Ce este nou cu Cortana în actualizarea Windows 10 Fall Creators

Microsoft a lansat a doua actualizare majoră a anului pentru Windows 10, Fall Creators Update, care este sau continua a Creators Update care aduce caracteristici și modificări suplimentare pentru o experiență generală și securitate.

În actualizarea Windows 10 Fall Creators (versiunea 1709), veți găsi modificări în designul interfeței parte a Microsoft Fluent Design System. OneDrive File On-demand aduce substituenții înapoi. Acum puteți conecta și partaja fișiere mai rapid cu My People. Actualizarea oferă, de asemenea, îmbunătățiri ale scrisului de mână, suport pentru emoji și multe altele.

Împreună cu nu au putut, Windows 10 introduce și o serie de actualizări pentru Cortana pentru facilitarea personalizării experienței, închiderea computerului cu comenzi vocale și interacțiunea mai bună cu notificările telefonului de pe computer.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid Windows 10, vom arunca o privire mai atentă la cele mai interesante și ați creat funcțiile de actualizare Fall Creators.

Cortana funcții noi și au creat

Cortana în aplicația Setări

Începând cu versiunea 1709, este mai ușor să găsiți și să vă setările Cortana, deoarece acestea se află acum în aplicația Setări (unde ar trebui să fie).

Vorbește cu Cortana

Pe Setări > Cortana, veți găsi noul Vorbește cu Cortana pagina, care include cele mai de bază setări pentru configurarea asistentului.

spuneți această pagină este echivalentă cu pagina de setări principale disponibile anterior din Bara de activități, dar nu veți găsi aceleași setări, deoarece toate opțiunile nu au fost mutate pe altă pagină.

În această pagină, veți găsi toate setările pentru a începe cu asistentul, inclusiv opțiunea de a configura microfonul pentru a vă asigura că Cortana vă poate auzi.

activa modul de ascultare „Hei Cortana” folosire Tasta Windows + C scurtătură de la tastatură, Cortana deasupra ecranului de blocare și de a selecta limba implicită pe care să alegeți să o utilizați cu Cortana (deși, asistentul funcționează cel mai bine atunci când utilizați limba care se potrivește cu regiunea configurată pe dispozitivul dvs.).).

Permisiune și istorie

La Setări > Cortana, noul Permisiuni și istoric pagina include setările rămase care lipsesc în Vorbește cu Cortana pagina.

Pe această pagină, puteți seta opțiuni adecvate de filtrare a căutării pentru a-și asigura filtrarea ar putea să nu fie inadecvată. Opțiunea implicită este Strict, dar poți oricând să folosești sau opțiune moderată sau să o dezactivezi Căutare în condiții de siguranță complet.

Căutare în cloud este o opțiune nouă care este disponibilă pentru a configura Windows 10 Fall Creators și vă permiteți să suprimați conținutul din cloud din căutarea.

Similar cu setările anterioare, sub „Istoric”, utilizat Istoricul dispozitivului meu opțiunea, puteți șterge informațiile pe care Cortana le folosește pentru a căuta să caute pe dispozitivul dvs. sau puteți dezactiva funcția completă.

În plus, folosind Istoricul căutărilor mele opțiunea, împiedica Cortana să vă folosească istoricul căutărilor pentru a avea experiența cu asistentul.

De asemenea, puteți face clic pe Setări pentru istoricul căutărilor link pentru a vă deschide browserul web și pentru a naviga în contul dvs. Microsoft online pentru a vedea și șterge istoricul căutărilor.

În partea de sus a paginii, veți găsi, de asemenea, o serie de link-uri sub Permisiuni secțiune.

Dacă trebuie să controlați datele pe care le colectează Cortana, va trebui să faceți clic pe Schimbați ceea ce știe Cortana despre mine în cloud link, care deschide experiența în bara de activitate pentru a obține mai multe informații și opțiunea de ștergere a datelor.

Făcând clic pe Gestionați informațiile pe care Cortana le poate accesa pe acest dispozitiv linkul vă va duce la o altă pagină de unde puteți controla permisiunile, inclusiv:

  • Locație - Permite asistentului să colecteze și să utilizeze istoricul și locația dvs. curent, puteți utiliza amintiri bazate pe locuri, puteți găsi indicații de orientare și puteți fi la curent cu locațiile din apropiere.
  • Contacte, e-mail, calendar și istoric de comunicare – Permite lui Cortana acces la aceste informații, asistentul vă ajuta să fiți la timp pentru întâlniri, sugerează amintiri, urmăriți pachetele și conduceți și multe altele.
  • Istoricul de navigare - Permite asistentului să colecteze și să utilizeze căutările istorice pentru a vă personaliza și mai multă experiență și puteți relua dacă ați rămas când utilizați Microsoft Edge.

Apoi există Gestionați informațiile pe care Cortana le poate accesa pe alte dispozitive link pentru a vă conecta la alte servicii precum Office 365, Xbox Live, Dynamics CRM și multe altele.

Notificări

Pe Setări > Cortana, cel Notificări pagina include opțiunea de a activa sau dezactiva notificările de la alte dispozitive, care îi permite lui Cortana să vă notifice despre descărcarea bateriei, apel pierdut, mesaj text sau notificare despre aplicație.

face clic pe Gestionați notificările butonul pentru a accesa setările aferente utilizând experiența Taskbar.

Mai multe detalii

Pe Setări > Cortana, cel Mai multe detalii pagina este, de asemenea, nouă, dar nu include nicio caracteristică. Veți găsi doar linkuri către informații de confidențialitate și modul în care Cortana se conectează la Bing de la Microsoft.

Comenzi vocale Cortana

Asistentul devine, de asemenea, ceva mai inteligent. Începând cu versiunea 1709, puteți folosi comenzi vocale pentru a opri, reporni, bloca și deconecta dispozitivul dvs.

Iată exemplele de comenzi vocale pe care le puteți folosi:

  • Hei Cortana - reporniți computerul.
  • Hei Cortana - opriți PC-ul.
  • Hei Cortana - Sign out.
  • Hei Cortana - blocați computerul.

În timp ce utiliza aceste noi comenzi, reclamă că va trebui să confirme acțiunea spunând da pentru a preveni renunțarea la muncă din greșeală, cu excepția cazului în care încercați să vă blocați dispozitivul.

Din păcate, nu puteți folosi cuvântul „închidere” pentru a invoca comanda, deoarece Windows 10 include deja un instrument de linie de comandă Shutdown.

Acestea noi comenzi funcționează și atunci când dispozitivul este blocat, dar trebuie să activați asistentul deasupra ecranului de blocare a paginii de setări Vorbește cu Cortana.

Cortana pe rezultate căutării

Cortana afișează acum previzualizările rezultatelor fără a fi nevoie să deschideți browserul web.

Începând cu actualizarea Windows 10 Fall Creators, pe măsură ce începeți să tastați în caseta de căutare din bara de activitate, veți vedea un nou panou care se stinge automat pentru a-și putea urma Bing.

Dacă asistentul nu are un răspuns precis, nu veți vedea panoul extinzându-se, dar puteți face clic pe butonul săgeată de lângă termenul de căutare pentru a vedea sugestii relevante fără a deschide Microsoft Edge.

Notificări Cortana

Dacă utilizați un telefon Android, Cortana poate afișa acum nu se verifică pe mai multe dispozitive pentru apelurile primite. Primiți chiar și butoane noi în notificarea de toast pentru a trimite apelantului un text sau pentru a refuza apelul.

Această nouă caracteristică funcționează atâta timp cât ați instalat Cortana pe dispozitivul dvs. Android și ați activat toate funcțiile Cortana între dispozitive pe Sincronizări notificările setări.

Caietul lui Cortana

În interiorul notebook-ului Cortana, nu veți găsi multe modificări, dar acum veți găsi o nouă secțiune Connected Home care vă permiteți să adăugați diferite servicii de casă inteligentă pentru a permite asistentului să controleze dispozitivul inteligent din jurul casei.

Configurarea este un proces simplu, trebuie pur și simplu să porniți Activați Acasă conectată comutator pentru a permite Cortana să vă ajute să gestionați dispozitivele inteligente. În prezent, funcționalitatea Cortana Connected Home funcționează cu cinci servicii, inclusiv Wink, Insteon, Nest, SmartThings și Hue.

Îmbunătățiri suplimentare Cortana

Alte disponibilecuri interesante care vin la Cortana în această nouă ediție a Windows 10, includ suportul pentru dispozitive de difuzare dedicate, cum ar fi Harman Kardon Invoke, care se așteaptă să fie în toamna anului 2017.

Microsoft permite, de asemenea, posibilitatea de a vă conecta telefonul la computer pentru a prelua un site web de unde ați lăsat, utilizați noua funcție Continuați pe PC. Deși aceasta nu este în mod special o caracteristică Cortana, acum este ceva care se conectează și funcționează prin Cortana.

Încheierea lucrurilor

În timp ce aceste funcții Cortana fac parte din funcțiile Windows 10 Fall Creators, deoarece asistentul poate obține actualizări actuale din cloud în orice moment, unele dintre noile modificări ar putea să apară deja pe Windows 10 chiar înainte ca noua versiune să fie disponibilă oficial. pentru toata lumea.

Ce părere aveți despre progresul pe care Microsoft îl face cu asistentul său digital? Spune-ne în comentarii.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here