Cu Steam Deck, Valve ar putea învinge Nintendo la propriul său joc

Sursa: Windows Central

Încă de la vârsta Game Boy-ului original, acum peste 30 de ani, Nintendo a dominat spațiul de joc portabil. Această tendință continuă în zilele noastre, deoarece cea mai recentă consolă a sa, Nintendo Switch, care este un hibrid handheld/andocat și s-a bucurat de ani de supremație pe piață. Motiv pentru care? La sfârșitul zilei, nu există nimic asemănător disponibil.

În mod remarcabil, totuși, Switch-ul are o slăbiciune cheie: specificații tehnice slabe. Consola se luptă adesea să joace jocurile de bază ale Nintendo la 30 FPS și au trebuit să fie făcute downgrade semnificative la multe dintre celelalte jocuri portate pe sistem doar pentru a le face să ruleze semi-lini. Cu toate acestea, în ciuda acestui defect flagrant, Nintendo a ales să se odihnească pe lauri în loc să dezvolte un "Nintendo Switch Pro" cu hardware-ul mai capabil (dar, hei, urmează o versiune OLED). E tare, cred).

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Din păcate pentru Nintendo, un nou challenger se apropie în urma complezenței sale și este un dezvoltator pe care nimeni nu așteaptă să-l vadă intrând în ring: Valve. Dezvoltatorul, editorul și distribuitorul de jocuri PC a anunțat recent Steam Deck, un PC de jocuri în miniatură pentru dimensiunea Switch care amenință să-l învingă pe Nintendo la propriul joc. Iată cum.

Hardware care scoate comutatorul din apă

Sursa: Supapă

Categorie Steam Deck Model Nintendo Switch OLED
CPU AMD Zen 2, 4 nuclee/8 foc (2.4-3.5 GHz) Procesor personalizat NVIDIA Tegra X1
GPU 1.6 TFLOPS Necunoscut
Amintirea 16 GB LPDDR5 4 GB LPDDR4
Depozitare SSD NVMe până la 512 GB 64 GB
Afişa 7 inchi 1280x800 (400 nits), până la 8K la 60Hz sau 4K la 120Hz prin USB-C DisplayPort OLED de 7 inchi, până la 1080p în modul TV, 720p în dispozitivul portabil
Baterie 40WHr (estimare 2-8 minereuri) 4.310 mAh (4.estimare 5-9 minereu)

Mai presus de orice, cel mai mare avantaj pe care îl are viitorul Steam Deck față de Nintendo Switch sunt specificațiile sale hardware semnificativ mai bune. În comparație cu sistemul pe cip NVIDIA Tegra X1 destul de învechit al Switch-ului, 4 GB de RAM LPDDR4 și 32 GB de stocare (64 GB pe noul model Switch OLED), Steam Deck se mândrește cu un impresionant 1.6 TFLOPS GPU, un procesor AMD Zen 2 cu patru nuclee și opt fire, 16 GB de RAM LPDDR5 și fie 64 GB de stocare eMMC, fie 256/512 GB de stocare SSD NVMe. La 400 nits, ecranul tactil de 7 inchi al dispozitivului este, de asemenea, cu aproximativ 100 nits mai luminos decât Switch-ul standard. Vine chiar și cu o baterie de 40 WHr, ceea ce este impresionant pentru dimensiunea Steam Deck-ului.

Steam Deck pare că va fi puternicul Switch Pro pe care Nintendo nu a făcut niciodată.

Desigur, dacă Steam Deck funcționează sau nu la fel de bine, așa cum sugerează specificațiile sale, rămâne de văzut. Totuși, merită subliniat faptul că site-ul oficial al Steam Deck-prototopului arată un joc real pe un, iar experiența pare foarte bună. În general, pe baza a tot ceea ce am văzut până acum, Steam Deck pare că va fi puternicul Switch Pro pe care Nintendo nu l-a făcut niciodată.

Versatilitate uriașă într-un pachet mic

Sursa: Supapă

Un alt mare avantaj pe care îl are pe Steam Deck față de Nintendo Switch este versatilitatea sa imensă. Dispunând de un port USB-C pentru conectivitate periferică, Bluetooth 5 complet.0 suport pentru accesorii wireless, o stație de andocare pe care o puteți utiliza pentru a conecta dispozitivul la un monitor de dimensiune completă și capacitatea de a instala Windows, Linux și conținut de la terți, Steam Deck pare că va fi unul dintre cele mai versatile. sisteme portabile de jocuri realizate vreodată. În comparație cu selecția foarte limitată de periferie și capacități a Switch-ului, veți putea face orice fel și veți putea folosi orice accesoriu wireless dorit cu Steam Deck. Există chiar și posibilitatea de a emula pe Steam Deck (60FPS Zelda oricine?).

Versatilitatea Steam Deck-ului nu se limitează nici la jocuri. Asociați-l cu o instalare Windows și o tastatură și un mouse fără fir și veți avea la îndemână un dispozitiv de productivitate rapid și rapid. Un suport pliabil pe spate ar fi făcut Steam Deck și mai bun pentru acest lucru, dar cel mai probabil să existe suporturi accesibile de la terți după lansarea dispozitivului mai târziu în acest an.

Să vorbim despre acele controale

Sursa: Supapă

Comenzile incomode pot submina eforturile Valve de a provoca Nintendo.

În timp ce totul despre Steam Deck din punct de vedere al specificațiilor hardware și al software-ului pare incredibil, ceva care este puțin îngrijorător la dispozitivul este ergonomia acestuia. Suprafețele de control de pe ambele părți ale ecranului sunt destul de voluminoase și sunt sceptic cu privire la decizia Valve de a pune butoanele ABXY și D-Pad-ul direct lângă joystick-uri. De asemenea, rămâne de văzut dacă trackpad-urile sunt sau nu plăcute de utilizare în jocurile cu împușcături, unde este importantă alinierea rapidă și fluidă a fotografiilor. În general, aparatul pur și simplu nu pare foarte confortabil de utilizat. Într-o previzualizare practică, IGN a spus că, în ciuda aspectului său, Steam Deck este de fapt foarte confortabil de utilizare pentru perioade lungi de timp, așa că nu vom rezerva orice judecată până când Steam Deck este de fapt în sălbăticie.

Dacă se adeverește teama că comenzile Steam Deck-ului nu sunt plăcute de utilizare, eforturile Valve de a concurenței dominația Nintendo Switch ar putea să nu fie puțin. Switch-ul este cu siguranță dezamăgitor din punct de vedere al uriașului, dar un motiv uriaș pentru care s-a vândut și continuă să se vândă atât de bine acest lucru cât de confortabil și ușor de utilizat este. Un sistem portabil de jocuri trebuie să fie plăcut de utilizare, așa că este esențial ca Valve să înțeleagă corect.

Gânduri final

În cele din urmă, cred că acesta este cel mai interesant lucru pe care l-a făcut Valve în ultimii ani și abia aștept să văd cum se potrivește Steam Deck-ul cu Nintendo Switch. Oamenii cer de mult un Switch Pro, iar Valve are o oportunitate serioasă să mănânce prânzul Nintendo și să-l bată propriul joc cu Steam Deck. Dacă este la fel de bun pe câte indică fișa cu specificații, Steam Deck va fi, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a juca unele dintre cele mai bune jocuri pentru computer portabil.

Prețurile Steam Deck încep de la 399 USD, iar precomenzile încep pe 16 iulie la 10:00 PT / 1:00 ET pe pagina oficială de precomandă. Veți primi un Steam Deck? Anunță-mă în comentarii.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here