Windows Phone pierde din diferențierea hardware-ului pe măsură ce Microsoft îi încurajează pe producătorii Android

O analiză rapidă a ochilor de astăzi ale Microsoft, în special în ceea ce privește Windows Phone, arată că Microsoft slăbește sistemul de operare mobil. Atunci când seria Windows Phone 7 a fost anunțat la acest eveniment în următorul patru ani, Microsoft a cerințelor de stabilitate hardware foarte stricte în efortul de a menține experiența utilizatorului consistent și de a asigura o experiență de calitate.

Aceasta este o abordare foarte diferită de Android, care are o mai mult „orice merge” pentru hardware, ceea ce duce la proliferarea Androidului pe piața mobilă. Apple, desigur, face opusul: fac doar propriul hardware, așa că nu există oportunități de producător.

Să nu uităm rapid la ce a făcut Microsoft astăzi.

  • S-au eliminat cerințele cheie hardware, pentru dar frontale și camere
  • S-a suportat pentru mai multe chipset-uri Qualcomm Snapdragon, inclusiv versiuni 200, 400 și 400 LTE pentru telefoane cu costuri și mai mici
  • Programul de proiectare de referință prin Qualcomm oferă producătorilor o schelă pentru a-și porni propriul Windows Phone

Ceea ce sa întâmplat cu adevărat a fost că Microsoft a oferit companiilor precum HTC și Samsung o mare parte de libertate. HTC va beneficia în special de pe urma acestor mișcări, deoarece pur și simplu necesar nu au capitalul pentru a reproiecta noul hardware Windows Phone în timp ce luptă pentru Android.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În esență, dacă faci un telefon Android, acum poți să arunci sistemul de operare Windows Phone acolo și să vinzi acel dispozitiv. Sigur, mai aveți nevoie de 512 MB de RAM și 4 GB de stocare internă, cel puțin, dar chiar și Android îl are ca bază pentru hardware-ul low-end.  Microsoft, prin Qualcomm și schimbări viitoare pentru Windows Phone 8.1, au eliminat în esență majoră, dacă nu toate, barierele pentru companii precum Samsung, HTC și chiar Lenovo.

Vrei un HTC One? HTC va fi acum într-o poziție mai bună pentru a arunca Windows Phone pe el, fără a fi nevoie să reinventeze hardware nou.

Este o veste cu adevărat bună. Combinat cu anunțul unor noi parteneri hardware, cum ar fi LG (care revine), Foxconn (un ODM sau producător de dispozitiv original) și Lenovo, Windows Phone are acum șanse mai mari de a fi „produs în masă”.

De asemenea, putem începe oficial să tânjim după un ThinkPhone.

Vestea proastă este că lucrurile unice pentru telefoanele Windows nu vor mai fi necesare. Aceste butoane frontale vor fi taste soft virtuale pentru unele noi Windows Phone 8.1 hardware, nici butonul declanșator al camerelor nu va fi necesar. Așa că pierdem puțin din ceea ce a făcut Windows Phone unic.

OEM pot face în continuare toate aceste lucruri, dar pur și simplu nu sunt obligați să le facă. Și pentru Windows Phone 8.1 poate instala aplicații și jocuri pe cardul SD, producătorii pot folosi asta pentru a economisi costuri cu memoria internă.

Desigur, este prea devreme pentru a spune cât de bine va da roade. Microsoft a scos o mare parte din diferențierea hardware din ecuație, îndreptându-se către modelul Android. Dar producătorii încă nu pot atinge sistemul de operare. Fără jupuire. Fără schimbări profunde de nivel. Aceasta înseamnă că experiența utilizatorului ar trebui să fie în continuare consecventă, chiar dacă hardware-ul devine mai mult

universal.

Microsoft ia siguranța un joc de afaceri cu PC-urile Windows aici, în special cu modul în care Windows 8.x sunt produse și vândute. Capitulare? nu. Pentru ochii mei, se pare că Microsoft este încrezător că marca și identitatea Windows Phone sunt acum solidificate, companii precum Nokia stabilind calea.

Este timpul să arunci barca pe mare și să o eliberezi.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here