Windows vede U.S. creșterea pieței educaționale în rândul dispozitivelor low-end

Eforturile Microsoft pe piața educației prin să dea roade, cel puțin când vine vorba de dispozitive low-end. Conform celui mai recent raport al său privind piața K-12, FutureSource a dezvăluit{.nofollow} acea cotă de Windows a S.U.S. piata a crescut cu 6.5 puncte între dispozitivele sub 300 USD. Potrivit Microsoft, Windows a atins cea mai mare cotă din ultimii patru ani în aceeași categorie de preț.

Microsoft și partenerii săi OEM au contribuit, de asemenea, la propulsarea categoriei de 300 USD pentru a arăta cea mai mare creștere a cotei, în ciuda unei încetiniri generale în SUA.S. piața educației, spune FutureSource.

„În ciuda încetinirii, atât dispozitivele Google, cât și Windows au înregistrat o creștere a unităților în al patrulea trimestru, în timp ce volumul iPad-ului Apple au scăzut de la an la an, după ce livrările au atins un maxim trimestrial de peste 1. milioane de unități în T2 2017”, a comentat. Ben Davis, analist senior de piață la Futuresource Consulting. „Categoria de preț sub 300 USD a înregistrat cea mai mare creștere a cotei, crescând cu 6% de la an la an, în parte datorită faptului că Microsoft și partenerii săi OEM au lansat o serie de dispozitive Windows axate pe educație cu costuri mai mici. în trecutul recent.„Aceste dispozitive au fost poziționate ca soluții de concurență Chrome, oferind o alternativă la Chromebookurile orientate spre valoare, care sunt adoptate pe scară largă în școlile din SUA.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

La nivel global, Windows și-a păstrat poziția de lider și a reprezentat 43.5% din livrări în 2017 și 47.5% în al patrulea trimestru, deși a „concedat cote pe unele piețe cheie în 2017”, spune FutureSource. În U.S., Chome OS deține o cotă majoritară de piață cu 59.6% dintre dispozitive au fost livrate în Q4 și 58.3% dintre dispozitive au fost livrate în 2017.

Microsoft și-a dublat eforturile cu educatorii în ultimele luni, cel mai recent anunțând o serie de noi parteneriate, funcții și multe altele în gama sa de servicii în ianuarie. Aceste eforturi au contribuit la o creștere de 75% pentru OneNote în ultimul an, împreună cu 10 milioane de utilizatori activi lunar cu Microsoft Learning Tools, spune Microsoft. Compania spune, de asemenea, că vede mai mult de un milion de dispozitive noi Window 10 folosite de studenții de la K-12 și din învățământul superior în fiecare lună.

Aceasta este o veste buna pentru Microsoft, dar compania se confrunta in continuare cu o concurenta acerba din partea liniei de Chromebook ieftine a Google si, intr-o oarecare masura, a iPad-ului Apple. Îmbunătățiri suplimentare ale liniei de servicii OneNote și Microsoft Teams, precum și noi experiențe educaționale activate de Windows Mixed Reality, ar putea ajuta Microsoft să rămână competitiv.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here