Pe măsură ce specificații Xbox Series X și PS5 devin oficiale, lumina reflectoarelor se îndreaptă către jocuri.

Sursa: Microsoft

În timpul evenimentelor digitale Game Developers Conference (GDC) din acest an, ne-am aruncat în sfârșitul unei priviri profunde atât în ​​​​Xbox Series X, cât și în PlayStation 5 (PS5), cei doi titani ai consolei care vor merge cap la cap pentru jocurile de nouă generație. suprematie la sfarsitul acestui an. Xbox de la Microsoft înaintează PS5 în ceea ce privește puterea brută, în timp ce SSD-ul nebun de rapid al PS5 aduce beneficii proprii. Detaliul complet PS5 versus Xbox Series X poate fi găsit aici.

În timp ce ambii producători de hardware și vor sublinia punctele forte în viitoarele blitzuri de marketing înainte de sezonul sărbătorilor, în cele din urmă, jocurile sunt cele care contează, fără îndoială, acesta este un domeniu în care Sony are putere.

Jocuri, jocuri, jocuri și mai multe jocuri

Sursa: Windows Central Matt Booty dezvăluie o gamă de noi studiouri Xbox.

Sony și Microsoft au fost întotdeauna la vârf în ceea ce privește ceea ce este posibil cu jocurile, fie în console pentru Xbox și PlayStation sau pe PC cu Windows și API-uri asociate, cum ar fi DirectX. În realitate, piața este mult mai largă decât cea de ultimă generație, jocurile mobile cu putere redusă asumând sau mare parte din venituri. Este pur și simplu cazul că, la fel ca în filme, unii oameni intra în mediu pentru a face experiențe de vârf de dragul artei mediului, iar Microsoft și Sony oferă instrumente pentru a realiza acest lucru. Acestea sunt jocurile care tind să facă titluri și, de asemenea, în mod crucial, atrag oamenii în ecosistemele lor.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Puterea specificațiilor brute, sigure, nu este totul. Nimic nu exemplifica acest lucru ca Nintendo Switch, care a fost o poveste de succes global masivă pentru Nintendo. Pentru ceea ce îi lipsește în „putere”, compensează cu puterea portabilității ergonomice, dar și puterea IP-ului său. Pokemon, Mario, Fire Emblem și mulți alții stau toți pe raftul de sus, alcătuind unele dintre cele mai bune și mai celebre jocuri ale acestor generații și au făcut-o fără nicio fărâmă de ray-tracing sau SSD-uri super-rapide. This meme de mai jos care face rondele tipifică bine această idee.

Sursa: Internet

Acest lucru nu este în niciun caz menit să discrediteze priceperea inginerească a creatorilor de hardware de pe părțile Sony și Microsoft; realizările lor vorbesc de la sine. Nici nu este menit să vorbească în defavoarea jocurilor care sunt construite pentru hardware de ultimă generație. Faptul că CD Projekt RED a reușit să ruleze The Witcher 3 pe Nintendo Switch este o realizare incredibilă, dar este puțin probabil să vedem aria vastă a Cyberpunk 2077 încadrată în hardware-ul de vârf.

Acestea sunt tipuri de jocuri care se căsătoresc cu realizările tehnice uimitoare pe care Sony și Microsoft le-au revărsat în ofertele lor hardware, împreună cu eforturile de colaborare ale sute de ingineri, artiști și dezvoltatori care să construiască mulți experiențe pe care ne vom aminti. cu drag pentru restul nostru. vieți. Și acesta este în întregime idee.

Tehnologia este incredibil de interesantă, dar jocurile sunt cele care fac o imagine cât de interesant este acel hardware.

Nu mai puteți număra Microsoft

Sursa: Microsoft

Microsoft și-a pus în picioare marketingul pentru Xbox Series X în ultimul an, făcând din gama sa de jocuri ultima piesă a puzzle-ului. Pe măsură ce narațiunea s-a îndepărtat de la Xbox One fiind mai puțin puternic decât PS4 în 2013, calitatea jocurilor de jocuri Microsoft a fost pusă sub semnul întrebărilor pe măsură ce am mers de-a lungul anilor.

Multiplayer-ul lui Halo 5 a fost un succes uriaș, dar campania a lăsat mult de dorit. Jocuri precum Crackdown 3 și State of Decay 2 au fost lansate într-o stare relativ dura, împreună cu avertismente și limitări. State of Decay 2 a avut cooperare, dar a venit cu o legătură destul de agresivă care împiedică jucătorii să exploreze independent. Multiplayerul lui Crackdown 3 avea lăudatul multiplayer de distrugere a norilor, dar stratul de joc a fost plictisitor, iar distrugerea norilor nu a fost nici pe departe tachinată inițială. Acestea sunt doar câteva exemple.

Sony a reușit să indice în mod constant biblioteca sa de jocuri ca un element cheie de diferențiere, deoarece Xbox One X, și acum Xbox Series X, au luat narațiunea puterii. Jocuri Bloodborne, The Last of Us, Spider-man, God of War și Death Stranding potrivesc ambițiile hardware ale Sony cu ambițiile sale software într-un mod în care Microsoft pur și simplu nu l-a făcut până acum, cu excepția populară. , și Gears of War pe partea tehnică.

Anularea de către Microsoft a câtorva proiecte puternice comercializate, cum ar fi Scalebound și Minecraft Super Duper Graphics Pack, s-a adăugat la ideea că Redmond nu poate obține mallards la rândul vine vorba de jocuri, dar situația s-a schimbat.

Microsoft a început să investească mult mai mult în portofoliul său de jocuri de când Phil Spencer a fost promovat la eșaloanele superioare ale companiilor. Studiouri legendare precum Obsidian s-au alăturat echipa, alături de partenerii de lungă durată Playground Games și mulți alții, alăturându-se la petrecere. Așa cum astăzi, Xbox Game Studios are 15 echipe puternice, cu o poziție liberă, ceea ce indică o expansiune agresivă. Microsoft a deschis, de asemenea, The Initiative în Santa Monica, California., pentru a profita de fondul de talent din zonă, iar liderul Xbox, Phil Spencer, a vorbit și despre cum nu se face cu jocurile, subliniind în același timp importanța construirii de grozave.

De la Spencer:

Nu este chiar un fel de bătălie de PR cu privire la câte multe lucruri noi putem pune pe scenă. Pentru că dacă nu construim jocuri grozave, alegeile nu contează. Dar am terminat? Nu cred.

Lista completă a proiectelor cunoscute și zvonuri puternice care se desfășoară la Xbox chiar acum este fără precedent. Avem o nouă Age of Empires pe drum, alături de un nou Flight Simulator care promovează însăși ideea unei „lumi deschise” folosind date cartografice globale. Am văzut deja Hellblade II tachinat în motor și pare uluitor.

Sursa: Microsoft

Studiouri precum Obsidian și inXile precum intensifică jocurile în mod semnificativ, cu titluri Wasteland 3 și The Outer Worlds. Și cine știe ce va ieși din proiectul RPG la Playground Games, alături de The Initiative, cu un grup de talent care conține câțiva grei importanți ai industriei. Există, de asemenea, promisiunea ca aceste jocuri să ajungă la Xbox Game Pass în prima zi, adăugând o mulțime de valoare Xbox Series X pe lângă specificațiile sale robuste.

Jocurile multiplatformă vor continua să depășească limitele pe ambele sisteme, dar pentru cei în cauză, Xbox nu poate aduce exclusivități de calitate la masă în modul în care poate Sony, Microsoft este gata să schimbe argumentul.

Să sperăm că toată lumea câștigată

Sursa: Microsoft

Competiția dintre Sony și Microsoft va duce în cele din urmă la jocuri și experiențe mai bune pentru noi, în calitate de consumatori, ambele companii luptă pentru a se depăși pe cea mai mare scenă. Nintendo va continua să aducă exclusivități de calitate care sfidează genurile și ideile demografice de vârstă, jocurile pentru computer vor continua să prezinte cele mai recente și mai bune tehnologii grafice de ultimă oră.

Cu toate acestea, pentru consumatorul care dorește o experiență de consolă de ultimă generație, personalizată, pentru un acces rapid fără a investi într-un computer pentru jocuri, PS5 și Xbox Series X sunt destinate să fie ambele dispozitive incredibile. Totuși, mai tentează pentru mine este că vom continua să forță a noi joc Xbox Game Studios de la Microsoft. Toate revigorate cu noi resurse, noi talent, bugete mai mari și mai mulți dezvoltatori. Ar trebui să vedem francize precum State of Decay și Wasteland evoluând de la hit-uri de cult la titluri de pilon în gama Microsoft, pe măsura ce Redmond extinde acoperirea consolei de acasă pe PC-uri și telefoane cu putere redusă cu Project. XCloud și platforme Windows de ultimă generație. datorită concentrării reînnoitei asupra Win32 și beta a Xbox Game Pass pentru PC.

Oriunde joci, oricum joci, avem momente uimitoare din noua generație. Abia astept.

Xbox Series X/S

Principal

  • Xbox Series X: Tot ce știm
  • Cele mai bune jocuri care vin pe Xbox Series X/S
  • Lista specificațiilor Xbox Series X
  • Care este data lansării Xbox Series X?
  • Cât costă Xbox Series X?
  • De ce nu poți precomanda încă Xbox Series X
  • Cele mai bune căști Xbox Series X

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here