De ce ați putea (și s-ar putea să nu) un computer cu LTE

Odată cu lansarea Surface Pro cu LTE și cu viitoarele „PC-uri mereu conectate” de la diverși producători, mulți mai mulți oameni se trezesc la ideea ca laptopurile să folosească date mobile modalități de conectare la internet. Oricine are un telefon știe cât de convenabil este să fie toate acelea dintre aceleași informații care se află în buzunar, dar ce zici când este folosit cu unul dintre cele mai bune laptopuri Windows? Chiar trebuie să aveți laptopul conectat în orice moment, în loc să vă bazați pe conexiuni Wi-Fi sau Ethernet? Să aruncăm sau să privesc la ce ați putea și să nu săriți pe vagonul LTE.

exista conectat (aproape) oriunde

Acesta este marele motiv. Cu un laptop care are un SIM încorporat (eSIM) sau un cititor SIM, puteți să vă așezați oriunde cu acoperire de date mobile și să trimiteți un e-mail, să faceți modificări site-ului web sau să extrageți informații pentru a completa un document. Pe măsură ce trecem mai mult în cloud, acest lucru devine mai important. Sigur, pot face toate aceste lucruri pe telefon, dar nu este nici pe departe la fel de convenabil ca cu un ecran complet și tastatură.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pentru oricine simte că nu poate părăsi ca nu cumva să rămână birou cu ore în urmă la muncă, un laptop care nu este pe jumătate inutil fără Wi-Fi va face sau diferență enormă. Nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la locul în care se află următorul hotspot și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la conexiunile publice umbrite. Pe măsură ce forța de muncă se deplasează din ce în ce mai mult online (și devenim mai dependenți de internet), computerele care pot păstra o conexiune în orice moment ar trebui să devină mai populare.

Laptopurile LTE oferă o conexiune mai sigură în public

Hotspot-urile Wi-Fi publice – cele pe care le-ați găsit în cafenele și hoteluri – sunt în general umbrite în cel mai bun caz și nu știți niciodată cine ar putea sta în apropiere și așteaptă să deturneze conexiunea pentru propriile nevoi nefaste. Un abonament la un VPN care merită scapă într-adevăr de multe dintre problemele cu Wi-Fi-ul public, dar dacă oricum sunteți în căutarea unui laptop nou, unul cu LTE vă va permite să ocoliți orice pare de neîncredere.

De asemenea, nu va trebui să suportați că lățimea de bandă este împărțită în zece moduri diferite, deoarece toți cei din apropiere caută să atingă un termen limită (sau să ajungă din urmă la ultimele bârfe).

Înrudit: 6 motive bune pentru care ar trebui să utilizați un VPN

Laptopurile LTE oferă o conexiune mai rapidă decât tethering-ul

Deși conectarea laptopului la telefon este o soluție atunci când ești în mișcare, conectarea directă la LTE este sigură mai elegantă. Laptopul dvs. va vedea în general viteze de transfer mai mari și nu va trebui să vă faceți griji că bateria telefonului dvs. se va descărca mai repede decât de obicei.

Având în vedere că tethering-ul este de obicei o caracteristică care costă mai mult decât planul tău mobil standard (dacă este disponibil deloc), este greu să vezi că merge mult mai departe decât acum. După cum a spus editorul executiv Daniel Rubino în articolul său despre modul în care LTE și eSIM schimbă jocul, „Tetheringul 4G fără fir este o problemă, nu o soluție.

De ce (și cum) PC-urile Windows 10 cu LTE și eSIM vor schimba jocul

Durata de viață a bateriei în laptopurile LTE nu ar trebui să fie afectată

În timp ce în trecut, unele laptop-uri cu funcționalitate LTE au avut un impact în departamentul de baterii, tehnologia actuală a redus decalajul până când este aproape de neobservat. Luați ca exemplu Surface Pro cu LTE. În comparație cu omologii săi non-LTE, utilizarea datelor mobile nu consumă mult mai multă baterie decât utilizarea standardului Wi-Fi.

Acest lucru se datorează parțial instrumentelor de economisire a datelor și a gestionării bateriei din Windows 10, dar, cu toate acestea, nu ar trebui să mai alegeți între o durată mare de viață a bateriei și o conexiune LTE.

Surface Pro cu revizuire LTE: impresionant, dar nu pentru toată lumea

Laptopurile LTE sunt mai scumpe

Pe măsură ce mai multe laptopuri LTE continuă să ajungă pe piață, prețurile vor începe fără îndoială să se niveleze, dar deocamdată veți plăti mai mult pentru un dispozitiv cu capabilități mobile de bandă largă. Folosind noua Surface Pro ca exemplu, o configurație non-LTE cu procesor Core i5 (CPU), unitate SSD de 256 GB și 8 GB RAM costă aproximativ 1.300 USD.

Pentru aceeași configurație cu LTE încorporat, să plătiți aproximativ 150 USD în plus. Aceasta nu este o diferență enormă, dar dacă credeți că puteți descurca doar cu Wi-Fi, de a nu economisi bani?

Vezi la Microsoft Store

Încheierea

Laptopurile cu o funcție LTE vor deveni mai comune și este ușor să nu ne imaginăm o perioadă în viitorul apropiat în care fiecare dispozitiv nou vine implicit cu un eSIM în interior. Pe măsură ce opțiunile de cumpărare devin mai simple, veți putea cumpăra câțiva gigaocteți de date pentru utilizare imediată, simplificarea și mai multă configurație.

În ceea ce privește acum, oricine este în mod constant în mișcare poate beneficia, fără îndoială, de un laptop LTE, dacă crezi că poți continua să te descurci cu Wi-Fi sau Ethernet, vei putea economisi ceva dulce, bani dulci.

Mai multe resurse

Aruncă o privire la aceste alte articole pentru mai multe informații despre laptopurile LTE.

  • Toate cele mai bune laptopuri Windows 10 LTE
  • Microsoft dezvăluie „PC-urile mereu conectate” de la HP și ASUS cu Windows 10 pe ARM

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here