Windows 10 build 10074: tot ce trebuie să știți

La începutul acestei săptămâni, Windows 10 build 10074 a apărut pe internet, dezvăluie o serie de modificări și caracteristici care vin în sistemul de operare. Cu toate acestea, Microsoft lansează acum versiunea oficială 10074 în ciclul de actualizări Rapide și Lente, pe care toată lumea să le descarce și să le instaleze. Deși, gigantul software a lansat recent Windows 10 build 10061 cu o mulțime de îmbunătățiri, Windows 10 build 10074 arată, de asemenea, schimbări semnificative față de versiunea anterioară.

Fără alte prelungiri, să aruncăm o privire la ce este nou în versiunea 10074:

Windows 10 build 10074

Meniul Start

În această nouă versiune de Windows 10, meniul Start și bara activității obțin un nou efect de estompare, care, în combinație cu transparență, arată clar că Microsoft aduce elementele Aero Glass din Windows 7 înapoi în Windows 10.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În plus, Microsoft schimbă efectul de animație plat al notificărilor Live Tiles în favoarea unui nou efect de răsturnare 3D. În plus, utilizatorii pot acum să dezactiveze Live Tiles pentru a opri notificările din meniul contextual.

Reduceți că efectul de estompare nu apare atunci când utilizați modul tabletă sau când meniul Start este pe ecran complet.

Cortana

Începând cu Windows 10 build 10074, Cortana este acum mai integrat cu meniul Start. La lansarea asistentului digital, utilizatorii vor observa acum o nouă bară de meniu în partea stângă cu un buton hamburger situat în colțul din stânga sus.

Când faceți clic pe butonul hamburger, meniul se va extinde și vă va dezvălui sau lista de opțiuni disponibile cu Cortana. Din acest meniu principal, puteți accesa Blocnotesul Cortana, Mementouri, Locații, Muzică (cunoscută anterior ca „Găsiți melodia”), Ajutor și Setări.

Utilizatorii vor observa că Cortana și înălțimea meniului Start atunci când redimensionează meniul. Chiar și atunci când accesați meniul Start pe tot ecranul, veți observa că Cortana va crește pe toată înălțimea ecranului.

Când căutarea este dezactivată, utilizatorii nu vor mai vedea bara de căutare care acoperă bara de activitate după deschiderea meniului Start. Singura modalitate de a efectua o căutare este făcând clic pe tigla Căutare din meniul Start.

Alte potrivi ale Cortana includ capacitatea de a răspunde la întrebări obișnuite pe măsură ce le introduceți în caseta de căutare, cum ar fi:

  • Vremea: "Vremea Seattle"
  • Asistență tehnică: "memorie în computerul meu"
  • Finanțe: „Acțiuni Google”
  • Starea zborului: "UA 112"
  • Calculator: "32*13"
  • Programe: "filme în zona mea"
  • Conversie: „34 ft în metri”
  • Ceas: "ora în Florida"

Bara de activitate

Pe lângă efectul de estompare, bara de activități primește și câteva miciri. În versiunea 10074, veți observa că butonul Vizualizare activități se schimbă atunci când îl treceți cu cursorul mouse-ului.

În zona de notificare, utilizatorii vor observa, de asemenea, că Microsoft introduce un nou control pentru sunet. Noua interfață de utilizare pentru controlul sunetului urmărește același design plat pe care îl vedem în aplicația Setări.

Continuum

În modul Tabletă, găsește software-ul pentru a accesa posibilitățile de a reveni la meniul Start atunci când închid o aplicație pe un desktop gol.

Multifuncțional

Microsoft a adăugat câteva modificări la Alt Tab, Task View și Snap Assist. Utilizatorii vor avea acum posibilitatea de a închide o aplicație sau o fereastră în timp ce sunt în Snap Assist.

Setări

Windows 10 build 10074 arată, de asemenea, o serie de setări și modificări în aplicații. Deși am văzut anterior că Microsoft a înlocuit Rezolutia ecranului opțiune pentru Setări de vizualizare pe meniul contextual cu clic dreapta. Acum personalizează opțiunea găsită în același meniu va direcționa utilizatorii către Personalizare în aplicațiile Setări, în loc de opțiunile din Panoul de control.

Aplicația Setări primește și unele stabiliti ale interfeței de utilizare. Acum, când faceți clic pe una dintre secțiunile din aplicația Setări, veți observa secțiunile pictograme în cauză cu un nou buton înapoi lângă titlu. În prezent, făcând clic pe pictogramă sau pe butonul Înapoi, veți reveni la Setări.

Pe Sistem, Microsoft redenumește Hărți cu Hărți offline și din anumite motive Modul tabletă si Despre aparte duplicat în lista de setări.

Sub Dispozitiv, nimic nu s-a schimbat de ultima versiune, dar elementele au fost reorganizate la: Dispozitive conectate, Bluetooth, Imprimante și scanere, Mouse și touchpad, Tastare și Redare automată.

Pe Rețea și Internet, Microsoft adaugă Utilizarea de date, care arată utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra câte date a folosit sistemul în ultimele 30 de zile.

Făcând clic pe Detalii de utilizare linkul va afișa datele pentru aplicație.

The Conturi Pagina de setări nu s-a schimbat, dar Microsoft redenumește Alți utilizatori pentru Familie și alți utilizatori si Locul tău de muncă pentru Muncă sau școală.

Pe Confidențialitate, nimic nu s-a schimbat, dar lista de setări a fost rearanjată.

În cele din urmă, Actualizare și recuperare a fost redenumită în Actualizare și securitate, și Microsoft adaugă setările pentru Windows Defender, ceea ce merită remarcat, de asemenea, că aceleași setări pentru a continua în Sistem. The Pentru dezvoltatori elementul încă apare în această versiune, dacă faceți clic pe element, aplicația Setări va bloca.

Sub Windows Update > Opțiuni avansate, Microsoft pare să schimbe modul în care utilizatorii aleg să obțină versiuni noi. Vei observa un nou Build-urile de previzualizare sunt activate eticheta cu a Schimbare butonul care pare să nu funcționeze în acest moment.

Aplicații

La fel ca în Windows 10 build 10061, build 10074 vine preinstalat cu multe dintre aplicațiile noi, inclusiv Mail and Calendar, Weather, Sports, News, Money și noul joc Microsoft Solitaire. Utilizatorii vor observa, de asemenea, că aplicația Noțiuni introductive sunt o pictogramă nouă.

În această nouă versiune a sistemului de operare, Microsoft actualizează Previzualizare muzicală aplicație cu o nouă experiență captivantă Now Playing cu o nouă experiență pe ecran complet.

Și există o actualizare Previzualizare video aplicație, care permite acum utilizatorilor să descarce, să șteargă și să rescarce videoclipuri de câte ori pot. În plus, puteți verifica progresul, întrerupeți, reluați și anulați descărcările de videoclipuri până pe trei dispozitive, iar videoclipurile la alegerea acceptă subtitrări.

Suport DPI ridicat

Microsoft include în sfârșit suport suplimentar pentru vizualizare cu DPI ridicat. Acest nou lucru va permite utilizatorilor care rulează multi-monitoare utilizeze două setări DPI diferite, ceea ce înseamnă că Windows Insiders va începe să vadă Windows scala corect atunci când folosesc mai multe monitoare.

Magazin Windows (beta)

În fața Magazinului (beta), jocurile Xbox Live și în aplicație ar trebui să funcționeze. Acum aplicații pe care le-ați îmbunătățit pe Windows 8.1 va apărea în Magazin (beta) pe fiecare dispozitiv Windows 10 pe care îl de cumpărare. Microsoft extinde, de asemenea, magazinul unificat pe peste 49 de piețe noi.

Windows Spotlight

Producătorul de software construit o nouă experiență de învățare și descoperire în ecranul de blocare cu funcția numită „Windows Spotlight”. Utilizatorii pot activa sau dezactiva această funcție din Personalizare în aplicația Setări. Noua functie va include o serie de sfaturi si trucuri pentru a utiliza Windows 10, abilitatea de a descoperi noi aplicatii interesante si va permite ecranului de blocare sa prezinte noi imagini de fundal extrase de pe internet.

Încheierea lucrurilor

Windows 10 build 10074 se schimbă la „Previzualizare tehnică” la „Previzualizare Insider”, despre care Microsoft spune că este un semn de apreciere față de comunitatea care ajută la construirea Windows 10.

În plus, după multe feedback-uri, Windows 10 include un nou set de sunete implicite.

După cum puteți vedea, există o serie de modificări care fac din build 10074 sau previzualizare specială a Windows 10. După instalarea noilor biți, utilizatorii vor observa că, în general, sistemul de operare funcționează mai ușor, iar meniul Start și Cortana sunt mai rapide decât oricând. Acestea sunt spuse, există încă erori și funcții care nu funcționează, ca atare, nu ar trebui să utilizeze această versiune a sistemului de operare principală.

Microsoft lansează Windows 10 build 10074, iar Windows Insiders poate descărca și fișierele ISO utilizate link-urile de mai jos:

  • Descărcati build 10074 x64
  • Descărcați versiunea 10074 x86

Executați Windows 10 build 10074? Ce parere aveti despre schimbari? Spune-ne gândurile tale în comentariile de mai jos.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here