De ce Bluetooth-ul din mașina ta este nasol (și va fi întotdeauna)

Sursa: iMai mult

Tehnologia Bluetooth a fost în jurul blocului de ceva vreme și devine foarte bună. Calitatea sunetului s-a ajuns enorm de-a lungul anilor, până la punctul în care se îngrijesc mulțime de căști și difuzoare Bluetooth high-end sună aproape identică cu omologii lor cu fir. Bluetooth și-a făcut loc chiar și în mașina dvs., iar sistemele de sunet compatibile Bluetooth din toate tipurile de vehicule au devenit din ce în ce mai mult o caracteristică cheie în tot mai multe modele. Cu toate acestea, adesea, utilizarea Bluetooth în mașină poate fi o experiență destul de frustrantă.

De la conexiuni slabe, întârzieri și calitate audio mai scăzută, Bluetooth în vehicule pare să fie în spatele în care se află în prezent Bluetooth ca tehnologie. Iată o scurtă scufundare în câteva motive-cheie pentru care Bluetooth-ul din mașină este nasol.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Mașinile noi încă folosesc versiuni vechi de Bluetooth

Cea mai nouă versiune de Bluetooth — 5.0 — este un pas mare față de iterațiile anterioare. De la o durată de viață mai bună a bateriei, fidelitate a sunetului și viteze de transfer de date, Bluetooth a împins cu adevărat (mai ales din punct de vedere audio) la nivelul următor. Cele mai multe telefoane emblematice, computere și laptop-uri mai noi, trackere de fitness și tot felul de gadgeturi Bluetooth vor veni cu Bluetooth 5.0 compatibilitate în zilele noastre, dar mașina dvs. probabil că nu.

Bluetooth este o stradă cu două sensuri și o mulțime de mașini pe drum astăzi, cel mai probabil, nu au Bluetooth 5.0, dacă ați cumpărat sau mașină acum trei ani nou-nouță, mașina respectivă nu are Bluetooth 5.0 și va rula ceva mai vechi, Bluetooth 4.Cel mult 2 – ar putea fi chiar mai vechi la unele modele! Deci, chiar dacă telefonul dvs. acceptă 5.0, dacă sistemul dvs. de mașină nu o face, nu veți primi beneficiile unui 5.0 conexiune.

În plus, chiar și unele modele mai noi de mașini nu vor avea Bluetooth actualizat, deoarece ciclul de dezvoltare al unui vehicul este mult mai lung decât cel al noilor dispozitive și software. Deci, deși ați putea crede că un vehicul model 2019 ar trebui să aibă Bluetooth 5.0, este posibil să folosească încă versiunea mai veche, deoarece atunci când mașina era proiectată și apoi fabricată, Bluetooth 5.0 nu a fost încă posibil.

Software-ul auto este în urmă cu vremurile

Sursa: iMai mult

Majoritatea producătorilor de automobile majore au un fel de sistem de operare pentru sistemul lor de divertisment în mașinile lor, care permite ca aceste sisteme de operare să fie bazate pe utilizarea tehnologiei la companii precum BlackBerry, Microsoft și Linux; multe dintre ele au fost construite cu ani în urmă.

De exemplu, sistemul de infotainment Ford Sync 3 a fost implementat în 2015 și este încă acest Ford folosește în majoritatea vehiculelor sale. Deși a fost actualizat de câteva ori, multe modele noi din 2018 au fost livrate fără actualizări de software, ceea ce a făcut ca mulți utilizatori să fie nevoiți să meargă la dealer pentru a finaliza actualizarea.

Nu există un sistem de livrare excelent pentru actualizările automate ale sistemului de operare. Majoritatea mașinilor nu au opțiunea de a deschide un meniu de setări și de a vă permite să verificați dacă există o nouă actualizare disponibilă. Dacă aveți o mașină mai nouă și o duceți la reprezentanță (sau la alte ateliere autorizate) pentru o perfecționare sau reparații conectate, vă puteți conecta mai multe mecanice vă vor mașina la un computer pentru a efectua diagnosticarea sistemelor sale, care în turn poate permite să primiți actualizări. La fel ca ceea ce este o întâmplare cu care Ford pe care i-am menționat mai sus - acesta pur și simplu nu este un sistem eficient pentru furnizarea de noi tehnologii către mase.

O altă problemă este că actualizările au loc mult mai lent decât actualizările de pe telefon sau computer, deoarece producătorii auto nu realizează sistemele suficient de repede. Atunci când combinați ritmul lipsit de strălucire al oricăror actualizări de software cu faptul că nu există un sistem eficient pentru a trimite acele actualizări consumatorilor, acesta poate lăsa software-ul lor să stea în praf, în timp ce industria tehnologiei face ture în jurul lor.

Nicio soluție reală la orizont

Sursa: iMai mult

Din păcate, nu există un răspuns foarte simplu la această problemă. În timp ce mașinile gestionează Bluetooth-ul mult mai bine decât ar fi putut chiar acum câțiva ani, ciclurile de dezvoltare pur și simplu nu se aliniază.

Bluetooth se actualizează și se îmbunătățește tot timpul, și nu doar atunci când o nouă versiune numerotată apare pe piață, ci prin mici actualizări de software pe parcurs, iar industria auto pur și simplu nu ține pasul.

Merită menționat că Bluetooth nu este singura modalitate de a obține sunetul de telefon pentru a-l reda prin sistemul mașinii. Multe mașini moderne au porturi USB și AUX care sunt perfect capabile să redea muzica. În plus, unele vehicule vin și cu CarPlay sau Android Auto, care vă permite nu numai să redați muzică, ci și să accesați câteva aplicații diferite, cum ar fi Hărți, Telefon și Contacte, ceea ce poate fi o experiență destul de satisfăcătoare.

Totuși, când vine vorba de Bluetooth, ceea ce este că până când producătorii de automobile găsesc o modalitate mai eficientă de a-și actualiza sistemele și de a căuta să se potrivească mai îndeaproape cu ciclul de dezvoltare al pieței de software, Bluetooth în mașină va fi probabil întotdeauna. mult mai rău. decât ar trebui să fie.

Toate cele 20 de povești din pachetul nostru Spotlight on Bluetooth 2019, toate într-un singur loc. Fie că este un punct de istorie Bluetooth, un pic de umor sau memorie wireless, sau o analiză atentă asupra viitorului tehnologiei cu rază scurtă de acțiune, îl veți găsi chiar aici, prin amabilitatea oamenilor de la iMore, Android Central și Windows Central.

Bluetooth general

 • Introducere în Spotlight 2019 pe Bluetooth
 • De unde provin numele și logo-ul Bluetooth?
 • Un istoric al tuturor lansărilor și actualizărilor Bluetooth majore
 • Încotro se îndreaptă Bluetooth și provocările pe care trebuie să le depășească pentru a ajunge acolo
 • Bluetooth 5: Este de fapt mai bun și nevoie de el?
 • De ce Bluetooth este atât de grozav (și atât de groaznic): O poveste spusă prin meme
 • De ce Bluetooth-ul din mașina ta este nasol (și va fi întotdeauna)
 • 12 gadget-uri Bluetooth ciudate pe care echipa Mobile Nations le folosește în fiecare zi

Apple și iOS

 • Secretul ecosistemului Apple
 • Cum să rezolvi probleme Bluetooth comune pe iPhone, iPad și Apple Watch și Mac
 • Bluetooth vs AirPlay 2: care este tehnologia wireless superioară?
 • Tehnologia Bluetooth preferată a personalului iMore

Windows

 • 5 repere majore Bluetooth la Microsoft
 • Cum să stăpânești Bluetooth pe Windows 10
 • De ce Xbox One (încă) nu folosește Bluetooth
 • De ce șoareci de gaming fără fir folosesc încă receptoare RF în loc de Bluetooth
 • Gadgeturile Bluetooth preferate ale personalului Windows Central chiar acum

Android

 • O privire mai atentă asupra tehnologiei Google Fast Pair și a modului în care se bazează pe Bluetooth
 • Sfaturi de top pentru ca dispozitivele dvs. Android să se joace frumos cu Bluetooth
 • Da, Bluetooth este nasol, dar a fost suficient de bun pentru a ucide mufa pentru căști de pe telefoane

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here