Windows 11: Ghidul suprem de sfaturi

Sursa: Windows Central

Windows 11 se lansează încet ca o actualizare gratuită pentru dispozitivele eligibile cunoscute pentru a avea o experiență bună de actualizare prin Windows Update. Cu toate acestea, puteți obține și manual utilizarea Asistentul de instalare, Instrumentul de creare media sau fișierul ISO oficial.

Aceasta este considerată versiunea originală care poartă versiunea 21H2 și s-au schimbat multe. De exemplu, Windows 11 vine acum cu o nouă interfață care introduce un nou meniu Start simplificat și o bară de activitate reproiectată, aliniată la centru. Centrul de acțiuni a dispărut și a fost înlocuit cu Centrul de notificare și setări rapide, iar noua funcție „Widget-uri” vă va ține la curent cu conținutul web organizat.

Microsoft livrează o nouă versiune a File Explorer care abandonează meniul în stil panglică. Noua aplicație Setări aduce un design nou și mai multe posibilități de configurare a Windows 11. Veți găsi, de asemenea, un magazin Microsoft revizuit, care include mai multe aplicații și politici mai bune pentru dezvoltatori. Dacă configurați sau instalați un dispozitiv nou, noua experiență de tip out-of-box aduce o nouă interfață prietenoasă și mai multe opțiuni de personalizare și multe altele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid Windows 11, vom dovedi că trebuie să știți pentru a face upgrade și să începeți să utilizați noi funcții și să vă faceți.

Reluați Windows 11

Iată tot ce trebuie să știți pentru a începe cu noi funcții și trebuie să aveți Windows 11.

Mai multe despre noua versiune

Windows 11

Windows 11 aduce câteva funcții noi și o mulțime de îmbunătățiri, inclusiv un nou meniu Start și bară de activități, setări reproiectate, widget-uri, funcții multitasking, suport pentru aplicații GUI Linux, magazine de dezvoltare și multe altele.

 • Revizuirea completă a Windows 11
 • Descarcăți de la Microsoft
 • Cum instalați Windows 11?
 • Cum pot face o unitate flash USB bootabilă pentru Windows 11?
 • Cum pot descărca fișierul ISO Windows 11?
 • De ce Windows 11 nu este disponibil pe computerul meu?
 • De ce computerul meu rămâne fără spațiu după upgrade-ul Windows 11?
 • Pot reseta instalarea Windows 11?
 • Ce este nou cu meniul Start pe Windows 11?
 • Ce este nou bara de activitate pe Windows 11?
 • Ce s-a întâmplat cu Centrul de acțiune pe Windows 11?
 • Ce este nou cu Widgeturile pe Windows 11?
 • Ce este nou Ecranul de blocare pe Windows 11?
 • Ce este nou cu WSL pe Windows 11?
 • Ce este nou cu Microsoft Store pe Windows 11?
 • Există condiții pentru multitasking pe Windows 11?
 • Windows 11 vine cu o nouă versiune de File Explorer?
 • Ce este nou cu Setările pe Windows 11?
 • Ce este nou cu tastatură tactilă pe Windows 11?
 • Ce este chatul din aplicația Microsoft Teams pe Windows 11?
 • Ce este nou cu experiența out-of-box pe Windows 11?
 • Windows 11 are probleme??

Cum instalați Windows 11?

Windows 11 este acum disponibil ca upgrade opțional gratuit pentru computerele care rulează deja Windows 10 prin setările Windows Update. Desigur, aceasta este atâta timp cât dispozitivul îndeplinește cerințele minime de sistem, care include activarea TPM 2.0 și Secure Boot.

Dacă intenționați să instalați noua versiune de Windows, puteți, de asemenea, să efectuați sau să actualizați la loc cu noul instrument Asistent de instalare.

Sursa: Windows Central

Alternativ, puteți monta fișierul ISO Windows 11 în File Explorer pentru o lansare expertă de configurare pentru a efectua sau actualiza locul său sau instalarea curată. De asemenea, puteți utiliza Instrumentul de creare a suporturilor în trecut, dar instrumentul a fost actualizat doar pentru a oferi funcționalitatea a crea medii de instalare.

De asemenea, puteți începe cu o instalare curată proaspătă, care implică ștergerea unității cu configurarea anterioară și instalarea Windows 11 de la zero. Acest proces necesită mai mult timp și pași suplimentare, dar ajuta la începerea cu o configurație mai stabilă minimizând în același timp probleme în timpul și după instalare.

În cazul în care sistemul trebuie să aibă un dispozitiv care să îndeplinească, dar nu sunt suficiente locuri disponibile, este încă posibil să faceți upgrade. Aveți nevoie doar de stocare externă și de aceste instrucțiuni.

Cum pot face o unitate flash USB bootabilă pentru Windows 11?

Da, puteți să creați propria unitate flash USB bootabilă pentru a crea o versiune actualizată a Instrumentului de creare a media.

Sursa: Windows Central

Alternativ, puteți utiliza și instrumente terțe, cum ar fi Rufus, care include o opțiune de a crea un mediu de instalare pentru a oferi un fișier ISO existent sau opțiune de descărcare a fișierelor de instalare pentru a crea o unitate flash USB.

Cum pot descărca fișierul ISO Windows 11?

Pe lângă instrumentele pentru a crea un mediu de instalare USB, Microsoft oferă fișierul ISO Windows 11. poate fi să utilizați Instrumentul de creare media, puteți descărca fișierul ISO direct de pe site-ul oficial.

Sursa: Windows Central

Opțiunea de descărcare a fișierului ISO Windows 11 direct de pe site-ul nou. În trecut, singura cauză oficială era să folosești Instrumentul de creare media, dar acum, acest lucru s-a schimbat și poți obține alte fișiere ISO fără a utiliza instrumente sau soluții.

De ce Windows 11 nu este disponibil pe computerul meu?

Dacă nu ați primit notificarea de a actualiza computerul la Windows 11, probabil că noua versiune este încă gata pentru dispozitivul dvs. sau computerul nu îndeplinește cerințele minime.

Sursa: Windows Central

Deși Microsoft a început lansarea pe Windows 11 în octombrie. 5, 2021, nu înseamnă că toate dispozitivele îl vor primi în prima zi. Similar cu versiunile anterioare ale Windows, compania urmează o abordare de lansare treptată.

În faza inițială, gigantul software folosește tehnologii de învățare automată (ML) și inteligență artificială (AI) pentru a selecta numai dispozitive cu hardware mai nou despre care se știe că au o experiență bună de actualizare.

După câteva săptămâni (sau luni) și după ce nouă versiune s-a dovedit a fi fiabilă, pe baza multor factori, cum ar fi compatibilitatea hardware, valorile de fiabilitate și vârsta computerului, lansarea Windows 11 se va extinde la mai multe dispozitive eligibile.

Implementarea lentă și controlată va continua până în prima jumătate a anului 2022, când se așteaptă ca Microsoft să facă noua versiune complet disponibilă pentru toate dispozitivele eligibile.

Dacă nu vedeți notificarea în setările Windows Update, nu ar trebui să forțați actualizarea manualului pentru a evita posibile probleme.

De ce computerul meu rămâne fără spațiu după upgrade-ul Windows 11?

Dacă ați actualizat recent computerul la Windows 11, probabil veți observa că instalarea ocupă sau mare parte de spațiu. Cu toate acestea, Windows 11 nu ocupă mai mult spațiu decât Windows 10. În schimb, procesul de configurare este cel care creează sau copie a instalației anterioare în cazul în care ceva nu merge bine în timpul instalării și trebuie să deruleze înapoi.

Sursa: Windows Central

Problema este că, chiar dacă upgrade-ul este finalizat cu succes, copia versiunii anterioare va fi salvată dacă se întâmplă ceva după instalarea sau dacă nu sunteți confortabil cu noua versiune și să faceți downgrade manual.

recuperează spațiul ștergând fișierele de instalare anterioare utilizate setările de stocare, dar după 10 zile, aceste fișiere vor fi șterse automat de către sistem.

Pot reseta instalarea Windows 11?

Absolut, Windows 11 se bazează pe ceea ce Windows 10, ce înseamnă această versiune vine și cu caracteristicile „Resetați acest PC” care vă permite să restabiliți setările implicite din fabrică pentru a rezolva cea mai frecventă problemă, a îmbunătăți performanța sau a obține dispozitivul. gata pentru dezafectare.

Sursa: Windows Central

Folosind această funcție de recuperare, puteți face două lucruri. reinstalează Windows 11 cu setările de vânzare implicite păstrând în același timp fișierele și puteți șterge totul și începe din nou cu o nouă instalare a sistemului de operare. În plus, caracteristica Reset this PC vă oferă clar sau opțiune de a continua și utilizați imaginea disponibilă local sau puteți alege să descărcați instalarea de pe serverul Microsoft.

Ce este nou cu meniul Start pe Windows 11?

Poate una dintre cele mai vizibile modificări pe Windows 11, acesta nu meniu Start. Noul meniu a fost conceput pentru a fi un lansator de aplicații simplu, care îmbrățișează pictogramele tradiționale renunțând la designul Live Tiles și urmează noul limbaj de design cu colțuri rotunjite și materiale transparente.

Sursa: Windows Central

Noua experiență include o casetă de căutare în partea de sus, o secțiune pentru aplicația fixată și recomandări. orice pictograme în orice mod, trăgând pictogramele. dezinstala anumite aplicații din meniul contextual și puteți accesa în continuare lista cu toate aplicațiile.

Secțiunea „Recomandate” include fișierele dvs. recente și aplicații instalate recent și, nu puteți elimina această secțiune, puteți permite meniul Start să afișeze elemente recente.

Ce este nou cu bara de activitate pe Windows 11?

Windows 11 vine, de asemenea, cu o nouă versiune a barei de activități, care are un aspect similar. Cu toate acestea, versiunea vine cu o mulțime de noi dezvăluiri (și dezamăgiri).

Sursa: Windows Central

În această nouă versiune de Windows, bara de activitate apare aliniată în centrul ecranului, introduce un nou design pentru butonul Start, și butoane noi pentru Căutare, Vizualizare precum activități, Widgeturi și Chat. Veți observa noi animații, iar Microsoft chiar a adăugat ceva de lucru în tava de sistem.

Cu toate acestea, pentru a face această versiune puțin mai simplă, Microsoft a elimina multe setări utile, făcând bara de activitate mult mai puțin funcțională. De exemplu, chiar dacă puteți modifica alinierea barei de activități, nu mai este posibil să o repoziționați în partea de sus, stânga sau dreapta a ecranului. Nu puteți vedea etichete, nu puteți afla date și ora, nu puteți modifica dimensiunea pictogramei și multe altele.

Dacă vă place desktopul fără bară de activitate, puteți activa în continuare opțiunea de a ascunde automat bara atunci când nu este focalizată.

De asemenea, puteți accesa această nouă versiune de Windows, nu mai puteți accesa Managerul de activități din meniul faceți clic pe dreapta din bara de activități. Cu toate acestea, puteți folosi aceste sfaturi pentru a găsi diferite aceste moduri de a păstra accesul rapid la aplicație din bara de activitate, meniul Start și desktop.

Ce s-a întâmplat cu Centrul de acțiune pe Windows 11?

Centrul de acțiune nu mai este un lucru pe Windows 11. În schimb, experiența a fost înlocuită cu Centrul de notificare și setări rapide.

Sursa: Windows Central

Centru de notificari este locul unde veți găsi toate notificările și calendarul dvs. deschide experiența făcând clic pe butonul „Dată și oră” din bara de sistem sau utilizat Tasta Windows + N Comanda rapidă de la tastatură.

Setări rapide acest loc în care veți găsi acces rapid la setările comune, cum ar fi Wi-Fi, Bluetooth, baterie, luminozitate, volum și multe altele. De obicei, setările din acest derulant vor depinde de caracteristicile acceptate de computer. deschide Setările rapide cu ajutorul Tasta Windows + A comandă rapidă de la tastatură sau făcând clic pe pictograma Rețea și volum.

Ce este nou cu Widgeturile pe Windows 11?

Widgeturi este o funcție nouă care oferă acces rapid la un alt tip de informații online, a fi nevoie să accesați și să deschideți telefonul pentru a accesa tot conținutul.

Sursa: Windows Central

Pare familiar, deoarece aceasta este o evoluție a „Știri și interese” deja disponibilă pe Windows 10 cu o interfață care zboară din partea stângă.

deschide experiența utilizând tastatură Windows + comanda rapidă de tastatură W sau făcând clic pe butonul Widgeturi din bara de activitate și poate apărea vremea, știrile, sporturile, acțiunile, traficul, divertismentul, sarcinile Microsoft To-Do și activitățile de siguranță a familiilor fără. a ajunge telefonul dvs. pentru a obține aceleași informații.

Ce este nou cu ecranul de blocare pe Windows 11?

Deși ecranul nu primește multe lucruri de bloc, veți observa și date au o aliniere a centrului în partea de sus a ecranului. De asemenea, veți vedea câteva stiluri de elemente Windows 11, cum ar fi fontul și culoarea sublinierii, atunci când introduceți un PIN sau o parolă.

Sursa: Windows Central

Ce este nou cu WSL pe Windows 11?

Subsistemul pentru Linux (WSL) primește o mulțime de îmbunătățiri Windows pe Windows 11. De exemplu, Microsoft simplifică instalarea și actualizarea mai multor pași la o singură comandă în această nouă versiune, inclusiv wsl --install for setup și wsl --update pentru a actualiza platforma.

Sursa: Windows Central

Windows 11 include acum suport pentru aplicații GUI Linux, ceea ce înseamnă că acum poți instala aplicații grafice și poți rula împreună cu actualizările native Windows.

În plus, acum puteți atașa și monta unități fizice pentru a accesa sistemele de fișiere Linux pe Windows 11, inclusiv "ext4."

În plus, File Explorer include acces rapid la fișierele dvs. de distribuție intrarea "Linux" din panoul de navigare din stânga. De asemenea, puteți executa comenzi la pornire, iar WSL vine acum cu calculul GPU.

Ce este nou cu Microsoft Store pe Windows 11?

După actualizarea Windows 11, găsiți o nouă versiune a aplicației Microsoft Store. Noua aplicație fost reproiectată la noua interfață pentru a se potrivi cu stilul Windows 11 și există o mulțime de a crește pentru a ajuta utilizatorii să faciliteze găsirea și descărcarea de aplicații, jocuri și videoclipuri.

Sursa: Windows Central

În plus, Microsoft face câteva modificări critice politicilor sale pentru a permite dezvoltatorilor să publice aproape orice fel de aplicații în Magazin, inclusiv Win32 tradițional (neîmpachetat) .exe și .msi), .NET și aplicații web progresive (PWA). În plus, mergând mai departe, compania le permite dezvoltatorilor să păstreze 100% din venituri atunci când aduc platforma de monetizare.

Microsoft a promis suport pentru aplicațiile Android prin Windows Store, dar acest lucru se va întâmpla mai târziu. În cele din urmă, compania a anunțat, de asemenea, că permite acum magazinelor de aplicații terțe să devină parte din aplicația Microsoft Store, iar Epic Games Store este următorul în linie care vine în Magazin.

Există condiții pentru multitasking pe Windows 11?

Da, Windows11 vine cu mai multe îmbunătățiri pentru multitasking, aspecte Snap și grupuri Snap, desktop-uri și îmbunătățiri pentru mai multe vizualizări.

Sursa: Windows Central

„Snap layouts” este un meniu nou care apare atunci când treceți cu mouse-ul peste butonul de maximizare al oricărei ferestre și include diferite aspecte pentru a fixa ferestrele pe ecran. Odată ce ați selectat un aspect și o poziție, Snap Assist vă va oferi să continuați să faceți clic pe ferestre în spațiul rămas.

„Grupurile Snap” face, de asemenea, parte din experiența de asistență Snap și vă permiteți să comutați înapoi la grupul de ferestre extinse din bara de activitate trecând cu mouse-ul peste o aplicație care aparține unui grup și făcând clic pe previzualizarea grupului.

Pe Windows 11, "Desktop-uri virtuale" devine "Desktop-uri" și este o caracteristică care vă oferă posibilitatea de a crea diferite spații virtuale pentru a menține separate sarcinile care nu au legătură, cum ar fi serviciul, școala. și jocurile. (Puteți folosi acest ghid pentru a afla mai multe despre cum să profitați la maximum de această funcție.)

Funcția funcționează la fel ca în versiunile anterioare, dar a fost reproiectată cu o interfață care acum se andocă în de jos a ecranului, include posibilitatea de a schimba fundalul desktopului pentru fiecare desktop și multe altele.

Când vă deconectați laptopul la un afișaj extern, toate aplicațiile pe ecranul secundar se vor minimiza acum automat. Apoi, când reconectați monitorul, aplicațiile se vor restabili automat în locația inițială în mod implicit pentru a obține experiența atunci când lucrați cu mai multe ecrane.

În cele din urmă, „Aero shake”, capacitatea de a apuca și de agitație pentru a minimiza toate celelalte ferestre, are acum propria setare în pagina de setări „Multitasking”.

Windows 11 vine cu o nouă versiune de File Explorer?

Da, dar nouă versiune a File Explorer include un design actualizat, dar păstrează în continuarea acestui aspect și aspectul versiunii moștenite.

Sursa: Windows Central

Noul File Explorer are o interfață de utilizator actualizată care se potrivește cu imaginile din Windows 11 cu colțuri rotunjite, iconografie nouă și foldere implicite reproiectate (desktop, documente, descarcări, imagini etc.). De asemenea, din moment ce meniul panglică a fost eliminat în favoarea unei noi bare de comandă care include toate acțiunile comune și noi meniuri pentru a sorta elementele și a accesa diferite setări, inclusiv capacitatea de a activa vizualizarea compactă și de a afișa elemente ascunse.

În această nouă versiune, obțineți, de asemenea, un nou design de meniu contextual (clic dreapta) folosește colțuri rotunjite, materiale semi-transparente și pictograme noi pentru diferite acțiuni, inclusiv Tăiere, Lipire, Copiere etc. Noul meniu contextual este limitat și, deoarece multe aplicații încă nu acceptă acest nou meniu, Microsoft a adăugat un element „Afișați mai multe opțiuni” pentru a accesa meniul contextual clasic.

În plus, File Explorer pentru Windows 11 oferă acces rapid la distribuțiile dvs. WSL cu noul "Linux" disponibil din panoul de navigare din stânga. Experiența Partajare a fost actualizată și multe altele.

Ce este nou cu Setările pe Windows 11?

Windows 11 vine o nouă versiune a aplicației Setări care includ un design modern care urmărește imaginile Windows 11 cu colțuri rotunjite, pictograme colorate, materiale semi-transparente și multe altele.

Sursa: Windows Central

Deși veți găsi în continuarea aceleași setări ca și versiunea aplicației pentru Windows 10, în această nouă versiune, acestea sunt grupate cu o logică diferită și veți găsi o mulțime de setări noi.

Noile Setări abandonează, de asemenea, pagina de pornire, iar acum, aplicația se deschide direct în secțiunea Sistem. Pe măsură ce vă deplasați între secțiuni, în loc să enumerați toate paginile în panoul de navigare din stânga, paginile sunt listate în partea dreaptă, iar în partea de sus, veți observa pesmeturi care vă permiteți să știți unde vă aflați în aplicare.

Unele secțiuni pot apărea comenzile eroului evidențiind caracteristici specifice și setări practice practice care se pot schimba pe ce modificați configurația sistemului.

De asemenea, setările aferente acum în partea de jos a paginii și nu în partea dreaptă. În plus, aplicația Setări poate recomanda acum setări bazate pe configurația dvs. curentă. Deci, dacă nu utilizați setările optime recomandate, veți vedea o notificare care sugerează utilizarea lor setări.

Ce este nou cu tastatură tactilă pe Windows 11?

Tastatura tactilă primește multe îmbunătățiri. Pe Windows 11, puteți personaliza diverse aspecte ale tastaturii software pentru dispozitivele cu atingere, de exemplu, puteți schimba culoarea cu diferite teme sau puteți crea o schemă personalizată de culori. dimensiunea tastaturii, dimensiunea tastelor și multe altele.

Ce este nou cu Chatul din aplicația Microsoft Teams pe Windows 11?

Windows 11 vine cu Chat, o nouă experiență de chat care face parte din versiunea pentru consumatori a Teams. Aplicația permite utilizatorilor să comunice între ei Windows folosind mesaje text, video și fără a instala nimic altceva.

Sursa: Windows Central

Mai întâi trebuie să parcurgeți sau să configurați inițiala, apoi puteți începe să discutați cu familia și prietenii chiar de pe desktop. De asemenea, puteți accesa versiunea pentru consumatori a Teams pentru a crea, a participa la întâlniri și a modifica setările.

Dacă Chatul nu este pentru dvs., este posibil să eliminați complet cu aceste instrucțiuni.

Ce este nou cu experiența out-of-box pe Windows 11?

Windows 11 este livrat cu o experiență nouă, reproiectată out-of-box (OOBE), care face mai ușor pentru oricine să finalizeze configurarea inițială. Noua experiență introduce o nouă interfață care se îndepărtează de schema plictisitoare de culori albastre și închise și marginile ascuțite în favoarea unui design mai ușor de utilizat, care urmează noul limbaj de design pe Windows 11, inclusiv colțuri rotunjite, iconografie și animații noi și prieteni. culorile.

Sursa: Windows Central

În plus față de noile elemente vizuale, experiența out-of-box acum vă permite să setați numele computerului pe măsură ce parcurgeți configurarea inițială și există o opțiune de restabilire a setărilor și aplicații utilizând copie de rezervă dintr-o instalație anterioară sau alta dispozitiv.

Windows 11 are probleme??

Da, conform Microsoft, există mai multe probleme cunoscute în această lansare inițială a Windows 11, dar nimic larg răspândit care ar putea forța compania să oprească lansarea. Cu toate acestea, producătorul de software plasează sau suspendă a upgrade-ului pentru dispozitivul afectat până când problemele sunt rezolvate.

Sursa: Windows Central

De exemplu, există o problemă cu procesarea AMD Ryzen care cauzează vizibile de performanță. Brother, compania de imprimante, a confirmat că există o problemă de compatibilitate cu Windows 11. În plus, Microsoft a anunțat, de asemenea, că unele imprimante nu pot descărca și instala driverele din cauza unei probleme de compatibilitate cu o conexiune HTTP și noua versiune de Windows.

Unii utilizatori au raportat că au văzut meniul clasic Start și vechea bară de activitate în loc de noul design. Alte persoane au observat un mesaj incompatibil prin Windows Update, chiar dacă dispozitivele îndeplinesc cerințele minime de sistem, probleme cu Asistentul de instalare și multe altele.

Pe lângă aceste probleme, este posibil să vă întâlniți și alte probleme care nu sunt cauzate de noua versiune în timpul procesului de actualizare. În schimb, instalarea poate eșua din cauza driverelor, a aplicațiilor prost proiectate, a configurațiilor personalizate și a problemelor hardware.

folosiți acest ghid pentru a rezolva practic orice problemă în timpul și după instalarea Windows 11.

Mai multe resurse Windows

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

 • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
 • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 11

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here