Windows 10 Mobile ar putea obține o emulare completă a aplicației x86 pentru „Redstone 3” până la sfârșitul anului 2017

Microsoft are încă planuri mari pentru Windows 10 Mobile Continuum, în ciuda abandonului aproape de piața de consum în ultimele 18 luni. În ceea ce privește modul în care Microsoft intenționează să evolueze și să facă Mobile viabil a rămas un mister, dar un nou raport astăzi începe să evidențieze calea.

Un nou raport de la Mary Jo Foley de la ZDNet susține că Microsoft propune să integreze emularea x86 într-un dispozitiv ARM64. Asta înseamnă că un telefon Continuum ar putea rula aplicații desktop reale atunci când este andocat pe un monitor sau laptop completând metafora „PC în buzunar”.

Proiectul Cobalt este un nume pe care ne-am auzit în interior ca fiind „ceva de care să fim entuziasmați”, dar până acum detaliile despre ce nu erau clare. Într-un tweet de la @h0x0d ('WalkingCat') a fost găsită referință pentru "CHPE" cu privire la "hibridul Windows x86-on-ARM64". Foley citează surele sale că „C” înseamnă „Cobalt” în timp ce „HP” este literalmente pentru compania HP și posibil pentru Elite x3 (se pare că acel dispozitiv va fi susținut și produs timp de cel puțin doi ani). ). „E” din „CHPE” ar putea fi o referință directă la „Emulare”."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Rapoartele pentru suportul ARM64 (Windows 10 Mobile pe 64 de biți) datează din ianuarie 2016. Acest sprijin este necesar pentru a trece de 3.Limita de 5 GB RAM este afectată în prezentul dispozitiv precum Elite x3 și Idol 4S.

În prezent, dispozitivele precum HP Elite x3 se bazează pe emularea bazată pe cloud prin HP Workspace. În timp ce soluția funcționează suficient de bine, emularea nativă ar fi mult mai ideală.

În plus, am auzit din sursele noastre că trei plăci de referință sunt în curs de dezvoltare către Microsoft pentru Mobile, cu o grijă rulează MSM8998 (alias Snapdragon 830). Se zvonește că acel chipset acceptă 8 GB de RAM cu un proces de 10 nm mai mic decât cel actual de 14 nm.

Interesant este că Snapdragon 830 (acum numit Snapdragon 835) nu este așteptat pentru a lansa decât mai târziu în 2017, aproximativ în aceeași muncă cu Windows 10 'Redstone 3', care urmează actualizările creatorului care urmează să aibă loc în primăvară. Potrivit lui Foley, Redstone 3 este locul în care vom vedea Cobalt că se aliniază cu niște hardware nou, eventual de la parteneri precum HP.

Deși nu vom dezvălui numele de cod pentru celelalte două proiecte de inginerie Microsoft Mobile, putem sugera că acestea sunt de natură astrologică. Acest indiciu va reveni mai târziu pentru un alt nume de cod astrologic care se învârte în jurul dezvoltărilor semnificative ale cochiliei în cadrul Continuum.

Cele trei proiecte de inginerie nu sunt neapărat indicatori că Microsoft le va lansa ca produse de consum sau de întreprindere. Mai degrabă, acestea sunt unități de testare destinate evaluării sistemului de operare și dezvoltării noilor funcții pentru Mobile.

Windows 10 Mobile și pe x86?

De asemenea, auzim de la o sursă de încredere că Windows 10 Mobile ar putea fi poziționat și pe hardware x86 real. Ni s-a spus că Microsoft are un „kit de dezvoltare Windows 10 Mobile x86”, dar nu este clar ce fac cu el.

Integrarea emulării x86 ("Cobalt") în Windows 10 Mobile ar putea deschide ușa concurenților Chromebookului. În timp ce aceste laptopuri „lite” ar rula Windows 10 Mobile pentru o durată de viață cretă o baterie și o performanță mai rapidă, ele ar putea rula și aplicații desktop reale prin emularea x86.

Google se limitează la a rula doar aplicații pentru telefon pe laptopurile sale, care le neutralizează puterea pentru munca „adevărată” a companiilor.

Mobilul este încă viitorul

Un lucru ar trebui să fie clar din toate scurgerile recente: Windows 10 Mobile nu numai că este în viață, dar Microsoft are niște planuri mari pentru asta.

Posibilitatea de a emula aplicații x86 în anumite medii, păstrând în același timp beneficiile ARM este scenariul de vis pentru întreprinderi și prosumatori. Deși x86 poate fi pe cale de dispariție pentru consumatori, utilizatori vechi sunt cei care au nevoie de asistență pentru următorii 5 până la 10 ani, în timp ce Universal Windows Platform (UWP) evoluează și înlocuiește acea arhitectură.

Telefoanele care pot emula aplicații desktop în Continuum și laptopurile care rulează un sistem de operare mobil cu Cobalt fac dintr-o dată gambitul Windows 10 Mobile o victorie strategică pentru Microsoft. Cu toate acestea, compania are o mulțime de inginerie în față pentru a ajunge de unde suntem astăzi până în acel moment.

Demonstrațiile recente despre ceea ce urmează pe Continuum demonstrează că estomparea a ceea ce este mobil și a ceea ce este desktop va crește doar până când distincția se estompează în 2018.

În ceea ce privește orice zvonuri pentru Surface Phone (sau Mobile), nu există informații suplimentare. Ar trebui să fie clar că, dacă și atunci când Microsoft lansează un dispozitiv mobil Surface, acesta va prezenta aceste și alte abilități (consultați „De ce Microsoft continuă să lucreze pe Windows 10 Mobile: ARM, celular și următorul lucru important”), dar există nici un indiciu că un astfel de dispozitiv va fi lansat în câteva luni. Într-adevăr, Zac Bowden și cu mine am auzit că lucrurile ar putea fi amânate până în 2018.

Tot ce știm în acest moment este că Windows 10 Mobile pare să devii mult mai puternic în următoarea 12 luni.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here