De ce vom rata modul multiplayer la Mass Effect 3 în ediția legendară

Sursa: EA

Modul multiplayer al lui Mass Effect 3 a fost ceva ciudat. A fost inclusă la intrarea finală într-o trilogie care până în acel moment fusese strict single-player, nu prezintă niciunul dintre personajele care ar fi devenit atât de iubite de jucători și avea microtranzacții (o caracteristică sommară chiar și în 2012). EA era renumită la acea vreme pentru a include modul multiplayer mediocre în fiecare joc și părea că Mass Effect 3 nu ar fi diferit.

Chiar și așa, voi apăra până la capăt și sunt trist că nu va fi inclus în Mass Effect Legendary Edition. Multiplayer-ul Mass Effect a fost distractiv, nebun și prostesc într-un fel în care jocul single-player nu a fost și a fost un loc minunat pentru a vă epuiza cu alți fani Mass Effect.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

 • Finalul lui Mass Effect 3 a fost revizuit
 • Confruntarea supremă a Mako
 • Cele mai bune și cele mai luate decizii pe care le poți lua
 • Acești extratereștri pot fi animale de companie??
 • Scene rare pe care probabil le-ați ratat
 • Ce îmbunătățește ediția legendară Mass Effect
 • Ce poate învăța următorul Mass Effect din remasterizare?
 • De ce vom rata multiplayer-ul
 • Acum este rândul lui Dragon Age

Ce a fost modul multiplayer Mass Effect 3?

Ai fi iertat că ai uitat că Mass Effect 3 avea un mod multiplayer. Chiar dacă a fost promovat în marketingul jocului și a fost creat de DLC post-lansare, multiplayer-ul Mass Effect 3 nu este caracteristică sa cea mai memorabilă. Are încă comunitatea sa dedicată jucătorilor, dar interesul față de ea a fost suficient de mic pentru a dezvoltatorii remasterului Legendary Edition l-au eliminat complet din remasterul menționat.

Modul multiplayer al Mass Effect 3 este produsul amestecului corporativ din partea noilor editori Electronic Arts. Jocul a fost lansat într-o perioadă în care EA încerca să transforme toate jocurile sale în mașini de microtranzacție pay-to-win, o practică care detestă acum jucătorii. A existat chiar și o perioadă în care EA a vrut să creeze un joc ME multiplayer la persoana întâi numită Mass Effect: Team Assault, deși acesta nu a fost lansat niciodată.

Având în vedere toate acestea, ar fi fost ușor pentru multiplayer să fi fost limită de nejucat sau altfel nu distractiv. Dar există un motiv pentru a avea grijă de mulți jucători au rămas și au continuat să joace modurile multiplayer în cei aproape 10 ani de când a fost lansat Mass Effect 3.

„Adrenalina” este mai bună decât oxigenul în orice zi."

Sursa: Windows Central

Modul de joc al Mass Effect 3 este destul de diferit de Mass Effects 1 și 2. Aceste jocuri s-au jucat mai degrabă ca RPG-uri, cu eficiența ta bazată pe câte înalt a fost nivelul tău de calificare cu orice putere sau armă. Mass Effect 3, totuși, a fost construit mai degrabă ca un shooter: a fost rapid, fluid și brutal. Era mai puțin despre creșterea abilităților într-un anumit domeniu, ci despre găsirea echilibrului între arme și puteri.

De exemplu, dacă puteți să investiți mai mult în arme decât în ​​​​puteri (adică abilități tehnologice sau biotice), puteți încărca cu câte arme pot. Greutatea suplimentară însemna că puterile tale s-ar reîncărca încet, dar vă puteți încărca cu muniție și grenade și să neglijezi complet puterile. mult, de asemenea, să vă limitați armele la un singur pistol sau mitralier și să utilizați timpii de reîncărcare absurd de scurti pentru a trimite spam pe câmpul de luptă cu biotici albastre neon sau puteri tehnologice noduroase.

Pe scurt, s-a simțit mult mai bine decât armele superficiale și puterile predecesorilor săi. Desigur, nu a fost pe gustul tuturor — sunt sigur că au fost mulți oameni care s-au întrebat dacă au pus accidental un disc Gears of War în consolele lor când au pornit asta. Mi-a plăcut totuși pentru simplu fapt că lupta a făcut ca fiecare persoană jucabil să se simtă și să arate ca soldații și războinicii experimentați care ar trebui să fie.

„Dacă acesta este un război, voi avea nevoie de o armată. Sau o echipă foarte bună."

Sursa: Windows Central

Cealaltă grație salvatoare pentru modul a fost faptul că ai putea juca cât mai multe dintre diferitele rase extraterestre pe care le-ai văzut în poveste. În timp ce comandantul Shepard este un avatar de jucător bun, devine puțin la fel de blocat în corpul unui om bătrân plictisitor, mai ales când Shepard are un echipaj atât de divers, cu talent pe care Shepard nu le are.

În modul multiplayer ME3, ai putea fi un Asari, Turian, Krogan sau chiar un Volus minuscul — îmi pare rău, "Dumnezeu Biotic."V-ați putea chiar să vă jucați un geth sau un colecționar, personaje care sunt de obicei răufăcători din serie. Desigur, ar trebui să deblocați prin sistemul de microtranza și menționate mai sus, dar chiar așa, oportunitatea a existat. Îți poți personaliza personajul extraterestru, dându-i un nume și culori de armură. Pentru cineva care a jucat aceste jocuri de ani de zile și și-a dorit de mult să joace aceste curse, a fost atât de tare.

Mai era și cum aceste personaje au obținut puteri pe care Shepard și compania nu le-au obținut niciodată. Personajele N7, absolvenți umani ai programului de antrenament de elită N7, toate aveau puteri sălbatice și utile pe care nu le-ai văzut niciodată în joc (oricum nu printre colegii tăi de echipă). Mică răsturnare a avangardei Slayer înainte de a declanșa sau tăietură albastră de sabie biotică care mătură câmpul de luptă? Uimitor. Umbra teleportându-se în spatele inamicilor și tăindu-i în jumătate, în timp ce este complet invizibil? Aur absolut. Demolitorul atât de multe grenade aruncă practic bombardează câmpul de luptă pe jos? Cum ar putea cineva să nu-i placă asta?

„Nu sta acolo arătând frumos. Omoara ceva!"

Sursa: Windows Central

De fapt, aceasta este esența a ceea ce a făcut multiplayer-ul atât de plăcut. A fost o distracție cool, fără vinovăție cu mecanica jocului de împușcături la persoana a treia și a oferit șansa de a te bucura de ele într-un cadru de arenă, fără nici un bagaj care vine cu aproape fiecare misiune din campanie.

Mass Effect 3 este un joc greu. Toate prevestirile întunecate ale jocurilor anterioare și avertismentele sumbre asupra lucrurilor care vor urma au plătit dividende tragice. Chiar și Comandantul Shepard este în mod constant obosit și încordat emoțional în timpul evenimentelor din acest joc. Aproape de fiecare dată când ei și echipa lor au părăsit nava pentru a împușca niște răi, li se amintește că au existat milioane de suferințe în toată galaxie și că sunt singurii care o pot opri. Este exact ceea ce și-au dorit și așteptat jucătorii de la Mass Effect 3, având în vedere modul în care amenințarea Reaper a stat peste capul nostru timp de peste 100 de ore de joc.

Dar o poveste atât de grea poate lua taxele. De aceea, când aveam chef să joc puțin Mass Effect 3, dar nu aveam chef să îmi rupă inima, pornim multiplayer-ul și făceam câteva runde, fie cu prietenii mei, fie cu străini cu gânduri similare. A fost o modalitate grozavă de a bucura de joc și de univers - și având în vedere că rundele multiplayer puteau chiar să schimbe echilibrul de putere în favoarea băieților buni, a avut un efect pozitiv asupra campaniei sumbre pentru un singur jucător.

Nu va exista niciun joc multiplayer în relansarea Legendary Edition, dar nu vom putea bucura în continuare de jocul Mass Effect 3 cu o grafică nouă. Va trebui să fie suficient. Mass Effect Legendary Edition va fi lansat pe Xbox One, PS4 și PC (și Xbox Series X, Series S și PlayStation 5 prin compatibilitate înainte) pe 14 mai.

Nu vă temeți de Secerători

Mass Effect editie legendara

Salvați galaxia din nou în această remasterizare a noii generații.

Deși s-ar putea să se lipsească în multiplayer distractiv, revenirea remasterizată a comandantului Shepard încă pare că va fi uimitoare. Pregătește-te să lupți din nou cu răul spațial suprem.

 • 60 USD la Microsoft
 • 60 USD pe Amazon
 • 60 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here