Previzualizare World of Horror: Pentru fanii de groază care nu vor să evadeze

Sursa: Panstasz/Ysbryd Games

Există două feluri de groază: cele în care eroii înving rău și ies în viață și cele în care nu o fac. Probabil că cele mai satisfăcătoare din punct de vedere al groazei sunt cele din urmă. Teroarea adevărată nu vine dintr-un loc care se simte claustrofob și în august, un loc din care nu poți scăpa?

În World of Horror, un joc dezvoltat de dezvoltator polonez Pawel "Panstasz" Kozminski și publicat de Ysbryd Games în prezent în acces anticipat, se delectează cu crearea de scenarii în care trăirea la sfârșit este aproape imposibilă. Este puternic inspirat de lucrările lui H.P. Lovecraft și Junji Ito, printre alte surse precum mitologia clasică japoneza. Învelește totul într-un pachet retro, în stilul de aventură, cu influența HyperCard. Alegi între câteva personaje și trebuie să te confrunți cu zei mai în vârstă și alte ființe puternice în mai multe scenarii. Te vei confrunta cu imagini tulburătoare, ciudate, uneori sângeroase, care vor rămâne în spatele ochilor atunci când le închizi și lupte pe care nu le poți câștiga și despre care te vei mai întreba după ce vei închide jocul.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cea mai bună parte? Indiferent în ce poveste vei ajunge, te vei confrunta cu o provocare și, cel mai probabil, vei muri. Nu, într-adevăr, asta e distracția.

Teroarea este în strategie

World of Horror este un roguelike dur. Trebuie să-ți folosești inteligența, dar și mintea strategică, pentru a trece peste fiecare dintre scenarii și a rezolva misterele înainte de a fi prea târziu. Este similar cu a-ți testa supraviețuirea ipotetică într-un film de groază. Vei fi primul care moare sau vei fi „Fata finală”?"

Jucătorii pot încerca diferite combinații de mișcări sau moduri de interacțiune cu o întâlnire, astfel încât să se simtă diferite de fiecare dată.

Odată ce îți dai seama ce vrea jocul să faci, tinde să cadă undeva la mijloc. O campanie normală (există câteva moduri diferite de a juca, inclusiv un mod tutorial care vă oferă un singur scenariu, astfel încât să puteți simți jocul) presupune ca personajul să rezolve cinci mister pentru a opri ascensiunea unui vechi zeu aleatoriu cosmic. Pe măsură ce rezolvi misterele și treci prin diferite scenarii, teroarea Eldritch devine mai puternică, punând limită în modul în care joci. Între timp, trebuie să treci prin joc fără să mori, ceea ce se va întâmpla des. Apoi reporniți o campanie și jucați din nou prin ea, deși cu mici ajustări precum misterele prezentate și personajul pe care îl joacă.

Un scenariu tipic implică explorarea unei locații și întâlnire cu mai multe întâlniri ciudate. Uneori este mai benign, cum ar fi atunci când trebuie să te confrunți cu o recepție încăpățânată la școala pentru a obține acces la informații critice. În altele, este o casă de viață sau de moarte în care trebuie să lupți cu o creatură, ceea ce, în cele mai multe cazuri, implică fugirea. La sfârșitul principal mister, trebuie să te confrunți cu un șef final. Ce înseamnă asta depinde de povestea la care lucrezi.

De exemplu, în primul mister, numit Spine-Chilling Story of School Scissors, trebuie să rezolvi misterul dispariției unui băiat la școala ta și se termină cu întâmpinarea față de Kuchisake-onna, un.k.A. Femeia cu gura despicata. Pe drum, trebuie să găsești instrumente pentru a te angaja într-un ritual pentru a scăpa de ea, dar adesea te confrunți cu alte creaturi care te îngrijesc de înăbușă progresul. Este ușor să mori înainte de a te confrunta cu Kuchiake-onna, deoarece s-ar putea să nu găsești o armă potrivită.

Sursa: Panstasz/Ysbryd GamesCombat implică umplerea câte o bară la fiecare tură.

Există și alte elemente de luat în considerare. Există patru categorii de mișcări de selectat în timpul luptei: ofensive, defensive, de sprijin și spirituale. Pe lângă doar atacarea sau blocarea, puteți să vă pregătiți atacurile, să evitați, să folosiți unul dintre aliații dvs. pentru a distrage atenția inamicului, să căutați o armă sau să efectuați un ritual. Dincolo de doar mișcări, trebuie să o bară pe care trebuie să o umpleți pentru a finaliza o tură. Anumite acțiuni costă o anumită cantitate de puncte care umple bara, așa că ești limitat la fiecare tură. Acest lucru face ca lupta să fie dificilă, pe măsură ce descoperi succesiunea corectă de evenimente pentru a reuși să ieși dintr-o întâlnire în viață. Merită în multe cazuri să fugi, dar uneori trebuie să învingi un inamic cu forță brută. Cu alții, puteți debloca o mișcare unică care poate schimba finalul pe care îl puteți obține.

Acest lucru vă asigură că nu veți ajunge până la sfârșitul lucrului proprietar fără o zgârietură, dar funcționează și pentru a schimba jocul. Jucătorii pot încerca diferite combinații de mișcări sau moduri de interacțiune cu o întâlnire, astfel încât să se simtă diferite de fiecare dată. De asemenea, ajutați să ajungeți la mai multe finaluri (majoritatea dintre mistere au cel puțin două). Evident, acest lucru crește valoarea de rejucare, dar îi ajută pe jucători să experimenteze sau mai mare amploare a ce World of Horror are de oferit. E mult.

Groaza din inima World of Horror

Sursa: Panstasz/Ysbryd Games

Unii oameni, lucrările lui Ito și Lovecraft nu sunt satisfăcătoare, deoarece nu creează lumi curate și nici nu le-ai terminat de îngrijit. Uzumaki, care a fost primul comic Ito pe care l-am citit vreodata, nu se termina cu personajul principal sau satul din centrul poveștii depășind blestemul spiralei. Este o lecție pe care World of Horror o pune în centrul ei. Personajul tău trebuie să lucrezi pentru a opri pe Vechiul Zeu să se ridice și să aducă sfârșitul lumii, dar probabil că nu va reuși. Acest lucru creează un mediu claustrofobic care se simte înăbușitor și fără speranță, dar te împinge și să încerci din nou și din nou.

Deși creatorul World of Horror nu este japonez, influențează sunt evidente. Panstasz cunoaște operele de artă și miturile potrivite de care să se desprindă, creând o combinație a celor mai înfricoșătoare imagini. Există lucruri aici care amintesc de autori precum Kazuo Umezu (în special The Drifting Classroom) și alte clasice J-Horror precum franciza Ju-on (Grudge, pentru publicul american). Există Kuchisake-onna menționată mai sus și chiar Akai-Kami-Aoi-Kami, un.k.A. fantoma de toaletă din hârtie roșie și albastră. În ciuda faptului că aceasta din urmă este una dintre cele mai de râs fantome din folclorul japonez după standardele moderne, jocul reușește totuși să facă îngrozitoare cu lucrări de artă ciudată. În ciuda aspectelor tehnice limitate ale realizărilor unui joc în stil retro, creaturile sunt încă bine detaliate. Chiar și doar întâlnirea cu o persoană normală cu ochi mari, bombați sau dinți ușor de plasați poate fi terifiant.

Există câteva atribute de groază mai evidente expuse aici; câteva jumpcares apar în timp ce muzică tulburătoare de 16 biți rulează continuu în fundal. Nu există prea multă subtilitate în modul în care înfățișează teroarea. Este constantă și într-o multitudine de forme oribile. Cu toate acestea, în centrul său, World of Horror este dedicat unui anumit tip și rămâne cu el. Miza este mare, deoarece trebuie să scapi. Chiar și atunci când înțelegi că este aproape imposibil să ieși cu viața, tensiunea continuă să crească. Chiar dacă știi că nu poți câștiga, vrei să continui să încerci.

Concluzie

Sursa: Panstasz/Ysbryd Games

World of Horror va atinge cutiile potrivite pentru o multime de oameni, in special pentru fanii J-Horror. Referințele sunt abundente, dar atinge toate notele potrivite. Înțelege că ceea ce face ca aceste lucrări să aibă un impact atât de mare este lipsă de speranță inerentă luptei cu un Vechi Zeu sau alte oroare cosmice. Nu puteți obține precis, dar cu siguranță puteți încerca. Pentru că acesta este un joc cu un final teoretic, există loc pentru succes, dar acel sentiment persistent în mintea ta despre ce vrea să te lupți împotriva ororii cosmice se adaugă la tensiunea pe care o simți în timp ce joci.

Mai simplu, acesta este un joc care știe ce face atunci când vine vorba de a crea groază în titlu. Are probleme în alte domenii. Deoarece este în acces anticipat, veți întâlni unele erori sau cazuri în care o funcție de bază vă poate ajuta. Există, de asemenea, fragmente de poveste care nu se aliniază exact sau lipsesc în mod clar. Cu toate acestea, deoarece jocul este în lucru, puteți vedea unde lucrează echipa la el. De exemplu, în prima zi în care am jucat, mi-am dorit să existe o funcție de salvare și, iată, a doua zi a sosit într-o actualizare. Echipa care lucrează la joc, care include oameni de la editorul Ysbryd Games, este, de asemenea, transparentă cu privire la toate erorile la care lucrează dacă doar treci pe forumul de discuții Steam.

În ciuda problemelor tehnice și a sentimentului că nu voi putea niciodată să înving jocul, indiferent cât de mult aș încerca, sunt încântat să văd că acest joc ajunge la o lansare completă. Cel puțin, jucătorii vor avea mai multe mistere de rezolvat, mai multe finaluri de găsit și mai multe scenarii în care să se piardă.

World of Horror este în prezent disponibil pentru cumpărarea pe Steam și Itch.io. Este setat să ajungă pe PC, PlayStation 4 și Nintendo Switch când va fi în 2020.

Pentru fanii de groază

Lumea groazei

Nu există scăpare

Îți place să nu poți scapa de o groază cosmică? Îți plac Junji Ito și imaginile care îți bântuie coșmarurile? World of Horror ar putea merita timpul tău.

  • 15 USD la Steam
  • 15 USD la Itch.io

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here