Ce poate învăța Samsung DeX de la HP Elite x3

Acum zgomotul de la Mobile World Congress s-a stins puțin, am avut timp să mă întorc corect și să diger toate știrile. Pentru fanii Windows, probabil un spectacol lent, cu Android încă o dată dominatorul general.

Liderul pachetului trebuie să fie Samsung Galaxy S9, așa cum ar fi putut prezice oricine înainte de eveniment. Dar, în timp ce telefonul în sine primește toate titlurile, am fost curiozități să văd unde mergea DeX, asemănător Continuum, pentru 2018. Și încă sunt dezamăgit.

În 2016, HP a produs un portofoliu cu Elite x3 care arăta cum să facă acest lucru. Și sunt puțin surprins că este încă cea mai bună implementare de până acum pentru a transforma un telefon într-un PC. Samsung și oricine altcineva care caută acest lucru trebuie să arunce o privire la ceea ce avea de oferit Windows 10 Mobile la sfârșitul anului 2016.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Samsung DeX 2.0

Pentru a fi clar din față, nu compar deloc software-ul aici. Compararea unui sistem de operare now out to pasture cu cea mai recentă creație a Samsung bazată pe Android este atât nedreaptă, cât și ridicolă. Acesta este totul despre hardware.

Deci, ce a făcut Samsung pentru a doua încercare de a transforma un Galaxy într-un PC? Totul este concentrat pe dock, iar această versiune ultimă o transformă în ceva util, mai degrabă decât într-un suport pentru telefon.

Acum este un dreptunghi plat în care se află telefonul. Acum, la fel cum puteți utiliza un telefon Windows cu suport Continuum ca trackpad wireless, la fel puteți mișca degetul pe Galaxy S9 în mod similar. Este sincer, Samsung se gândește bine și arată cel mai puțin la creșterea experienței utilizatorilor.

Dar există un lucru care rămâne: este o experiență desktop.

Desktopurile nu sunt portabile, aruncați un laptop de andocare

This noțiune că telefonul din buzunar este și un computer capabil este o incitantă. Oricine a urmărit telefoanele Windows în ultimii ani a experimentat-o ​​​​deja. Dar un lucru care nu m-a încurajat niciodată cu Continuum a fost că a părut întotdeauna a fi o experiență desktop. Când s-au lansat telefoanele Lumia 950, acestea au fost însoțite de un dock desktop pentru a transforma telefonul într-un PC desktop. Într-adevăr, chiar și Elite x3, care se concentrează aici, este livrat cu un dock pentru desktop.

Obișnuiam să călătoresc mult pentru într-o muncă-o viață anterioară, petrecând cel puțin două sau trei nopți pe săptămână într-un hotel cu un laptop și lucrând pe site-uri la distanță. Conectarea unui telefon la un televizor dintr-un hotel pentru a-l folosi ca un PC nu este practică. Pentru început, pentru a lucra cu adevărat, aveți nevoie de o tastatură. Mai este și că în unele hoteluri pur și simplu nu poți conecta nimic la televizor. Vedeți încercări și necazurile mele utilizate Continuum în Hong Kong și China pentru un exemplu.

Acesta este doar un exemplu, dar este unul pe care l-am auzit și pe care l-am văzut pe rețelele sociale în ultima săptămână sau cam așa ceva. Dacă crezi că Samsung DeX poate fi computerul tău mobil, am venit proaste pentru tine. Există scenarii pe care le-ați putea vedea dacă vă alocați telefonul într-o locație de la distanță și îl utilizați ca pe propriul computer portabil, dacă o companie nu a avut un impuls serios al întreprinderii, probabil că ar exista un computer real pe. care îl poți folosi acolo. Dacă nu ...

Ceea ce nevoie de nevoie, ceea ce are Samsung, este o stație de andocare pentru laptop la care să-l conectați. La fel ca HP Lapdock. Un laptop de andocare permite calcularea cu adevărat mobilă de pe telefon. Dacă veți folosi așa ceva, de ce nu ați vrea să îl utilizați ca pe un laptop? Nimeni nu ia cu ei un computer desktop. Dacă faci totul „arata că telefonul nostru poate fi, de asemenea, un PC adevărat”, fă-l să fie un PC portabil adevărat.

Conceptul lui Razer este bine

Chiar dacă este doar un concept, Razer a făcut demonstrații despre ceea ce cred că un sistem ca acesta ar trebui să fie înapoi la CES. Conceptul companiei Project Linda este, în esență, ceea ce HP a avut cu Elite x3 Lapdock încrucișat cu cel mai recent dock DeX al Samsung. Construit pentru Razer Phone, smartphone-ul devine touchpad, dar pentru un laptop, nu pentru un desktop.

Și aceasta este partea cheie a tuturor acestor lucruri. Microsoft ar fi fost cu mulți ani înaintea concurenței cu unele dintre ideile sale, dar suntem acolo unde suntem și mulțimea Android este acum care primește titlurile. Dar oamenii care doresc sau au nevoie de un computer desktop au un computer desktop. Este deloc rezonabil să cred că oamenii vor cumpăra o tastatură, un mouse și un monitor pentru a le folosi cu smartphone-ul lor în locul unui computer? Nu cred. Și dacă aveți deja acele lucruri, probabil că există cu PC-ul pentru a merge ele.

HP Elite x3 rulează un sistem de operare acum mort și este încă criteriul pentru transformarea unui telefon într-un PC

Ceea ce a arătat a Razer a fost practic sau versiune a laptopului său Blade alimentat de un telefon. Samsung face, de, laptopuri (destul de minunate), la fel ca și Huawei, o altă companie care caută întregul telefon ca pe un PC.

Mulți utilizatori obișnuiți din Windows Central vor continua să se agațe de Andromeda și de ceea ce poate aduce sau nu în cele din urmă la masă, dar producătorii de telefoane Android au o cale diferită de urmat. Se pare, cel puțin deocamdată, Samsung va continua cu siguranța să avanseze cu DeX, dar datele viitoare trebuie să aibă un element de laptop.

Altfel, ce rost are?

HP Elite x3: Cu ani înainte timpului său, rulează un sistem de operare acum mort și încă acest criteriu pentru transformarea unui telefon într-un PC.

Mai multe: Acoperire completă a Samsung Galaxy S9 la Android Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here