Windows 11: 9 modificări ascunse pe care este posibil să le fi ratat

Sursa: Windows Central

Microsoft a prezentat o mulțime de schimbări majore care vin în Windows 11, inclusiv o revizuire a interfeței de utilizare pentru numeroase elemente din experiență, inclusiv o versiune actualizată a meniului Start și a barei de activități, funcții noi precum widget-uri și aplicații reproiectate Setări. și File Explorer. Cu toate acestea, cele mai recente previzualizări pentru testeri dezvăluie și o serie de alte modificări ascunse.

Acestea se modifică și la vedere și puteți găsi în File Explorer, Desktop, în aplicația Setări și în întreaga experiență. Unele sunt completări binevenite, în timp ce altele se simt ca un pas înapoi.

Acest ghid Windows 11 va evidenția nouă dintre modificările mai puțin evidente care se așteaptă să vină cu următoarea versiune.

Cele mai importante modificări ascunse ale Windows 11

Acestea sunt principalele modificări ascunse pe care le veți întâlni după instalarea Windows 11 (previzualizare):

1. Lipsesc opțiuni din File Explorer

Windows 11 vine cu o versiune actualizată a File Explorer care se îndepărtează de meniul tradițional cu panglică în favoarea unui nou meniu minimalist care conține doar comenzi esențiale pentru a efectua acțiuni de bază (cum ar fi crearea unui folder nou, tăierea, copierea și lipirea). Deși în funcție de locație și tipul de conținut, meniul va apărea și comenzi suplimentare. Veți observa că principalele elemente din meniul vechi nu mai sunt disponibile. Cu toate acestea, acestea nu au fost înlăturate. Acestea se află sub trei meniuri derulante noi, inclusiv „Opțiuni de sortare și grupare”, „Aspect și opțiuni de vizualizare” și „Vezi mai multe”."

The Opțiuni de sortare și grupare meniul include opțiuni pentru sortarea conținutului după nume, date modificări, tip și multe altele.

Sursa: Windows Central

The Opțiuni de aspect și vizualizare meniul listează opțiunile de afișare a articolelor în diferite dimensiuni, cum ar fi foarte mari, mari, mici, listă, detalii și multe altele. Meniul include, de asemenea, opțiunea de a activa vizualizarea compactă în loc de nouă vizualizare cu mai multă umplutură.

Sursa: Windows Central

In plus Spectacol submeniul include, de asemenea, opțiuni pentru a gestiona vizualizarea panoului din stânga, a afișa extensii sau elemente ascunse.

În cele din urmă, cel Vezi mai mult meniul (cu trei puncte) include comenzile pentru selecții, comprimate în fișier ZIP și Opțiuni pentru a gestiona setările aplicației. Cu toate acestea, în funcție de locație (Acest PC, Rețea, folder etc.), opțiunile vor fi diferite. De exemplu, în acest PC, meniul va lista opțiunilor pentru adăugarea, maparea și deconectarea locațiilor din rețea.

Sursa: Windows Central

2. Durata estimată a Windows Update

O altă caracteristică ascunsă în noua versiune a sistemului de operare este capacitatea de a-ți cât timp va dura actualizarea unei actualizări. Se pare că unul dintre motivele pentru care utilizatorii ezită să aplice actualizările este că nu știu cât timp va dura procesul, deoarece unele actualizări se instalează rapid, iar altele durează mult. Cu toate acestea, se instalează cu Windows 11, atunci când o actualizare necesită o repornire pentru a finaliza instalarea, Windows Update vă va anunța timpul estimat pe care îl va dura actualizarea.

Sursa: Windows Central

Veți vedea această notificare în pagina de setări Windows Update și în meniul de alimentare atunci când actualizați, vă așteptați.

3. Recomandări de setări

Windows 11 vă recomandăm acum modificări de setare în funcție de configurația dvs. curentă. De exemplu, dacă sunt setările de alimentare configurate pentru a nu opri niciodată ecranul, va apărea sau notificarea care vă va anunța despre problemă și despre opțiunea de a remedia problema.

Sursa: Windows Central

Cu toate acestea, vă recomandăm să vă fie disponibil pentru fiecare setare. În schimb, ele vor apărea doar pentru setări evidente ar trebui să acordați atenție.

4. Mixer de volum și proprietăți

Mixerul de volum vechi nu mai este disponibil. În schimb, când faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului din noua zonă de notificare, opțiunea va deschide „Mixerul de volum” în pagina Setări (cunoscută anterior ca pagina „Volum aplicației și preferințe dispozitive”).

Sursa: Windows Central

Pe această nouă pagină, veți putea controla volumul sistemului, controla dispozitivele de intrare și ieșire și, mai important, veți putea controla sunetele pentru fiecare aplicație. În plus, setările vă vor permite, de asemenea, să modificați setările de intrare și ieșire pentru fiecare aplicație.

Ca parte a produselor setărilor de sunet, Microsoft a actualizat și paginile de proprietate pentru difuzoare și microfoane. Pe Windows 11, Difuzoare pagina de proprietăți include iconografie de înaltă calitate, informații despre driver, o opțiune pentru a verifica dacă există actualizări ale driverului și opțiunea unui bloc de acces la aplicații la dispozitiv.

Sursa: Windows Central

De asemenea, veți găsi setările de ieșire care erau disponibile anterior prin Panoul de control. De exemplu, formatați, volumul și îmbunătățiți setările audio.

Pe Microfon pagina de proprietăți, veți găsi același design ca și setările Difuzoarelor, dar cu setările pentru dispozitivul de intrare.

Sursa: Windows Central

5. Meniu contextual vechi

În această nouă versiune de Windows, Microsoft încearcă să îmbunătățească consecvența designului și a modului prin care compania acest lucru este prin introducerea unui nou meniu contextual pentru File Explorer, Desktop și în întreaga experiență.

Sursa: Windows Central

Când faceți clic pe dreapta pe un articol, veți vedea noul meniu care include un prim rând cu comenzi pentru acces rapid pentru a tăia, copia, redenumi, partaja și reciclarea, iar restul articolelor vor fi diferite în funcție de elementele pe care le-ați selectați. Cu toate acestea, dacă preferați experiența moștenită, puteți face clic pe Afișați mai multe opțiuni articol (sau Tasta Shift + F10 scurtătură de la tastatură) pentru a deschide meniul clasic.

Sursa: Windows Central

6. Dezactivați adaptoarele de rețea

În trecut, când trebuia să activați sau să dezactivați un adaptor de rețea, trebuia să utilizați Panoul de control, dar nu mai. Pe Windows 11, aplicația Setări, mai precis activată Rețea și internet > Setări avansate de rețea, acum puteți activa sau dezactiva rapid adaptoarele Wi-Fi și Ethernet.

Sursa: Windows Central

În plus, acum puteți extinde interfața pentru a vedea starea curentă, inclusiv starea, octeții trimiși și primiți, viteza conexiunii și durata.

7. Bara de activitate mai înaltă

Deși bara de activități poate arăta similar cu cea disponibilă în versiunile anterioare, pe Windows 11, Microsoft adaugă multe lucruri noi, cum ar fi noua aliniere la centru, butonul Start reproiectat și butoane pentru Vizualizare activități, Widgeturi și Căutare, animații și alte ajustări. Cu toate acestea, poate că nu ați observat, dar bara de activitate este acum mai înaltă (în jur de șase pixeli) decât cea disponibilă pe Windows 10.

Sursa: Windows Central

În plus, în această versiune a sistemului de operare, nu veți mai putea schimba poziția barei de activități (sus, stânga sau dreapta), iar opțiunea de acțiune a etichetei pentru aplicații nu mai este disponibilă.

8. Aplicații de fundal

Unele aplicații pe care să le descărcați din Microsoft Store pot continua să ruleze în fundal pentru a oferi funcționalități suplimentare, inclusiv capacitatea de a descărca date în fundal și de a afișa notificări. Pe Windows 10, aplicația Setări a inclus o pagină pentru a gestiona aplicațiile ar trebui să ruleze în fundal, dar nu mai este cazul în Windows 11.

Sursa: Windows Central

Cu toate acestea, caracteristica nu a fost eliminată. Acum puteți controla această funcție din setarea Avansată a fiecărei aplicații. De exemplu, dacă nu poate aplica Microsoft Photo să ruleze în fundal, a merge la Setări > Aplicații > Aplicații și funcții > Fotografii Microsoft setări avansate și veți schimba „Permisiunile aplicațiilor de fundal” în Nu.

9. Opțiuni de backup și backup Windows

Începând cu Windows 11, Microsoft pare să depună un pic mai departe pentru a-i face să folosească aplicațiile de backup vechi, inclusiv Istoricul fișierelor și backupul Windows.

În versiunea reproiectată a aplicației Setări, veți găsi un nou Faceți backup pentru Windows pagina din secțiunea „Conturi” care evidențiază funcțiile de rezervă pe care compania dorește să le utilizeze, inclusiv OneDrive pentru a face backup la folderele de profil (desktop, documente și imagini) și opțiunile de sincronizare a preferințelor și de stocare a aplicațiilor pe toate dispozitivele.

Sursa: Windows Central

După cum puteți vedea, opțiunile de a face copii de rezervă ale fișierelor locale pe o memorie externă sau de a crea sau de a copia rezerva completă nu sunt disponibile pe această pagină. Cu toate acestea, Setările îngroapă aceste funcții în "Pagina de stocare" sub "Setări avansate de stocare" în Opțiuni de backup. Desigur, puteți accesa în continuare aceste funcții vechi utilizate Panoul de control.

Sursa: Windows Central

Separarea acestor caracteristici ale setărilor de rezervare nu este surprinzătoare, deoarece Microsoft a retras deja ambele funcții și este o casă de timp până când acestea sunt complet eliminate din sistem.

Ne concentrăm acest ghid pe unele dintre cele mai demne modificări pe care Microsoft nu le-a menționat în jurnalele oficiale. Modificările nu sunt listate într-o anumită ordine și nu reflectă tot ce este nou în Windows 11.

Mai multe resurse Windows

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here