Windows 11 build 22000.120 (și mai devreme): tot ce trebuie să știți

Sursa: Windows Central

Dispozitivele Windows 11 din canalele Beta și Dev au primit recent versiunea de previzualizare 22000.120, include mai multe modificări vizuale, îngrijiri și o serie de remedieri.

De exemplu, această versiune, Microsoft prezintă un nou tablou de bord pentru familie pentru experiența Widgets, ajustări pentru bara de activități, ajustări pentru aplicația Setări și o versiune actualizată a File Explorer cu câteva îmbunătățiri semnificative.

Alături de construcție 22000.120 gigantul software a făcut și alte trei previzualizări ale ultimei noastre rundă de îmbunătățiri, inclusiv build 22000.100, 22000.71 și 22000.65, care a introdus și câteva modificări interesante în ceea ce caută experiența desktop, File Explorer, Widgeturi și multe altele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid pentru Windows 11, nu vom aprofunda nicio modificare ale interfeței, creșterile și noile funcții pe care Microsoft le-a pus la dispoziție până la versiunea 22000.120.

Windows 11 build 22000.120 și modificări anterioare

Acestea mai vizibile caracteristici și sunt cele mai importante care au nevoie de Microsoft a lucrat pentru Windows 11 în patru versiuni:

Widgeturi

Începând cu build 22000.120, Windows 11 include un nou Familie tablou de bord pentru experiența Widgets (tasta Windows + W) care permite celor conectați cu un cont Microsoft să vadă activitățile recente ale membrilor grupului de familie.

Sursa: Windows Central

În plus, de la construirea 22000.71, veți găsi și un nou Divertisment widget care permite vizualizarea filmelor noi și prezentate disponibile în Microsoft Store. Dacă vă selectați un loc de îngrijire, acesta se va deschide direct în aplicația Microsoft Store pentru a închiria sau cumpăra, în funcție de disponibilitate.

Dacă nu vedeți niciunul dintre aceste widget-uri, deschideți Widgeturi experiență, faceți clic pe Adăugați widget butonul și activați widgetul pe care puteți să-l vedeți.

Bara de activitate

În ultimele patru previziuni, am văzut mai multe îmbunătățiri pentru experiența Taskbar. De exemplu, butonul Chat a fost actualizat cu versiunea 22000.120 pentru a accepta notificări cu insignă pentru alerte nevăzute.

Sursa: Windows Central

Când treceți cu mouse-ul pe o aplicație care rulează, previzualizarea barei activității a fost actualizată cu colțuri rotunjite și material acrilic pentru a se potrivi cu noul limbaj de design pentru Windows 11. În plus, previzualizarea va afișa acum un buton de a închide mai consistent.

Sursa: Windows Central

De la construirea 22000.65, făcând clic dreapta pe pictograma de volum din bara de sistem, meniul contextual va oferi sau opțiune de depanare a problemelor de sunet. Și când se folosește Alt + Tab, Vizualizare sarcini, si Asistență la snap, echipa de dezvoltare a dezvoltării spațiului și a dimensiunilor miniaturilor.

Sursa: Windows Central

De asemenea, în build 22000.100, Bara de activitate a fost livrată cu mai multe actualizări, inclusiv un derulant reproiectat pentru elementele ascunse din colțul din dreapta jos, care include colțuri rotunjite și material acrilic pentru a se potrivi noului limbaj de design.

Sursa: Windows Central

Când deschideți „Centrul de notificări” (tasta Windows + N), meniul derulant a fost actualizat pentru a include opțiunea de a accesa Asistență la focalizare pagina de setări.

Sursa: Windows Central

În cele din urmă, cea mai recentă previzualizare a Windows 11 include acum o interfață reproiectată pentru experiența care clipește atunci când o aplicație necesită atenție ta. În această actualizare, placa din spate prezintă o culoare roșie deschisă și o pastilă roșie sub pictogramă, ceea ce ar trebui să facă experiența mai puțin distragătoare și mai liniștitoare, potrivite companiilor.

Sursa: Windows Central

Desktop

Ca parte a experienței desktop, meniul contextual desktop include acum un buton „Reîmprospătare” fără a accesa meniul clasic cu Shift + F10 Comanda rapidă de la tastatură. Această modificare a fost implementată inițială cu build 22000.65.

Sursa: Windows Central

De la Windows 11 build 22000.71, meniul contextual al sistemului a fost actualizat cu material acrilic pentru a face meniul transparent și pentru a se potrivi cu limbajul de design la Windows 11.

Explorator de fișiere

Aplicația File Explorer a primit diverse actualizări în ultimele patru previzualizări. De exemplu, din build 22000.120, meniul contextual a preluat sau actualizare pentru a ajusta designul și a face meniul mai compact atunci când utilizați mouse-ul.

Sursa: Windows Central

De asemenea, veți avea un buton "Nou" actualizat în bara de comandă care deschide un nou meniu de reproiectare care listează acum toate elementele pe care le puteți crea (dosare, comenzi rapide, documente etc.) în loc să le imbricați într-un alt submeniu. Cu toate acestea, aceasta înseamnă că bara de comandă nu va mai include un buton direct pentru a crea un folder nou.

Sursa: Windows Central

De la construirea 22000.65, când faceți clic pe dreapta pe un script PowerShell (.ps1), veți vedea acum sau opțiune „Run with PowerShell” în meniul contextual.

Setări

Microsoft continuă, de asemenea, să îmbunătățească aplicația Setări pentru Windows 11. De exemplu, cu lansarea build 22000.120, în setările „Afișare”, butonul „Identificare” a fost plasat sub comenzile pentru rearanjarea monitoarelor pentru a fi mai ușor de găsit.

Sursa: Windows Central

De la construirea 22000.65, setările barei de activități au fost actualizate pentru a permite utilizatorilor să arate bara de activități pe mai multe monitoare.

Sursa: Windows Central

Pe pagina de setări pentru alimentare și baterie, acum puteți schimba opțiunile „Modul de alimentare”. (Această opțiune nu mai face parte din meniul derulant Power din bara de activitate.)

Sursa: Windows Central

Îmbunătățiri generale

Windows 11 a făcut, de asemenea, unele altele în casetele de dialog de alertă, inclusiv atunci când bateria este descărcată sau când a schimbat setările de afișare. În plus, compania a lucrat cu furnizorii de GIF populari din China (WeShineApp) pentru a aduce selecții GIF în panoul emoji (tasta Windows) + .).

În cele din urmă, Windows 11 a primit o serie de remedieri pentru multe elemente în ultimele patru previzualizări, inclusiv Setări, Explorator de fișiere, Căutare, Widgeturi și multe altele.

Mai multe resurse Windows

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here