Windows 10 build 10056: tot ce trebuie să știți

Microsoft și-a ținut promisiunea de a lansa versiuni mai frecvente ale Windows 10, dar acest lucru nu împiedică versiunile private să se scurgă pe web. Windows 10 build 10056 tocmai a fost depistat în afara zidurilor Redmond și modificări cosmetice semnificative și diverse arătați aduse sistemului de operare.

Mai jos există o listă cu toate modificările găsite în această nouă versiune scursă de Windows 10:

Meniul Start

Meniul Start a primit o serie de alegeri. Acum, în mod implicit, arată două coloane de Live Tiles, iar utilizatorii au posibilitatea de a redimensiona meniul complet. Doriți să vedeți mai multe dale live, dar nu să utilizați modul ecran complet? Bine, pur și simplu plasați cursorul cu cursorul mouse-ului și întindeți meniul Start la dreapta și/sau în sus.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În Windows 10 build 10056, redenumirea grupurilor a primit unele dintre ele, iar acum este mult mai ușor să creați un nou grup de Live Tiles și să redenumiți în orice fel. De asemenea, puteți trage un grup și îl relocați oriunde în meniul Start.

Windows Insiders va observa, de asemenea, noi efecte vizuale lansând meniul Start în modul său obișnuit și în modul Tabletă sau pe ecran complet.

Una dintre cele mai vizibile modificări din meniul Start este butonul de pornire, care acum a fost mutat în colțul din stânga jos, deasupra butonului „Toate aplicațiile”. Aceasta este o schimbare minoră, dar noua locație are mai mult sens pentru toți cei care folosesc Windows 7 sau Windows XP de mult timp.

Dacă faceți clic pe butonul Toate aplicațiile, veți lista în continuare toate aplicațiile instalate în Windows 10, cu diferența că acum vedeți sau pictogramă săgeată la stânga lângă butonul „Înapoi” pentru a indica cu ușurință cum să reveniți la meniul principal.

Modul tabletă (Continuum) a fost când folosiți modul Snap, acum putem vedea un divizor foarte asemănător cu ceea ce vedeți în Windows 8.1 când faceți captarea aplicațiilor una lângă alta. Merită subliniat că această bară sau divizor nu apare în modul normal.

De asemenea, când treceți la modul tabletă, veți observa că toate pictogramele aplicației din bara de activitate vor dispărea până când veți reveni la modul desktop.

Cortana

Cea mai recentă scurgere a Windows 10 dezvăluie câteva modificări asupra Cortana. În versiunea 10056, Microsoft adaugă două opțiuni noi: Găsește melodie și Ajutor. Cu Cântecul Găsiți, utilizatorii pot folosi acum Cortana la fel ca aplicația Shazam. Nu știți numele melodiei, pur și simplu faceți clic pe butonul de meniu de pe Cortana și ea va asculta melodia și va identifica muzica.

The Ajutor opțiunea este de a facilita utilizarea Cortana. În Ajutor, veți găsi comenzile pe care trebuie să le utilizați pentru a efectua un apel, a trimite un mesaj text, a adăuga o nouă întâlnire, a crea un memento, a crea o notă, a seta o alarmă, a reda muzică, a obțineți indicații, cum să procedați în căutarea și multe altele. (Foarte util pentru începători.)

De asemenea, caseta de căutare din bara de activitate, unde locuiește Cortana, este vizibil mai mare, acum are aceeași înălțime ca și bara de activitate (consultați imaginile anterioare).

Explorator de fișiere

Deși nu vedem multe modificări pe desktop, Exploratorul de fișiere din Windows 10 build 10056 arată liniile mai groase pe elementele de navigare și fonturi mai îndrăznețe. O altă modificare interesantă este că titlurile ferestrelor nu mai apăreau aliniate la centru -- acum erau aliniate la stânga.

Destul de interesant, după multe critici, Coșul de reciclare din Windows 10 a fost înlocuit cu o pictogramă transparentă, 3D, care arată similar cu pictograma Coș de reciclare din Windows 98.

Vizualizare activități (desktop virtual)

Noua vizualizare a activității include câteva îmbunătățiri noi. Caracteristica desktop virtual din Windows 10 are acum o pictogramă nouă în bara de activități și există un nou efect vizual la crearea unui nou desktop virtual.

Aplicații

În timp ce noua scurgere a Windows 10 nu include noi aplicații de previzualizare muzicală și video sau chiar previzualizarea versiunii de atingere a aplicațiilor Office. Ca și în versiunea 10051, versiunea 10056 include noi aplicații Mail și Calendar, tot Microsoft încă nu a rebrandat aceste aplicații în aplicații Outlook, ceea ce se poate întâmpla în viitor.

Găsim și un nou Vreme aplicația. Noua aplicație are un aspect nou și acum include diferite fișiere, unde utilizatorii vor găsi știri meteo interesante, hărți, vremea istorică și o filă preferată, care în actualizările viitoare va include locurile dvs. preferate.

Microsoft a lovit, de asemenea, Xbox numărul versiunii aplicației la 3.3.5006. Conform jurnalului de modificare, această versiune include: vizionați clipuri populare de joc, fluxuri de activitate și creșteri ale profilului, dimensiuni mai bune a ferestrelor, conectați-vă la Xbox One, telecomandă Xbox one și răsfoiți OneGuide.

Există un nou Previzualizare Microsoft Solitaire Collection. Aceasta este o versiune nouă a popularului joc care face parte din Windows din 1990. Aplicația este acum universală și vine la pachet cu build 10056. Cu noul Solitaire, Microsoft avertizează această versiune de previzualizare nu va salva nicio dată de utilizator atunci când jocul este închis.

Cea mai recentă scurgere de informații din Windows 10 include, de asemenea, un semnal observat anterior Familia Microsoft aplicație, care pare a fi o aplicație care ajută pe părinți să configureze controlul parental în sistemul de operare și există o Windows Spotlight, dar ambele par să nu funcționeze în acest moment.

Aplicația Setări

Una dintre cele mai interesante modificări găsite în Windows 10 build10056 are loc în aplicația Setări, deoarece Microsoft mută acum Afişa si Personalizare configurații în această locație.

În versiunile viitoare ale Windows 10, când utilizatorii trebuie să modifice rezoluția ecranului, făcând clic pe dreapta pe desktop, elementul „Rezoluție ecran” din meniul contextual nu mai este disponibil. Microsoft îl modifică cu „Setări de afișare”, care va direcționa utilizatorii către secțiunea „Afișare” din aplicația Setări. Cu toate acestea, setările vechi de rezoluție a ecranului încă pot fi găsite în Panoul de control.

Personalizare include acum patru noi secțiuni:

Fundalul va fi acum locul în care utilizatorii vor folosi setarea imaginilor de fundal pentru desktop. Opțiunile vor include utilizarea unei imagini, culori sau expunere de diapozitive.

Culori Aceasta secțiunea care permite utilizatorilor să aleagă sau schemă de culori pentru Windows 10. Aici puteți alege să lăsați Windows, să alegeți o culoare automată din fundal sau să puteți alege culoarea nouă manual. Ce este interesant la această setare este că se pare că, în viitor, marginile ferestrelor se pot schimba și ele, lăsând în urmă culoarea gri plictisitoare.

În Culori, puteți alege și dacă bara de activitate și meniul Start, vor schimba culoarea și există o nouă opțiune care permite utilizatorilor să dezactiveze transparența în meniul Start.

O altă schimbare majoră a temelor vine în Centrul de acțiune, unde culoarea panoului glisant se va schimba cu schema de culori pe care o selectați pentru a se potrivi cu culoarea temei.

Ecranul de blocare și setările Teme sunt acum accesibile din Personalizare.

În cele din urmă, setările includ și două aplicații suplimentare. În Confidențialitate, acum există o secțiune „Radios” care permite utilizatorilor să controleze dacă aplicațiile pot transforma automat Wi-Fi sau Bluetooth pentru a trimite și prima dată.

Și există o nouă „Informații despre cont” care le permite utilizatorilor să controleze dacă aplicațiile vă pot accesa numele, fotografia și alte informații despre cont.

Deși aceasta este o versiune care arată multe căreți care vin în Windows 10, este foarte defectuoasă, deci instabilă. Meniul Start se blochează mult atunci când mutați Live Tiles și creați grupuri noi, unele aplicații nu pornesc sau vor avea nevoie de mai multe încercări pentru a face față să funcționeze și multe alte lucruri nu funcționează, ca atare. Este o versiune pe care nu ar trebui să o utilizați ca sistem de operare principal.

Windows 10 este programat să se lanseze mai târziu în această vară în 190 de țări și Microsoft intenționează să facă din nou sistem de operare sau actualizare gratuită pentru primul pentru Windows 8.x, Windows 7 și Windows Phone 8.1.

Vă modificăm pe care Microsoft le include în versiunea 10056? Lasă-ne gândurile tale în comentariile de mai jos.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here