De ce aplicații web progresive (PWA) pot beneficia în cele din următorii mai mult Google decât Microsoft

Imagine de credit: David Breyer

Google și Microsoft sunt concurenți feroce în AI, instrumente de productivitate, căutare și multe altele. În plus, refuzul Google de a-și aduce aplicații primare pe Windows Phone a fost o lovitură strategică care a contribuit la adoptarea slabă a platformei.

Având în vedere această istorie tulbure și rivalitatea actuală, este ironic că Jeffrey Burtoft de la Microsoft, managerul principal de program pentru experiențele aplicațiilor partenere, a contactat Google pentru a crea un parteneriat în dezvoltarea standardelor de aplicații web progresive (PWA). Google a introdus lucratori de servicii sau scripturi care rulează în fundal, în soluția sa de aplicație web, care a redus utilizarea resurselor sistemului, permițând PWA-urilor să funcționeze eficient. Microsoft a fost intrigat de abordare Google, care părea superioară strategiei sale de aplicații web Universal Windows.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Microsoft a investit într-o aplicație web universal Windows numită Westminster, pe care a fuzionat cu soluția PWA de la Google după ce cei doi și-au unit forțele. Deși acest parteneriat este aparent cea mai bună șansă pe care Microsoft o are de a reduce decalajul aplicațiilor, ar putea profita și mai mult Google.

Înrudit: PWA, marele egalizator

Potențialul PWA al Microsoft

Microsoft are nevoie de PWA, aplicații Centennial și întreaga platformă universală Windows (UWP) pentru a reuși. În mod ironic, lipsa istorică a companiilor de sprijin pentru ecosistemul său este contraintuitivă față de resursele pe care le deține și de starea îngrozitoare în care acest ecosistem a languit. Adresă către Microsoft pentru un parteneriat a reflect probabil un sentiment de disperare față de o strategie despre care are grijă „care dă seama că este o Catch 22” ar aduce beneficii propriului ecosistem, sporind în același timp amenințarea tot mai mare a Android și. Crom. la Windows.

PWA-urile ar putea ajuta Microsoft să populeze Microsoft Store cu o multitudine de aplicații. Desigur, unele categorii de aplicații nu se traduce bine în PWA și este posibil ca PWA să nu aibă calitatea sau caracteristicile dedicate. Totuși, dacă strategia va avea succes, PWA-urile ar beneficia în mare măsură de PC-urile celulare, categoria Microsoft Surface Go LTE (și dispozitivele OEM pe care le inspiră) și categoria de PC-uri de buzunar Project Andromeda.

Pe măsură ce Microsoft promovează computerele Always Connected (ACPC), este forțată să-și evidențieze aspectele legate de productivitatea laptopului, deoarece platforma mobilă centrată pe atingere (chiar și pentru dispozitivele 2-în-1 cu tastaturi detașabile) este slabă. Surface Go are aceeași slăbiciune. PWA-urile oferă speranță că întregul ecosistem Windows 10 ar beneficia de ele, mai ales că Windows 10 le tratează ca aplica universale native. Un astfel de rezultat ar face ca PC-urile Windows conectate ale Microsoft, în special dispozitivele mici concentrate pe mobil, cum ar fi Surface Go sau Surface Andromeda, să fie mai relevante.

Joacă PWA de la Google

Android este cea mai folosită platformă mobilă într-o lume a calculatoarelor personale centrate pe mobil. PWA ar aduce beneficii Google prin reducerea nevoii unui utilizator de a descărca aplicații care consumă spațiu pe dispozitiv și care sunt adesea ignorate odată descărcate.

În plus, web-ul mobil și căutarea sunt încă foarte frecventate pentru îndeplinirea sarcinilor, în ciuda faptului că magazinele de aplicații se mândresc cu milioane de aplicații. PWA, care combină site-urile web cu interfața de utilizare și alte beneficii ale aplicațiilor dedicate, optimizează acest comportament al utilizatorului centrat pe web. Căutarea Google și A.eu. fortés l-ar putea ajuta să facă din PWA din ecosistemul Android și Chrome o experiență rapidă, fără întreruperi și bogată.

În plus, dacă PWA-urile devin o experiență de calcul „standard”, eficiența și atractivitatea Chromebookului ar putea fi sporit. Deși nu este la fel de popular în afara S.U.S. sectorul educațional, Chromebookurile sunt un segment în creștere. PWA ca parte a Chrome fac aceste dispozitive și mai practice.

Succesul cu două tăișuri al PWA

Credite de imagine: David Breyer

Pe măsură ce computerul personal devine mai conectat, Chromebookurile bazate pe browser și instrumentele bazate pe web fac ca strategia sa de calcul personal conectat să pară orientată spre viitor în anumite privilegii. Combinată cu dominația Android asupra mobilului, soluția de aplicații web ale PWA îmbunătățește în mod fundamental strategia de calcul personală a Google, făcând experiențe web pe milioane de telefoane Android și Chromebookuri populare să se comporte ca aplicații native.

Se pare că Microsoft amână Surface Andromeda pentru a perfecționa sistemul de operare și pentru a consolida ecosistemul Windows cu PWA. Deși PWA-urile pot fi cea mai bună șansă la Microsoft de a reduce decalajul aplicațiilor, ele sunt, de asemenea, instrumentul Google pentru a face Chromebookurile mai relevante și Android și Chrome mai puternic.

Cu dezechilibrul actual al ecosistemului care favorizează Google, se poate doar spera că Microsoft face toate posibilitățile pentru a obține cât mai multă valoare din această cursă PWA.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here