Recenzie XFX RX 480 RS: Curry fierbinte și picant al GPU-urilor AMD de gamă medie

XFX RX 480 RS este un GPU obișnuit alimentat de Polaris, care are o magistrală de 256 de biți, 2048 de procesare de flux, un ceas de bază de 1288 MHz și 8 GB de VRAM la 8000 MHz. Aceste specificații de pe hârtie nu prea rău pentru un GPU de gamă medie și ai avea dreptate să crezi exact asta. Alegeți unul pentru 1080p la cele mai înalte setări grafice sau 1440p cu o abordare mai conservatoare a opțiunilor din joc, este posibil să abstrageți multă performanță aici.

XFX a făcut eforturi suplimentare atunci când vine vorba de răcirea RX 480 RS cu ventilatoare înlocuibile la cald și un radiator VRM unibody din cupru. Acest lucru este important de reținut, deoarece cardul în sine funcționează foarte, foarte fierbinte. Lansarea unui titlu solicitant și configurarea setărilor va vedea GPU-ul trece cu ușurință de 70 de grade (Celcius), cu 80 nu prea departe de vedere. Instalarea acestui lucru într-o carcasă fără o răcire adecvată și un flux de aer poate avea ca rezultat sau accelerare termică și o reducere a performanței.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

S-a făcut cam cald aici

Ventilatoarele interschimbabile, dupa părerea mea, sunt un plus grozav pentru orice GPU. Acest lucru face mai ușor pentru consumatori să schimbe unități cu performanțe proaste sau inoperabile cu înlocuitoare. În timp ce acest lucru poate fi realizat pe majoritatea cardurilor, dacă un înlocuitor ar fi găsit online, având la îndemână listele din magazinul care face întregul proces mai simplu. Ventilatoarele de pe XFX RX 480 RS pur și simplu se fixează pe carcasă și se conectează cu contactul de suprafață. Ventilatoarele opționale includ cele cu performanță crescută, iar altele au LED-uri strălucitoare.

RX 480 RS nu este un card de lungime completă și, ca atare, se va potrivi în majoritatea (dacă nu în toate) carcasele, de unde avertismentul nostru de mai sus despre potențiale probleme legate de căldură. Acestea fiind spuse, în timp ce dimensiunile (9.45 inchi / 240 mm) nu se potrivesc cu fiarele mai mari din segmentul GPU, XFX a optat pentru instalarea unei plăci din spate pentru a ajuta la prevenirea căderii cardului, ceea ce este o problemă pentru GPU-urile mai voluminoase și mai grele (AMP). -ul Zotac! Serii extreme de GPU-uri sunt în mod deosebit lasate din cauza greutății).

Pe partea laterală a cardului, există conexiuni pentru interfețe DVI, HDMI și (trei) DisplayPort, care este mai mult decât capabil să gestioneze cele mai moderne configurații de vizualizare. În cele din urmă, există un singur conector de alimentare PCIe cu 6 pini chiar deasupra carcasei. Apropo de asta, carcasa si solutia de racire implementate aici ajuta la menținerea GPU-ului la temperaturi rezonabile, chiar dacă atingerea de 80 de grade nu este de dorit și, în mod interesant, XFX a optat pentru controlul hardware-ului la viteze de ceas cu capacitatea. de a reduce ventilatoarele. pentru funcționare silențioasă la sarcini reduse.

Ne vedem în joc

Sistemul nostru de testare conține următoarele:

Componenta categoriei
CPU Intel Core i5-6400 (2.7GHz)
RAM 16 GB Corsair Vengeance LPX (2133MHz)
Placa de baza MSI H110M PRO-D
Depozitare SSD Kingston de 256 GB
HDD Western Digital de 1 TB

Windows 10 este alegerea sistemului de operare cu cele mai recente actualizări instalate. De asemenea, lansăm cele mai recente drivere de la AMD (versiunea 17.4.4).

Grand Theft Auto V

Cea mai recentă tranșă de la Rockstar din seria de jocuri GTA. Acesta este un sandbox imens, expansiv, cu o lume deschisă, cu multe de făcut. Utilitarul de referință face o treabă bună la testarea sistemului cu o varietate de efecte și niveluri de încărcare alternativă.

RX 480 RS funcționează bine aici, oferind o experiență plăcută și stabilă. GTA V rulează destul de bine chiar și pe GPU-uri accesibile, așa că acest lucru nu este prea surprinzător. Este chiar posibil să reducă câteva setări pentru a juca pe un afișaj de 1440p.

Războiul total: Attila

Total War: Attila este un joc incredibil de solicitant, nu doar pentru GPU, ci și pentru procesor și pentru sistem în ansamblu. Utilizam utilitarul de referință încorporat pentru a măsura numerele și înainte de referință încrucișată oferite de joc cu jurnalele Fraps.

Este demn de remarcat faptul că acest test a fost efectuat cu setări configurate la mare și la 1080p jocul poate fi jucat cu siguranță pe XFX RX 480 RS. Total War s-a situat în jurul valorii de 30 FPS când un număr mare de unități erau prezente pe ecran, dar a crescut până la mijlocul anilor 50 în alte momente. Sigur, nu este un 60 FPS uniform și ar trebui să renunți la o setare sau două, dar în general încă ne-am agățat în jurul markerului minim absolut, care este de 30 de cadre pe secundă.

The Witcher 3

CD Projekt RED a făcut minuni cu The Witcher 3. Este un joc bine dezvoltat, construit pe un motor optimizat, dar puternic. Deoarece nu există un utilitar de benchmarking în joc, am măsurat performanța de când am ajuns pentru prima dată pe Roach la începutul jocului până când am ajuns în scena în care Geralt și Vesemir îl sperie pe un Griffin care atacă țăranul.

Este o poveste similară cu Total War, în care GPU funcționează bine în majoritatea părților, dar a bâlbâit aici și colo la 30 FPS. Din nou, setările au fost configurate la nivel ridicat, ceea ce mă lasă ușor impresionat de rezultate, deoarece este simplu să reducă setările grafice fără a face jocul să arate groaznic.

DOOM

DOOM este un joc atât de bizar, pur pentru că rulează bine și mai multe configurații hardware.

Luați aici credinciosul nostru RX 480 RS, care a reușit să obțină o medie uluitoare de 131 FPS, depășind 142.

Ascensiunea lui DX12

Tomb Raider este un titlu grozav pentru a arăta capacități unui GPU, în special unul din tabele AMD care pare să aibă un suport mai bun pentru DX12, cel mai recent API de jocuri Microsoft pentru Windows. Acest API aparent nepopular nu a început încă cu suportul general, lăsând doar câțiva titluri selectate care profită efectiv de ceea ce este disponibil, inclusiv acces la nivelul scăzut la hardware, cum ar fi pe Xbox, precum și aruncând mai multe în GPU-ul dvs. face, economisind timp valoros al procesorului.

DX12 este pur și simplu mai bun decât DX11, deși sunt unele dezavantaje. Cea mai mare este lipsa de suport in jocuri, in timp ce alta este cerinta Windows 10 - de fapt nu place cel mai recent sistem de operare, dar daca se intampla sa fiti pe Windows 7 sau 8, nu va exista cand vine vorba de DX12. Aducând totul înapoi la RX 480 aici, am rulat Tomb Raider cu DX11 și DX 12 pentru a compara orice diferență.

În mod interesant, activarea DirectX 12 a oferit o creștere mică a performanței, în special vizibilă în intervalele joase și medii, unde GPU-ul a avut o sarcină de lucru mai mare cu elemente de pe ecran. În general, indiferent de versiunea DX pe care o utilizați, RX 480 poate gestiona ROTTR fără probleme.

3DMark Fire Strike

Imaginile vorbesc uneori mai tare decât cuvintele. Fire Strike de la 3DMark testează plăcile grafice pentru a vedea câtă putere dețin și oferă scoruri pentru a reflecta acest lucru. Ceea ce vedeți mai sus este de cel puțin 50 FPS în ambele teste GPU, ceea ce este bine. Cardul s-a luptat ușor la testul de fizică, dar ca card de gamă medie, acest lucru era de așteptat. În general, Fire Strike confirmă că GPU-ul RX 480 este un însoțitor capabil pentru jocuri.

Pentru care merită să lupți?

Sigur. Seria de GPU-uri RX 480 sunt unități fantastice de gamă medie capabile să treacă prin jocuri și mai solicitate fără prea multe probleme. Problema cu aceste carduri este, totuși, căldura care are multe ori vede cardul la maxim de răcire disponibilă pentru a o menține în limite acceptabile. Din fericire, acest lucru nu transformă computerul într-un jet jumbo, dar trebuie să fiți atenți la instalarea GPU-ului pentru a vă asigura că există un flux de aer adecvat.

Succes în găsirea acestora în stoc, totuși. Faceți o căutare și verificați prețurile. Unele puncte de vânzare vând carduri pentru oriunde până la 700 USD și mai mult - evitați-le. Dacă aveți nevoie de mai multe opțiuni de cumpărare, ghidul nostru cumpărători de cele mai bune plăci grafice sunt ceea ce aveți nevoie.

Vezi pe Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here