Aplicațiile Windows pe Chromebookuri sunt aici, dar cei mai mulți dintre voi nu le puteți folosi încă

Sursa: Ara Wagoner / Android Central

Parallels și Google au făcut din ideea unui program de rulare Windows pe un Chromebook sau realitate cu o ediție a Parallels pentru sistemul de operare Chrome. Pe un Chromebook, totul funcționează foarte mult ca Parallels pe un MacBook, cu un sistem de operare complet - în acest caz, Windows 10 - care rulează pe orice sistem de operare pe care a fost instalat. Google a creat un container specific pe care Parallels să-l folosească pentru sandboxing, dar puteți să glisați și să plasați, să copiați și să lipiți și chiar să partajați fișiere între cele două.

Captura? Aveți nevoie de un Chromebook compatibil și orientat spre întreprindere și trebuie să faceți parte din programul Chromebook Enterprise sau Chromebook for Education pentru a-l folosi.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Acesta este un detaliu pe care mulți l-au trecut cu vederea când am aflat prima dată despre viitoarea funcție, dar așa stau lucrurile acum. Mă aștept ca acest lucru să se schimbe în viitor, dar nu există nicio garanție. Văzând printre majoritatea noi nu folosesc instrumente de management al întreprinderilor pentru a ne administra Chromebookurile, acesta este un detaliu important.

Veți nevoie de specificații robuste chiar dacă aveți un Chromebook de întreprindere.

Un alt detaliu este că majoritatea Chromebookurilor nu ar fi acceptat chiar dacă fac parte dintr-un sistem de întreprindere. Aceasta nu este sau alege nici de la Google, ci pentru ca pur si simplu nevoie de specificatii mai mari pentru a rula Windows pe Chrome decat pentru aplicatiile Android sau programele Linux.

În cele din urmă, veți avea nevoie de o copie completă licențiată a Windows 10 dacă îndepliniți criteriile de mai sus. Asta pentru că aceasta nu este un fel de soluție; Acesta este un sistem complet complet și ușor de utilizat Windows 10. Din nou, așa funcționează lucrurile pe un MacBook, așa că nu există surpriză.

Hardware-ul minim recomandat este un procesor Intel Core i5 sau Core i7, 16 GB de RAM și 128 GB de stocare internă. Da, acestea sunt specificații grele pentru un Chromebook, dar aceasta este o sarcină grea. Începând cu 20 octombrie 2020, lista Chromebookurilor recomandate este următoarea:

 • HP Elite c1030 Chromebook Enterprise
 • HP Pro c640 Chromebook Enterprise
 • Google Pixelbook
 • Google Pixelbook Go
 • Acer Chromebook Spin 713
 • Acer Chromebook Spin 13
 • Dell Latitude 5300 Chromebook Enterprise 2-în-1
 • Dell Latitude 5400 Chromebook Enterprise
 • Chromebook Lenovo Yoga C630
 • ASUS Chromebook Flip C436FA

Parallels spune că această listă va fi actualizată în continuare și că puteți vizita oricând site-ul web Parallels pentru o versiune actualizată.

Știu că mulți oameni sperau că ar putea începe să ruleze aplicații Windows pe Chromebookul astăzi, dar realitatea este că acesta este un software pentru mediul de afaceri clar acum. Și pare un vis pentru o companie care să implementeze Chromebookuri și departamentul său IT.

Instalarea și utilizarea Parallels

Sursa: Paralels

Procesul de instalare este super simplu. Descărcați un mic program de instalare Parallels furnizat de departamentul IT, îl rulați, iar restul este automat. Departamentul dvs. IT va face probabil acest lucru pentru dvs., dar dacă nu, nu va trebui să petreceți ore întregi la telefon cu echipa de tehnologie, deoarece este foarte simplu.

Instalarea este aproape automată și departamentul dvs. IT probabil că va face toată munca.

Un administrator IT creează un fișier ISO Windows 10 care conține tot ce este necesar pentru a funcționa și a se conecta (Windows este foarte personalizabil dacă există licență de distribuție potrivită) și este instalat pe Chromebook ca orice altă aplicație.

Când faceți clic pe această pictogramă, sau versiunea completă a Windows 10 pornește în propria fereastră de pe desktop. Este complet funcțional și nu este un fel de Windows 10 "lite" sau altceva; este Windows 10 din toate punctele de vedere.

controla dimensiunea ferestrei sau poți accesa ecranul complet cu ea, dar sistemul de operare Chrome încă rulează. Aceasta înseamnă că puteți face lucruri precum împărțiți desktopul și glisați și plasarea fișierelor între cele două sisteme de operare, copiați și lipiți text sau imagini și salvați un fișier care este accesibil ambelor sisteme de operare.

Orice program care funcționează pe Windows va funcționa cu Parallels.

De asemenea, puteți instala orice aplicație Windows, în funcție de restricțiile departamentului IT. Dacă puteți rula browserul Microsoft Edge sau versiunea completă a Microsoft Office sau chiar Adobe Photoshop, puteți. Totul se instalează așa cum v-ați obișnuit dacă utilizați un laptop Windows în mediul dvs. IT, fie prin intranetul companiilor, fie printr-o unitate USB.

Cea mai bună parte a tuturor acestor știri este prețul: un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 70 USD per licență pe an. În timp ce unii dintre noi nu sunt obișnuiți să cheltuiască 70 USD pentru o bucată de software, șeful dvs. și șeful IT vor crede că este o afacere.

Un mare salt înainte

Sursa: Paralele

Acesta este un salt uriaș pentru sistemul de operare Chrome atunci când vine vorba de adoptare în continuarea locului de muncă sau în școli. Deși Google nu oferă multe cifre reale, există o mulțime de școli și companii care folosesc Chromebookuri. Mulți dintre acești utilizatori trebuie să ruleze unele aplicații Windows vechi, indiferent cât de „în cloud” ar putea fi software-ul companiilor.

Acest lucru nu este ceva pe care îl are în fiecare lucrător sau fiecare student îl va folosi, deoarece majoritatea nu au nevoie să ruleze aplicații Windows complete pe Chromebookurile lor. dar pentru persoane care trebuie să ruleze versiunea completă a Microsoft Excel, de exemplu, înseamnă că se poate muta pe un Chromebook, iar departamentul IT poate gestiona aceeași consolă de administrare pe care o folosește pentru toți cei ceilalți.

În acest moment, asta nu este pentru tine și pentru mine. Dar acest lucru s-ar putea schimba în viitor și bănuiesc că se va schimba.

Același lucru este valabil și pentru școli. Profesorii pot folosi Parallels pe Chromebookul lor pentru planificarea lecțiilor sau accesul la aplicațiile Office, dar au în continuare aceeași integrare Google Docs cu care sunt obișnuiți; mai important, este aceeași infrastructură Google pe care o folosesc studenții, făcută în același mod.

Știu că este o veste puțin bună, care este ușor acrișă dacă aștepți să ai acces la ea imediat, dar chiar cred că acesta este ceva care va deveni disponibil pentru uz personal în viitor. Și este în sfârșit un motiv bun să cumperi acel Chromebook de ultimă generație pe care l-ai căutat.

Acer Chromebook Spin 713

Acer Chromebook Spin 713 nu este unul dintre cele mai ieftine Chromebook-uri, dar este unul dintre cele mai bune - mai ales dacă faceți parte dintr-un birou care va introduce aplicații Windows pe el.

 • De la 700 USD la Amazon
 • 630 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here