De ce Steam Deck va fi mai bun decât Steam Machines

Sursa: Supapă

Viitorul PC de jocuri de dimensiune Switch al lui Valve, Steam Deck, este una dintre cele mai interesante piese hardware pe care compania le-a creat în ultimii ani. Este ușor de înțeles de ce oamenii sunt atât de entuziasmați pentru asta, desigur - abilitatea de a accesa biblioteca dvs. Steam cu un dispozitiv portabil va fi probabil revoluționară pentru industrie.

Cu toate acestea, mulți fani sunt sceptici față de Steam Deck, mulți crezând că va fi un om la fel ca Steam Machines de la Valve. Totuși, m-am gândit mult la comparația dintre Steam Deck și Steam Deck încă de la anunțul Steam Deck și, în cele din urmă, cred că Steam Deck va fi diferit și mai bun decât Steam Machine pentru o viață. câteva motive cheie. Iată o privire de ansamblu asupra a ceea ce au fost Steam Machines, de ce nu au devenit niciodată popular și de ce cred că Steam Deck va avea succes acolo unde Steam Machines au eșuat.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

O scurtă prezentare a mașinilor cu abur

Sursa: Supapă

Dacă nu ați auzit niciodată de mașinile cu abur Valve care au fost introduse în 2015, nu vă învinovățesc - sistemele erau aproape moarte la sosire, cu mai puțin de 500.000 de unități vândute în primele șapte luni de la lansare. Dar care au fost aceste sisteme, oricum? Ce încerca Valve să realizeze cu ei?

Valve a vrut să aducă în sufragerie o experiență de jocuri pe PC de calitate.

Valve a avut două obiective principale cu Steam Machines. Primul obiectiv a fost acela de a aduce o experiență de jocuri pe computer de calitate în camera de zi prin parteneriat cu producători precum Alienware pentru a oferi consumatorilor un sistem în stilul unei console de jocuri care rulează pe SteamOS, o versiune specială a software-ului. Steam care utilizează Linux ca bază. Spre deosebire de clientul Steam standard, care funcționează într-adevăr bine doar pentru jocurile de pe desktop, interfața de utilizare SteamOS a prezentat o structură simplificată și pictograme și opțiuni mai mari care l-au făcut ideal pentru jocurile pe canapea. Valve a dezvoltat, de asemenea, un gamepad special pentru Steam Machines (și toate celelalte PC-uri) numit Steam Controller, care a schimbat D-Pad-ul obișnuit și stick-ul analog drept cu trackpad-uri care oferă feedback haptic și emulează precizia și viteza unui mouse, care era util pentru jocurile care nu au fost niciodată concepute pentru a fi jucat cu un controler. Tehnologia giroscopică a controlerului a fost de asemenea utilă pentru a face ajustări fine pentru a ținti în shooter-uri.

Al doilea obiectiv al Steam Machines a fost să încerce să demonstreze că jocurile pe computer ar putea reuși fără a fi legat în lanț de Windows. Acest lucru a fost o mișcare pe care o să aibă mulțime de jucători au apreciat-o, deoarece mulți utilizatori și-au pierdut încrederea în Microsoft din cauza sistemului de operare Windows 8 extrem de controversat. Cu SteamOS, Valve a vrut să arate că jocurile pe Linux sunt o alternativă viabilă la Windows.

De ce mașinile cu abur au eșuat

Sursa: Supapă

Principalul motiv pentru care Steam Machines nu au devenit niciodată populare, în 2015-2016, sistemele de operare Linux și Linux erau încă incompatibile cu un număr mare de jocuri pentru computer. Acest lucru însemna că, dacă ați cumpărat o mașină Steam, există șanse mari ca majoritatea jocurilor din biblioteca dvs. Steam să nu fi fost disponibil pentru a fi jucat prin SteamOS de la Steam Machine. Mai târziu, Steam Machines au venit cu instalații Windows, dar nu a fost suficient pentru a-i face pe oameni să se intereseze de PC-urile de jocuri din camera de zi ale Valve. Acesta nu mai este cazul în cea mai mare parte (mai multe asta mai târziu), dar la momentul respectiv, Linux pur și simplu nu era pregătit să susțină o experiență de joc de înaltă calitate.

În al doilea rând, Steam Machines nu erau prea inovatoare sau interesante dincolo de SteamOS bazat pe Linux. Erau, practic, doar PC-uri de jocuri Mini-ITX pre-construite, iar jucătorii de PC care doreau o experiență de joc pentru PC în camera de zi puteau să-și construiască propriile PC-uri de jocuri mici la un cost mai mic. decât ce cereau Valve și partenerii săi. Controlul Steam în sine a fost inovator și mulți jucători de PC jură pe el până în ziua de azi, dar era disponibil separat și prin urmare, nu a existat niciodată nimic exclusiv pentru Steam Machines care să facă să merite alegerea uneia.

În cele din urmă, multe dintre mașinile cu abur erau prea scumpe și prezentau specificații slabe, unele dintre modelele entry-level prezentând doar procese dual-core, GPU-uri slabe și 4 GB de RAM slabă. Unele dintre mașinile cu aburi mai puternice erau mai capabile decât alte mini PC-uri de jocuri pre-construite și atât Xbox One, cât și PS4, dar nu au fost suficient de puternice pentru a justifica prețul semnificativ mai mare.

De ce Steam Deck va fi diferit

Sursa: Supapă

Cu SteamOS stabilit, factor de formă itor și hardware excelent, Steam Deck este gata să reușească.

Este de înțeles că unii cred că Steam Deck va eșua la fel ca Steam Machines, dar cred cu tărie că lucrurile vor fi mult diferit de date. Motivul principal este că, în ultimii ani, stratul de compatibilitate Proton care permite rularea jocurilor concepute pentru Windows pe Linux a devenit semnificativ mai compatibil cu principalele titluri disponibile pe Steam. Aceasta înseamnă că, în comparație cu versiunea de SteamOS utilizată în Steam Machines, Steam Deck's SteamOS 3.0 vă va permite să jucați marea majoritate a bibliotecii dvs. Steam existent. În prezent, jocurile cu software anti-cheat încă nu pot fi jucate pe Linux, dar Valve indică faptul că îmbunătățește suportul Proton pentru soluțiile anti-cheat. Sperăm că aceștia sunt implementate înainte de lansarea Steam Deck, dar dacă nu sunt, fapt că puteți instala Windows pe Steam Deck dacă puteți, oferi o versatilitate excelentă.

Un alt motiv pentru care cred că Steam Deck va avea mai mult succes este că, spre deosebire de Steam Machines, Steam Deck are un factor de formă inovator. Design-urile asemănătoare consolei Steam Machines nu erau chiar atât de diferite de PC-urile de jocuri Mini-ITX și, ca urmare, Valve și partenerii săi s-au străduit să câștige cotă de piață. Steam Deck, totuși, aduce experiența de joc pentru PC pe dispozitiv portabil, ceea ce nu a fost făcut cu succes înainte. Capacitatea de a-ți lua biblioteca Steam cu tine din mers este uriașă și mă aștept că asta îi va interesa pe jucători mult mai mult decât va face un PC de jocuri pre-construit mediocru.

În cele din urmă, specificațiile Steam Deck-ului sunt excelente pentru un handheld. Cu un 1.6 TFLOPS GPU, un procesor AMD Zen 2 cu 4 nuclee și 8 fire și 16 GB de RAM LPDDR5, Steam Deck este la egalitate cu Xbox One sau PS4 și este considerabil mai capabil decât un Switch (Valve îl învinge, fără îndoială, pe Nintendo. propriul joc din cauza asta). Deoarece afișajul de 1280 x 800 de 7 inchi al Steam Deck va necesita mai puține resurse de sistem pentru redare decât un afișaj HD 1080p obișnuit, performanța specificațiilor va fi, de asemenea, cel mai probabil mai mare decât atunci când un ecran standard. Valve susține că Steam Deck va fi pe deplin capabil de jocuri AAA și nu mă îndoiesc deloc de asta.

Gânduri final

Deși înțeleg de ce unii cred că Steam Deck este sortit să eșueze, așa cum au făcut-o Steam Machines, cred că Steam Deck's SteamOS 3.0, factorul de formă și specificațiile hardware vor ajuta să reușească acolo unde mașinile cu abur nu au rămas. Ce părere sunt despre Steam Deck? Crezi că va fi unul dintre cele mai bune sisteme pentru a juca unele dintre cele mai bune jocuri pentru PC? Anunță-mă în comentarii.

Prețurile Steam Deck încep de la 399 USD, iar rezervările la început pe pagina oficială de precomandă. Se așteaptă ca Steam Deck să înceapă livrarea în decembrie 2021.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here