Windows 10 build 21364 (anterior): tot ce trebuie să știți

Sursa: Windows Central

Dispozitivele Windows 10 înscrise în canalul de dezvoltare al programului Windows Insider au preluat recent versiunea 21364 de Windows 10, o nouă previzualizare care include câteva modificări semnificative și câteva aceștia.

De exemplu, în această versiune, Microsoft livrează o nouă versiune de actualizare a subsistemului Windows pentru Linux, care oferă suport pentru aplicațiile GUI Linux în Windows 10. Managerul de activitate primește un nou mod Eco pentru a limita accesul aplicației la resurse pentru a obține performanța, iar instrumentul afișează clasificări pentru procesele Microsoft Edge.

Pe lângă versiunea21364, compania a pus la dispoziție și alte trei previzualizări ale ultimei noastre rezumare a modificărilor, inclusiv versiunile 21343, 21354 și 21359, care au adus, de asemenea, câteva altele și vizualizări pentru aplicația Setări, Exploratorul fișierelor, meniul. Start și multe altele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid Windows 10, vom evidenția noile caracteristici și modificări la care Microsoft a lucrat în Canalul Dev al programului Windows Insider.

Canalul de dezvoltare Windows 10 se modifică până la versiunea 21364

Acestea sunt cele mai importante caracteristici și au ajuns la care Microsoft a lucrat în ultimele patru versiuni de previzualizare ale Windows 10:

Meniul Start

Deși meniul Start rămâne identic cu versiunile anterioare, Microsoft a adăugat câteva modificări în ultimele patru versiuni. De exemplu, cu versiunea 21343, folderul „Instrumente administrative Windows” din meniul Start a fost redenumit „Instrumente Windows”." De asemenea, nici intrarea nu mai este un folder. În schimb, este o opțiune cu o nouă pictogramă modernă care deschide pagina Instrumente Windows din Panoul de control.

Sursa: Windows Central

Noua pagină combinată acum toate opțiunile aflate anterior în Accesorii Windows, Instrumente administrative Windows, Windows PowerShell și folderele Windows System.

Sursa: Windows Central

În versiunea 21359, meniul de alimentare adaugă sau nouă opțiune „Reporniți aplicații după conectare”, care, după cum sugerează și numele, vă permite să decideți dacă aplicațiile din sesiunea curentă ar trebui să repornească automat după ce vă conectați din nou la cont.

Sursa: Windows Central

Deși opțiunea este nouă, caracteristica nu este. Când alegeți să reporniți aplicațiile, de fapt activați opțiunea „Reporniți aplicațiile” în pagina de setări „Opțiuni de conectare”.

În cele din urmă, o dată cu lansarea Windows 10 build 21364, Microsoft a eliminat comenzile rapide ale aplicației „3D Viewer” și „Print 3D” din meniu.

Gestionar de sarcini

Ca parte a dezvoltării Canalului Dev, Managerul de activitate introduce două diferite demne, inclusiv clasificări de proces pentru Microsoft Edge și modul Eco.

procesele Microsoft Edge

Clasificarea procesului înseamnă că Managerul activității va fi acum disponibil pentru vizualizare și descrie fiecare proces pentru versiunea Chromium a Edge. Clasificarea se împarte în mai multe categorii, inclusiv File, Pluginuri de utilitate (Utilitate: Extensii de servicii audio), Procese de browser (Browser, Proces GPU, Crashpad), Lucrători dedicati și de service și altele.

Sursa: Windows Central

Veți observa, de asemenea, în fiecare categorie sau pictogramă care vă ajută să identificați procesul. În cazul unei fișiere deschise, veți vedea pictograma site-ului web.

Deși nu veți analiza aceste procese, va deveni util să ajutați la determinarea resurselor sau site-urilor web care încetinesc sistemul pentru a le gestiona în consecință pentru o bună performanță.

Mod Eco

Modul Eco este o caracteristică experimentală care vă oferă posibilitatea de a limita resursele sistemului la proces manual. Deși Windows 10 face o treabă bună gestionând resursele, această nouă caracteristică va ajuta la tratarea aplicațiilor care pot folosi multe resurse și ați dori să restricționați consumul siguranței pentru alte aplicații.

Procesul de activare sau dezactivare a „Modului Eco” este simplu. Trebuie doar să faceți clic pe dreapta pe un proces, să selectați opțiunea „Mod Eco” și apoi să faceți clic pe Activați modul Eco butonul. Dacă opțiunea este inactivă, încercați să activați caracteristica în grupul de proces. În acest caz, va trebui să extindeți grupul și să activați modul pentru fiecare proces copil.

Sursa: Windows Central

Microsoft Edge, Google Chrome și alte aplicații pot avea modul Eco activat în mod implicit. Dacă acesta este cazul, aplicația analizează experiența prioritate de bază mai mică și folosește un set specific de setări de eficiență a energiei pentru a face performanța.

Acestea vor fi cu Managerul de activități sunt disponibile odată cu lansarea versiunii 21364.

Notificări

În departamentul de notificări, versiunea 21364 actualizează notificarea: „Trebuie să vă reparăm contul” pentru a fi mai clar. Drept urmare, notificarea arată acum: "Selectați aici pentru a vă conecta la contul dvs. pentru a continua să utilizați aplicații între acest dispozitiv și celelalte dispozitive ale dvs."

Lumina de noapte

Windows 10 build 21364 aduce, de asemenea, a modificat caracteristica de lumină de noapte. În acest zbor, atunci când activați sau dezactivați lumina de noapte manual prin aplicarea Setări sau Centrul de acțiuni, funcția va schimba starea imediat, fără a trece printr-o tranziție lentă.

Noutăți și interese

Ca parte a experienței „știri și interese”, versiunea 21354 a introduce mai multe modalități de personalizare a experienței cu un nou buton „Gestionați interesul” care apare în dreapta sus, care vă duce la contul Microsoft pentru a ajusta preferințele.

Sursa: Windows Central

Acum puteți decide dacă accesați widgetul barei de activitate trecând cu mouse-ul peste pictograma vreme din colțul din dreapta jos sau făcând clic pe pictograma barei de activitate. Dacă puteți schimba comportamentul, puteți face clic dreapta pe bara de activitate, selectați submeniul „Știri și interese” și alegeți Deschide la hover opțiune.

Sursa: Windows Central

Este important de reținut că Microsoft a anunțat deja această funcție va fi lansată în versiunile mai vechi de Windows 10 în următoarele săptămâni. Caracteristica este de așteptat să vină pe versiuni 1909, 2004, 20H2 și versiuni superioare.

Explorator de fișiere

Începând cu build 21343, Windows 10 este livrat cu o versiune actualizată a File Explorer care introduce un nou set de pictograme moderne cu stiluri, culori și orientări noi pentru a se alină cu modificările de design pe care Microsoft le-a impus de-a lungul experienței.

Noile pictograme sunt disponibile pentru experiența, dar observați imediat designul pictogramelor pentru folderele de profiluri, inclusiv Documente, Descărcări, Muzică și Imagini.

Sursa: Windows Central

De asemenea, există pictograme noi pentru unități de sistem, inclusiv unitatea care conține instalarea, unitățile secundare și de rețea și multe alte elemente, cum ar fi pentru opțiuni precum Acest PC, Rețea, elemente din meniul panglică și în interiorul folderului " Opțiuni " setări.

Chiar și multe dintre pictogramele din interiorul panoului de control au fost actualizate.

Aplicația Setări

În ultimele versiuni Microsoft a lucrat și pentru a aplica, setări cu multe modificări și funcții noi.

Afişa

Pe Setări > Sistem, cel Afişa pagina include o opțiune pentru a dezactiva (sau a activa) controlul adaptiv al luminozității conținutului (CABC).

Controlul adaptiv al luminozității conținutului este o funcție de pe Windows 10 care controlează automat luminozitatea și contrastele afișajului pe baza conținutului disponibil pentru o bună eficiență energetică.

Singurul dezavantaj este că poate provoca schimbări care distrag atenția pe ecran și reduce calitatea imaginii. Ca urmare a acestei probleme, Microsoft a decis să adauge "Ajustați automat contrastul în funcție de conținutul disponibiljului pentru a ajuta la crearea bateriei" opțiunea de a dezactiva caracteristica atunci când trebuie să vă extindeți conținut cu culori mai precise.

Sursa: Windows Central

De asemenea, pe pagina „Setări avansate de vizualizare”, Windows 10 va arăta dacă afișajul are o certificare HDR.

Sensul stocării

Pe Setări > Sistem > Depozitare, setările Storage Sense au fost actualizate. De exemplu, pagina se numește acum „Configure Storage Sense”, setările au fost reorganizate, descrierile au fost create pentru a le face mai ușor de înțeles.

Opțiunea de ștergere a fișierelor temporare a fost mutată în partea de sus și a fost redenumită în "Curățarea fișierelor temporare."

Sursa: Windows Central

Setarea „Storage Sense” a fost redenumită în „Curățare automată a conținutului utilizatorului”." Setarea va afișa ultima dată când a fost rulată optimizată.

În secțiunea „Configurați programe de curatare”, veți găsi acum setări pentru a programului sau curatare Storage Sense.

În cele din urmă, butonul din partea de jos a paginii pentru a rula manual optimizarea a fost redenumit „Run Storage Sense now."

Multifuncțional

Pe Setări > Sistem, cel Multifuncțional pagină, există o nouă "Tremurarea ferestrei barei de titlu" opțiunea de a activa sau dezactiva Aero Shake pe Windows 10.

Sursa: Windows Central

Deși setarea este nouă, caracteristica nu este. Aero Shake este disponibil de mult timp și este o caracteristică care vă permite să apucați și să agitați o fereastră și să minimizați toate celelalte ferestre pentru a dezordinea rapid desktop.

Camere de luat vederi

Pe Setări > Dispozitiv, pagina Camere este nouă pentru Windows 10 și include setări pentru activarea sau dezactivarea camerelor și, de asemenea, puteți instala și configura camere de rețea.

Sursa: Windows Central

În configurația dispozitivului, puteți controla setările de luminozitate, contrast, rotație și clar puteți activa sau dezactiva Video HDR și Eye Contact (dacă sunt acceptate).

Sursa: Windows Central

Utilizarea dispozitivului

Pe Setări > Personalizare, cel Utilizarea dispozitivului pagina este nouă, disponibil cu versiunea 21354 și găzduiește setările care vă permit să configurați Windows 10 pentru modul în care intenționați să utilizați dispozitivul.

Sursa: Windows Central

Pe pagină, puteți activa și dezactiva funcția. Dacă decideți să activați Utilizarea dispozitivului, veți putea selecta unul sau mai multe cazuri de utilizare pentru computer, inclusiv jocuri, familie, creativitate, teme școlare, divertisment și afaceri. Apoi, în funcție de selecțiile dvs., Windows 10 vă va sugera servicii și instrumente pentru a optimiza experiența.

Dacă aceste setări sunt familiare, este pentru că este deja disponibilă în experiența out-of-box (OOBE) atunci când se efectuează o instalare curată pe Windows 10.

Accesibilitate

Pe Setări, secțiunea „Ușurință de acces” a fost redenumită Accesibilitate, dar setările nu au primit actualizări noi în versiunile recente.

Sursa: Windows Central

Istoricul activității

Pe Setări > Confidențialitate, cel Istoricul activității pagina eliminată "Trimiteți istoricul activității mele către Microsoft" opțiune. Drept urmare, Windows 10 pierde acum capacitatea de a sincroniza activitățile în cloud și între dispozitive, ca parte a experienței Timeline.

Sursa: Windows Central

Cu toate acestea, Microsoft spune că, odată cu aceste modificări, nu se retrage Timeline. În schimb, funcția va rămâne, dar veți putea vedea și relua doar de unde ați lăsat activitățile locale.

Permisiunile aplicatiei

Pe Setări > Confidențialitate, cel Dosarul de descarcări, Biblioteca muzicala, Chenarele capturii de ecran, si Capturi de ecran și aplicații sunt pagini noi care vă permit să decideți ce aplicații vă pot accesa dosarul de descarcări, fișierele muzicale și dacă să faceți chenarele de captură în capturi de ecran.

Sursa: Windows Central

Windows Update

Pe Setări > Actualizare și securitate, cel Actualizări Windows setări de versiunea 21354, Windows 10 pornește „Ajustați automat orele de activitate pentru acest dispozitiv în funcție de activitate” opțiunea automată în pagina „Schimbați orele active” pentru dispozitivele care nu au schimbat niciodată această setare înainte. În caz contrar, setarea va rămâne neschimbată.

Sursa: Windows Central

Potrivit companiei, această modificare va ajuta programul sistemului să raporteze automat pentru a aplica actualizări, minimizând șansele de întrerupere în timpul utilizării active a computerului.

Aplicații

Ca parte a produselor și modificărilor aplicației, Windows 10 build 21354 este livrat cu o nouă versiune a aplicației Microsoft Paint, care include acum o pictogramă modernă și actualizări din Microsoft Store. Aceasta înseamnă că aplicația va primi actualizări fără a fi nevoie să aștepte noi versiuni de Windows.

Sursa: Windows Central

Pachetul Snipping Tool a fost acum combinat cu aplicația Snip & Sketch și ambii primesc acum actualizări prin Microsoft Store.

Subsistemul Windows pentru Linux

Subsistemul Windows pentru Linux (WSL) a primit câteva mici versiuni interesante în ultimele versiuni. De exemplu, în versiunea 21354, a fost făcută o modificare a integrării WSL în File Explorer care schimbă calea implicită wsl în wsl.localhost, care conform companyi, îmbunătățește performanța și fiabilitatea.

Dacă puteți utiliza calea anterioară, încă puteți, dar experiența va fi bine folosită nouă cale.

Începând cu Windows 10 build 21364, Microsoft trimite, de asemenea, sau nouă actualizare pentru WSL care acceptă regulile aplicațiilor Linux GUI (interfață grafică de utilizator) pentru a utiliza mouse-ul și tastatura în loc de comenzi.

Integrarea funcționării asigurării unei noi distribuții de sistem însoțitor care include un server X, Wayland, un audio pulse și tot ceea ce este necesar pentru a reda aplicații.

Sursa: Windows Central

Aplicațiile Linux se vor înregistra chiar și pentru a apărea în meniul Start, ceea ce înseamnă că puteți lansa aceste aplicații GUI fără a deschide măcar terminalului. Deși mulți utilizatori vor putea spune dacă aplicația este bazată pe Linux sau Windows, în bara de activități, aplicațiile bazate pe Linux vor include o siglă Linux pentru a le diferența de celelalte aplicații.

Această nouă integrare a aplicației cu subsistemul Windows pentru Linux include și suport pentru difuzoare, microfoane și accelerare GPU pentru grafică 3D.

Containere

Începând cu build 21343, Windows Sandbox și caracteristici Microsoft Defender Application Guard folosesc acum o nouă tehnologie de containere care face experiența ușoară și mai rapidă la pornire.

În plus, containerul Windows Sandbox a fost actualizat pentru a include versiunea Chromium și Microsoft Edge.

Limba

În ceea ce privește limbajul, Windows 10 versiunea 21364 a introduce o nouă dispunere de tastătură tactilă pentru limba japoneză cunoscută sub de „tastatură tactilă 50-on."

Aspectul a fost conceput pentru a permite utilizatorilor să introducă text mai ușor fără să știe cum să compună caracterul Hiragana.

În timp ce vă aflați pe tastatura tactilă, puteți activa noul aspect făcând clic pe Setări butonul, selectând butonul Dispunerea tastaturii meniu și alegerea 50-on opțiune.

Sursa: Microsoft

De la versiunea 21343, Windows 10 include noul design de fereastră candidat IME pentru IME-urile chinezești simplificate. În setările tastaturii tactile, linkul „Ob ajutor ajutor” a fost redenumit „Aflați mai multe." De asemenea, cu build 21359, Microsoft a actualizat Ebrima fontul să accepte acum caractere din Bamum (bloc Unicode U+A6A0 la U+A6FF) și Nirmala UI familie de fonturi pentru a crea un modul în care atunci când sunt afișate caracterele Chakma când sunt combinate.

Microsoft Edge

În timp ce Microsoft Edge primește actualizări independente de actualizări Windows, unele funcții necesită actualizări ale sistemului. De exemplu, în versiunea 21354, Windows 10 include o modificare pentru a permite site-urilor fixate să arate toate fișierele deschise din ferestre în bara de activități.

Alte modificari

Pe lângă toate noile funcții și modificări, Windows 10 este livrat și cu alte câteva dintre acestea. De exemplu, cu build 21364, veți găsi acum suport pentru extensiile shell x64 în afara procesului. Și, acum puteți activa setările de compatibilitate pentru aplicațiile x64 pe dispozitive bazate pe procesarea ARM.

De asemenea, atunci când există o problemă cu informațiile contului pe pagina Experiențe partajate, sistemul va genera o notificare în Centrul de acțiune în loc să arate mai multe notificări toast.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here