De ce este greșit să compari The Medium cu Silent Hill

Sursa: Echipa Bloober

Pentru mulți oameni, The Medium, cel mai recent titlu de groază de la Bloober Team, nu trebuie să fie un joc remarcabil și grozav în sine. Pentru unii, trebuie să umple o gaură uriașă, în formă de Silent Hill. S-ar putea să nu fie cea mai corectă idee, dar pentru o bază de fani care a fost dezamăgită la fel de mult ca fandom-ul Silent Hill, a fost inevitabil.

Medium a fost lansat săptămâna trecută pe Xbox Series X, Xbox Series S și Windows PC, dar comparații cu Silent Hill au existat chiar de anunțul jocului. În mai, Bloober a spus că legendarul compozitor Silent Hill Akira Yamaoka va lucra cu Arkadiusz Reikowski de la Bloober pentru a dezvolta partitura. Echipa a confirmat, de asemenea, că jocul ar avea unghiuri fixe ale camerei, care amintesc atât de Silent Hill, cât și de titlurile mai vechi Resident Evil. Există și idee de realități duale. În The Medium, Marianne poate fi simultan în lumea reală și în lumea spiritelor, iar acțiunile ei într-unul îl influențează pe celălalt. În Silent Hill, există uneori trei lumi, dar în cea mai mare parte jucătorii interacționează cu două: lumea reală și o dimensiune deformată, a iadului, numită Lumea Cealaltă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Publicațiile s-au grăbit și ele la comparații. Gamesradar a spus ca „The Medium este practic un nou Silent Hill, în timp ce Polygon a spus că o trailer a emis „vibe puternice de Silent Hill”."

În interviul de la Windows Central cu membrii echipei, Silent Hill a fost discutat des. Grzegorz Wilczek, un brand manager al companiei și un scriitor al jocului, l-a numit o „icoană a genului horror din anii 90.„Echipa a menționat că jocul lor este adesea comparat cu Silent Hill și, deși îl cunosc mai degrabă un joc Amnesia, nu le deranjează comparațiile, mai ales în a vedea implicarea lui Yamaoka.

Problema cu aceste comparații nu este că sunt neificate - Bloober poartă just inspirația pe mânecă pentru aproape toate proiectele sale - ci că este ceea ce oamenii doresc să facă. Oamenii vor un nou joc Silent Hill și au strigat unul de ani de zile, dacă nu crezi acele zvonuri că Konami și Hideo Kojima fac un fel de cercetare pentru a aduce franciza înapoi, The Medium este una dintre cele mai bune lansări mai mari pe care le ai Vom intra în jocurile de groază pe Xbox și PC în termen scurt.

Sursa: Konami

Dincolo de unghiurile fixe ale camerei, controalele rezervorului și Akira Yamaoka, există o mulțime de lucruri care leagă The Medium de seria Silent Hill. La fel ca unele dintre cele mai bune jocuri Silent Hill, The Medium este, de asemenea, sau ardere lentă. S-ar putea să te sperii devreme, iar introducerea este menită să te ajute să testezi apele, dar mizele reale și atmosfera cresc în timp, atragându-te și ținându-te pe picioare.

Mai important pentru fanii jocurilor non-cult din serie, și anume Silent Hill 2, The Medium este o poveste bazată pe personaje.

Medium are o introducere grozavă, chiar dacă orele suplimentare de ritm ajunge să fie lente. Îți spune tot ce trebuie să știi despre ceea ce va întâlni Marianne. Depinde de jucător dacă ritmul The Medium ajunge să-l condamne pe termen lung sau dacă da roade, dar, ca și jocurile mai bune Silent Hill, introduce amenințările reale mult mai târziu decât te-ai așteptat. Odată ce o face, te prinde în capcană, asigurându-te că te simți ca și cum ai fi blocat într-un iad perpetuu. În ciuda faptului că nu există nicio luptă în The Medium, încă te simți copleșit de mediu și de monștri, în același mod în care face Silent Hill.

Pentru cei care sunt interesați de intrările Silent Hill bazate pe știri precum Silent Hill 1 și 3, The Medium creează, de asemenea, o lume supranaturală periculoasă, cu monștri bine create și arhitectură suprarealistă și dezgustătoare. Asemenea lumii de altădată vâscoasă a lui Silent Hill, lumea spiritelor din The Medium este acoperită de degradare, sânge și chiar piele. Este menit să enerveze jucătorul punându-le într-un spațiu care pare să-i găsească, aproape să-i absoarbă în natura sa.

Mai important pentru fanii jocurilor non-cult din serie, și anume Silent Hill 2, The Medium este o poveste bazată pe personaje. Din fericire, Marianne nu a făcut ceva îngrozitor pentru a garanta o călătorie în propriul iad personal, cum ar fi în cazul protagonistului din Silent Hill 2, James Sunderland, dar ea este suficient de nefericită să aibă capacitatea de a trece peste peste. În această lume divizată/Lumea de dincolo, jucătorul poate descoperi semnificațiile metaforice din spatele obiectelor din lumea reală și ale experiențelor altor oameni. Apoi, ei îl pot lega fie de propriile lor amintiri, fie de cele ale personajului jucabil. Pentru James, l-a forțat să retrăiască lucrurile oribile pe care le-a făcut; pentru Marianne, este vorba despre recuperarea trecutului ei și a traumelor care i-au modelat istoria familiei, similar cu Alex Shepard din Silent Hill: Homecoming.

Sursa: Windows Central

Cu toate acestea, Medium merge mai mult decât oricare dintre Silent Hills. Ambele serii creează tragedii personale, dar The Medium leagă asta și cu tragedia socială și politică. Jocul are loc în 1999 în Polonia, nu la prea mult timp după căderea comunismului în țară, dar efectele persistă. Jucătorul află despre evenimentele care au avut loc în timpul ocupației naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în timpul Republicii Populare Polone. Funcționează ca educație pentru jucătorii non-polonezi, dar arată cât de profund au afectat acele instituții mari asupra oamenilor. Chiar dacă unul dintre personaje, Thomas, nu mai este controlat fizic de naziști, oamenii din jurul lui s-au luptat din cauza traumei din cel de-al Doilea Război Mondial și se infiltrează înapoi în viața lui în moduri îngrozitoare. Există un sentiment de durere care strălucește în jurul tuturor personajelor din The Medium și o mare parte se datorează oamenilor puternici care caută să-i reducă la tăcere.

În general, unul dintre defectele lui The Medium este modul în care face aceste comparații cu Silent Hill.

Acest lucru reflectă o mare parte din ceea ce trece Polonia în prezent. Președintele Andrzej Duda este un avocat de dreapta, anti-LGBTQ+, împotriva libertății de exprimare și a fost ales pentru un al doilea mandat în 2020. Între timp, partidul populist Lege și Justiție continuă să dețină puterea. Istoria Poloniei din secolul al XX-lea este una a tăcerii, iar asta se reflectă în modul în care familia lui Marianne s-a dezintegrat.

În general, unul dintre defectele lui The Medium este modul în care face aceste comparații cu Silent Hill. Echipa Bloober a creat The Medium ca o poveste puternic inspirată de jocurile de groază de supraviețuire din vechime și pentru a le onora, dar este o piesă de sine stătătoare. Este un comentariu politic deghizat în groază personală și modul în care echipa le-a transformat pe cei doi împreună merită experimentat, chiar dacă finalul lasă mult de dorit.

Cu toate acestea, face jocului un deserviciu, că a simțit că trebuie să se inspire din acele titluri, dar îi doare și pe fanii Silent Hill care caută ceva, orice, pentru a potoli foamea de mai multe jocuri Silent Hill. A fost un drum lung pentru noi. Ultimul joc principal Silent Hill pe care l-am primit a fost Downpour în 2012 și a fost în cel mai bun caz mediocru și plictisitor. Anunțul SIlent Hills după legendarul P.T. Hitul de-ului PS4 din 2014 a creat mulțime de hype o mulțime de talent din spatele acestuia (a fost dezvoltat de Hideo Kojima, în rol principal pe Norman Reus, a fost co-regiat cu Guillermo del Toro). Cu toate acestea, încălcarea ulterioară a lui Kojima cu Konami, care deține drepturile asupra francizei, a anulat acele planuri.

Sursa: Windows Central

De atunci, toți fanii i-au văzut pe Konami branding pe mașinile Pachinko. Personaje Silent Hill precum Heather Mason și Pyramid Head s-au alăturat lui Dead by Daylight anul trecut, dar asta nu este același lucru cu obținerea de conținut nou Silent Hill. În timp ce seria continuă să inspire creatorii de groază pe mai multe medii, este aproape moartă ca o cale de povestire.

Este logic ca fanii Silent Hill să se agațe de The Medium înainte de lansarea sa. Am fost fără un SIlent Hill adecvat de aproape un deceniu și anularea Silent Hills (și eliminarea P.T.) a lăsat o gaură uriașă printre jucătorii de jocuri video. Deși există asemănări între cele mai bune jocuri Silent Hill și The Medium, există multe care îi vor lăsa pe fani să dorească mai mult. Dincolo de lipsa de luptă în The Medium, a avut un final slab, pe care l-am menționat în recenzia noastră și nu a jucat suficient în conceptul lumii spiritelor. Medium a pus accent pe capacitatea lui Marianne de a controla lumea spiritelor, iar distracția din Silent Hill a fost întotdeauna acea lipsă de control, forțând jucătorul să meargă într-o plimbare infernală.

Medium ar putea fi propria sa cursa, dar s-ar putea sa nu fie una pe care multi oameni vor dori sa o continue.

Horror de nouă generație

Mediul

Două lumi s-au unit în teroare

The Medium este un joc de groază care le permite jucătorilor să meargă înainte și înapoi între lumea fizică și lumea spiritelor pentru a descoperi misterele din trecutul lui Marianne. Folosește-i puterile pentru a te lupta cu creaturi din lumea celaltă.

  • 50 USD la Microsoft
  • 50 USD la Steam

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here