Windows 8: bătălia dificilă pentru un sistem de operare înaintea timpului său

Îl iubesc sau îl urăsc, Windows 8 un sistem de operare care să caute să deschidă un nou teren. Mișcarea Microsoft de a-și regândi platforma faimoasă este cel mai mare risc și efort pe care compania și-a asumat-o vreodată. cei dintre noi de pe Facebook, gândiți-vă la momentul în care o actualizare este lansată și aduce modificări minore, dar o reacție majoră a utilizatorilor. Ideea că oamenii nu le loc schimbarea este doar una dintre bătăliile cu care se confruntă compania Redmond în timp ce urcă dealul spre un nou început.

Curba de învățare

Deși comunitatea de geek îmbrățișează, în general, schimbarea și actualizările ca o modalitate de a avansa, consumatorii văd schimbarea ca pe un obstacol de care trebuie să sară și puțin mai mult. Când intru într-un magazin de electronice precum Best Buy, aud în continuare aceleași comentarii de la cei care doresc să cumpere un computer nou pe care le-am auzit în prima zi de lansare pentru Windows 8 – „Am nevoie de un computer nou, dar eu Sunt îngrijorat pentru Windows 8.”, „Cât de greu este acest lucru nou de învățat?”, și „Îl pot obține cu Windows 7?”.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Consumatorii sunt mai preocupați să învețe să folosească ceea ce pare a fi un nou sistem de opera decât să se bucure de noi beneficii care vin odată cu sălturile tehnologice. Acest lucru nu pune în întrebarea: ce face Microsoft pentru a reduce îngrijorarea consumatorilor?

Odată cu introducerea Windows 8.1 compania a restabilit butonul de pornire; nu funcționează așa cum a făcut anterior, afișând un meniu mic al aplicațiilor dvs., ci vă trimite la ecranul de pornire Windows 8. Deși este o mică schimbare pentru unii, pare să fie bine primită de majoritatea – oamenii care au fost pierduti anterior pe desktop au acum o modalitate evidentă de a reveni la ecranul aplicației. Mai puțină muncă pentru consumator echiză cu un consumator fericit.

Când un utilizator pornează prima dată noul laptop sau desktop cu Windows 8, se redă un „videoclip introductiv” rapid pe măsură ce aparatul se instalează, dar videoclipul în sine nu este tocmai util și mulți utilizatorilor îl vor ignora în ce se concentrează pe ceva. altfel. Alături de devotament Microsoft față de schimbare, trebuie să pună un accent puternic pe a ajuta noii consumatori compania să depășească curba de învățare.

La începutul lansării Windows 8, Microsoft a desfășurat o campanie în care cei care au cumpărat sau mașină nouă vor primi o lecție de formare gratuită la comercianții participanți, inclusiv Staples; această tactică a avut succes, dar nu mai este disponibilă. Iată o idee despre ce trebuie să facă Microsoft cu adevărat – un tutorial interactiv obligatoriu la prima pornire. Sigur, noi tocilarii hardcore îl vom urî, dar majoritatea populației va beneficia puternic de un tutorial care îi obligă să acceseze colțurile și să treacă marginile în timp ce explorează noul sistem de operare.

Mentalitatea Publică

O curbă de învățare ascuțită nu este singurul deal cu care Microsoft trebuie să lupte cu cel mai recent sistem de operare; mentalitatea despre modul în care compania vede viitorul informatic trebuie să fie adusă publicului.

Pentru majoritatea consumatorilor există trei dispozitive principale: tablete, notebook-uri și smartphone-uri. Fiecare dispozitiv este într-o categorie de preț diferită - 800 USD pentru un notebook și 400 USD pentru o tabletă nu este un gând neobișnuit. Când Microsoft Windows 8 a ajuns pentru prima dată pe rafturi, visul companiilor de a avea un dispozitiv hibrid nu era ieftin, iar oamenii trebuiau mai întâi convinși că 1300 de dolari erau cu adevărat ceea ce doreau să cheltuiască și ceea ce aveau de fapt nevoie – ideea unui „Dispozitivul doi într-unul” nu fusese pe deplin introdus în mentalitatea cumpărătorilor. Pe măsură ce avansăm, laptopurile cu ecran tactil scad până la 399 USD. Hibrizii se mișcă, de asemenea, în jos și pot fi efectuate cu mai puțin de 999 USD (recomandarea mea de top – Lenovo IdeaPad YOGA).

Concepția viitoare a Microsoft despre o lume hibridă s-ar putea apropia de un preț rezonabil, iar consumatorii ar putea începe să înceapă să beneficieze de a plăti puțin mai mult pentru un dispozitiv care acționează ca două, dar un ultim obstacol care se află în companie. Calea lui este hardware.

Limitările hardware

Visul de a crea un dispozitiv de calcul all-in-one pentru sesiuni de tastare de anduranță, productivitate hardcore și relaxare nu este atât de ușor pe cât ar părea. Să aruncăm o privire la cele două categorii de hardware una lângă alta și ceea ce nu dorim de la fiecare. De la o tabletă, așteptăm la un dispozitiv subțire, mic și ușor, cu o durată de viață extremă de lungă a bateriei. De la un laptop, așteptăm cam la lucru, cu puțin mult volum și mai puțină durată de viață a bateriei, pe care să-ți îngrijească o să sacrificăm pentru putere și performanță sporită. Dispozitiv hibrid ideal pentru viitorul Microsoft, o tabletă puternică, ușoară și cu o autonomie extraordinară a bateriei, pur și simplu nu există în acest moment.

Dispozitivele hibride cu Windows 8 pot fi împărțite, în general, în două categorii: cele care rulează cipuri Intel Atom cu o putere mai mică și obțin aproximativ zece ore de viață a bateriei și cele care rulează cipuri Intel Core mai puternice și obțin aproximativ cinci ore. de viata a bateriei. Din punct de vedere al tehnologiei, nu ne aflăm într-o poziție în care să existe tableta supremă de mare putere, cu tone de viață a bateriei și un cadru subțire. Pentru aceia dintre voi care urlă despre dispozitivele Windows RT - sistemul de operare este mort și vom acoperi asta într-un alt editorial al tău adevărat.

Doar pentru că dispozitivele hibride Windows 8 nu realizează în prezentul vizual, nu înseamnă că nu vor face niciodată. Cea mai recentă arhitectură de microcipuri Intel, Haswell, promite să aducă performanță ridicată și o durată de viață mai lungă a bateriei dispozitivelor. Personal cred că Haswell va fi răspunsul pentru cel mai bun hibrid Windows 8? Nu, nu, dar nu aduce mai aproape de locul unde vrem să fim. Poate încă unul sau doi pași în foaia de parcurs ale microarhitecturii Intel nu vor duce la acel viitor, dar nu suntem încă acolo.

Ce înseamnă asta pentru consumator? Este Windows 8 o defecțiune a unui sistem de operare? Sunt dispozitive hibride de evitat până când tehnologia poate fi stabilită?

Răspunsul final la toate aceste întrebări este că Windows 8 nu este un sistem de operare - este pur și simplu un vis neterminat și o luptă neterminată. Microsoft a pus pariul Windows 8 și visul lor de a avea un dispozitiv suprem într-un peisaj în care hardware-ul adecvat nu era încă disponibil.

Pentru cei care caută cele mai bune dispozitive Windows 8, există în prezent două opțiuni: fie luați atât o tabletă cu ecran tactil, cât și un Ultrabook pentru a vă bucura de tot ce este bun din ambele lumi, sau luați un hibrid care va sacrifica fie puterea de procesare, fie durata de viata a bateriei. Pentru mine personal, am ales pe primul cu ThinkPad X1 Carbon Ultrabook și ThinkPad Tablet 2.

Pe măsură ce avansăm în viitor, ne așteptăm ca mai mulți oameni să adopte și să se familiarizeze cu cel mai recent sistem de operare Microsoft și ca Intel să-și continue dezvoltarea pe microprocesoare mai puternice, dar mai puțin consumatoare de energie. Bătălia pentru Microsoft și sistemul lor de operare Windows 8 este una dificilă, dar vedem succesul orizontului pentru o companie care să îndrăznească să fie îndrăzneață.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here