Windows XP rămâne sistemul de operare dominant – cel puțin într-o parte a lumii

Sursa: Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • Anul este 2021, iar Microsoft a lansat Windows 11.
  • Deși poate să nu fie un șoc faptul că mulți, mulți oameni încă operează pe sisteme de operare Windows mai vechi, este neobișnuit ca o țară să folosească în continuare Windows XP în principal.
  • Țara aceea este Armenia.

Pentru mulți, octombrie 2021 a fost o perioadă de schimbare, în care Windows 10 a fost abandonat în favoarea Windows 11. Cu toate acestea, nu toată lumea este atât de dornică să facă salturi ale sistemului de operare. De fapt, o țară nu a făcut acest lucru în masă în două decenii.

Potrivit StatCounter, PC-urile desktop din Armenia încă rulează în principal cu Windows XP (prin WinFuture). Din septembrie 2021, 53.5% dintre desktop-uri foloseau sistemul de operare care a aterizat în 2001. Windows 10 a ajuns pe locul al doilea cu 32.8% procent. Având în vedere că cifrele lunii octombrie nu sunt încă incluse în grafic, nu este clar câte platforme Windows 11 mai mult în Armenia, dar este sigur că presupunem că nu sunt suficiente de aproape pentru a detrona XP. ca regele dealului.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Rămâne neclar de ce cotele de piață ale Armeniei XP și Windows 10 încă se luptă între ele pentru dominație la câteva luni, Windows 10 ocazional leagă lucruri sau ia coroana. De asemenea, nu este clar de ce Windows XP continuă să se ridice la vârf după aceste schimburi temporare.

În orice caz, ideea este următoarea: dacă marketingul Windows 11 foarte intens la Microsoft nu a funcționat pentru tine și încă trăiești fericit cu Windows 7, 8, 10 sau un alt sistem de operare mai vechi, știi că nu esti singur. Există o mulțime de oameni acolo în lume care încă se ocupă de software-ul de acum două decenii. Întrebarea acum este: veți folosi Windows 11 în 2041?

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here