Windows 11: Patru noi comenzi rapide de la tastatură pe care trebuie să le înveți

Sursa: Windows Central

Pe Windows 11, puteți utiliza oricând mouse-ul pentru a naviga și a gestiona aplicații și funcții, dar puteți ajunge rapid la tastatură vă ajuta să efectuați acțiuni mai rapide utilizate o singură apăsare a mai multor taste, economisind clicuri și timp.

Deși puteți folosi toate comenzile rapide Windows 10 pe Windows 11, noua versiune a sistemului de operare introduce mai multe comenzi rapide noi de la tastatură pentru a vă oferi acces rapid la funcții noi, inclusiv Setări rapide, Centru de notificări, Widgeturi și aspecte Snap.

În acest ghid Windows11, vom analiza multe comenzi rapide de la tastatură pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți productivitatea.

Noile comenzi rapide de la tastatură Windows 11

Iată noile comenzi rapide de la tastatură pentru Windows 11:

  • Tasta Windows + A comanda rapidă de la tastatură deschide meniul derulant Setări rapide.

Setări rapide fac parte din noua experiență din Centrul de acțiune, care acum descompune interfața în două elemente derulante (Setări rapide și Centru de notificare). Meniul include cele mai comune setări, cum ar fi volumul, luminozitatea, wireless, Bluetooth, Focus Assist etc.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sursa: Windows Central

Dacă redați conținut audio sau video cu Microsoft Edge, setările rapide vor fi afișate, de asemenea, nu cumpărăm media deasupra panoului derulant.

  • Tasta Windows + N comanda rapidă de la tastatură deschide meniul derulant Centrul de notificări.

Centrul de notificări face parte, de asemenea, din noua experiență din Centrul de acțiune și include toate notificările dvs. și o vizualizare a calendarului pentru o lună întreagă.

Sursa: Windows Central

  • Tasta Windows + W comanda rapidă de la tastatură deschide interfața Widgeturi.

Pe Windows 11, Widgets este o nouă caracteristică similară cu „știri și interese” pentru Windows 10. Dispune de o grămadă de carduri cu diferite tipuri de informații, cum ar fi vremea, știrile, sporturile, stocurile, traficul și puteți vedea lista de activități Microsoft și multe altele.

Sursa: Windows Central

Pe lângă comanda rapidă de la tastatură, puteți, de asemenea, să faceți clic pe pictograma pe care Microsoft o plasează implicit în bara de activități.

  • Tasta Windows + Z comanda rapidă de la tastatură deschide meniul Snap layouts.

Snap layouts este o nouă caracteristică a experienței Snap Assist, care introduce un meniu atunci când treceți cu mouse-ul peste butonul de maximizare cu diferite grile pentru a aranja ferestre cu diferite aspecte. Odată ce selectați o poziție pentru aplicare, Snap Assist vă va ghida pentru a continua să poziționați ferestrele în zonele rămase. În funcție de dimensiunea dimensiunii, este posibil să vedeți patru sau șase grile diferite în meniu.

Sursa: Windows Central

Mai multe resurse Windows

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here