Arhitectura Windows Phone 7: memorie, personalizare, Live ID

Într-un document scurs, evident găsit de Tweakers.net, au apărut mai multe informații despre designul intern, unele limitări și drivere în Windows Phone 7.

Majoritatea informațiilor prin să funcționeze în favoarea sistemului de operare mobil stabil, consistent și prietenos cu consumatorii, dar nu se poate nega unui rol important pe care Microsoft îl joacă acum în supravegherea noului sistem de operare (deși este încă mult mai puțin decât strânsoarea Apple). ). pe iPhone și iPad, dar asta spune cu adevărat multe?).

Unele lucruri care merită remarcate sunt următoare:

  • Windows LiveID va fi folosit pentru sincronizarea datei și pentru a intra în Piață, la fel ca configurația actuală, deci nu există modificări reale acolo
  • Upgrade-urile operatorului și ale sistemului de operare vor fi gestionate, aprobate și distribuite numai de Microsoft prin Over-the-Air (OTA) și/sau sincronizarea Zune (desktop)
  • Nicio modificare a ecranului de pornire nu este permisă de către OEM sau operatori (nu știri), dar fie poate personaliza anumite plăci, tonuri de apel și imagini de fundal
  • Operatorii pot include propriul software, dar cu cerințe foarte stricte, inclusiv limitarea șasei aplicații (la o stocare totală de 60 MB), fără software de probă (ura!) și toate aplicațiile trebuie să fie aprobate de Microsoft
  • Există suport pentru cardurile de stocare externe, deși rămâne de văzut dacă acestea vor fi permise inițiale pe dispozitiv
  • Microsoft va furniza grafica 2D și runtime Direct3D 11 bazate pe DirectX 10 (bine); OEM-urile vor dezvolta și distribui driverele atât pentru grafica 2D, cât și pentru grafica 3D (proasta?)
  • Suport pentru Bluetooth 2.1 dar nu 3.0 (încă)
  • Suport 480x320, deși nu este aprobat în totalitate? Poate fi bun pentru front-qwerty...

Alte detalii legate de arhitectura memoriei, care este mult mai mult interesant pentru programatori și cunoscători de tehnologie.  Pe scurt, este un sistem de operare pe 32 de biți cu o arhitectură cu două straturi. Nucleul și procesele de aplicație au 2 GB de memorie fiecare, iar programele au 1 GB de memorie virtuală (de la 32 MB în WM6).X). Sistemele de fișiere se bazează pe IMGFS pentru fișierele de sistem și TexFAT pentru fișierele utilizator, cel mai târziu fiind "...cel mai potrivit pentru mediile neamovibile, cum ar fi memoria flash NAND și NOR".

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În general, știrile sunt puțin amestecate, deși suntem puțin fericiți că Microsoft pune cătușe pe transportatorii, în special în ceea ce privește adăugarea de software/servicii proprii și blocarea adăugării de software de încercare. La fel și pentru actualizările ROM, care vor fi acum centralizate. Cu toate acestea, suntem puțin îngrijorați de situația driverului 2D/3D, deoarece aceasta a fost o problemă în trecut.

ce zici tu? Citiți articolul original aici (Google Translated).

[prin SlashGear

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here