Ce este MU-MIMO și de ce aș avea nevoie de el?

Marșul lung și constant al tehnologiei a adus acronime mai noi și mai complexe ruterelor Wi-Fi. Cel mai recent este MU-MIMO, care înseamnă multi-user, multiple-input, multiple-output. Lansat cu 802.Standardul wireless 11ac Wave 2 din 2013, este folosit în multe routere wireless noi și dispozitive noi și trece peste obstacolele tehnologiilor mai vechi pentru a permite conexiuni wireless mai rapide și mai stabile.

  • Ce este SU-MIMO și MU-MIMO?
  • Dezavantajul MU-MIMO
  • Am nevoie de MU-MIMO?
  • Ce dispozitive sunt compatibile cu MU-MIMO?
  • Ce routere folosesc MU-MIMO?

Ce este SU-MIMO și MU-MIMO?

Majoritatea routerelor de astăzi folosesc tehnologia SU-MIMO care, deși oferă internet wireless pentru mai multe dispozitive, are limitări. SU-MIMO a fost introdus cu 802.Wireless standard 11n în 2009.

SU-MIMO vă permite să conectați mai multe dispozitive la același router wireless, dar transmiterea datelor se poate întâmpla doar la un singur dispozitiv la un moment dat. Routerul comută rapid comunicațiile între dispozitive - atât de repede în ​​mod normal nu veți observa - dar atunci când faceți ceva care necesita internet fără a întârzieri, veți vedea probleme de performanță. De exemplu, dacă joci online în timp ce altcineva redă în flux video, s-ar putea să ajungi mort înainte de a avea șansa de a retrage.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

MU-MIMO amplifică lucrurile, permițând routerului să comunice simultan cu mai multe dispozitive - fără comutare aici. Este ca și cum fiecare dispozitiv are propriul său router virtual. Există variante ale MU-MIMO: 2x2 poate gestiona două fluxuri simultane, 3x3 poate face trei și 4x4 MU-MIMO poate gestiona transmisia simultană cu până la trei dispozitive. Cu MU-MIMO, veți descoperi că conexiunea dvs. este mai stabilă și are o latență mai mică.

Dezavantajul MU-MIMO

Există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a-ți grăbi să cumperi un router MU-MIMO.

Multe dispozitive compatibile cu MU-MIMO vor folosi două sau chiar trei fluxuri de date simultan pentru a se conecta la router. De exemplu, dacă aveți un router 3x3 MU-MIMO, puteți avea un dispozitiv cu flux dublu și un dispozitiv cu flux unic conectat simultan. Conectați mai multe dispozitive compatibile MU-MIMO și veți partaja din nou fluxuri de date și vă confruntați cu simptome SU-MIMO, cum ar fi clipirea video lentă și jocul online bâlbâit.

Re obțineți că nu toate dispozitivele sunt compatibile cu MU-MIMO. Folosește 802.Standardul wireless 11ac pentru a comunica, deci dacă dispozitivul este limitat la 802.11a/b/g/n, nu veți putea profita de cele mai noi capabilități ale tehnologiei. Dispozitivul se conectează în continuare la router dar va utiliza un standard wireless mai vechi, nu veți obține streaming simultan, viteze ați terminat sau mai târziu. Recumpărați că, chiar dacă routerul dvs. folosește 802.11ac, suportul pentru MU-MIMO nu este un dat - deci verificați specificațiile.

Dacă folosiți toate dispozitivele în aceeași cameră, nu veți putea profita de MU-MIMO, deoarece fluxurile nu pot fi diferențiate atunci când sunt în imediata apropiere unul de celălalt. De asemenea, MU-MIMO se referă la vitezele de descărcare. Dacă cauți ceva care să mărească viteza de încărcare, acesta nu este.

Am nevoie de MU-MIMO?

Dacă nu aveți nevoie de un router cu MU-MIMO depinde într-adevăr de obiceiurile dvs. de internet și dacă nu aveți suficiente dispozitive compatibile MU-MIMO pentru a merge cu el.

Dacă locuiți singur și nu jucați deseori simultan online, vizionați Netflix și redați în flux muzical, atunci ar trebui să vă simțiți bine cu un router SU-MIMO. Dacă gospodăria ta este plină de gadgeturi moderne, atunci ar putea merita - mai ales că multe dispozitive nu care vor fi disponibile vor fi compatibile cu MU-MIMO. Chiar dacă veți avea mai multe conexiuni la router decât le poate gestiona MU-MIMO, un router avansat va putea, de obicei, să gestioneze mai bine mai multe dispozitive concurente.

Ce dispozitive sunt compatibile cu MU-MIMO?

Lista dispozitivelor compatibile cu MU-MIMO continuă să crească, dar deocamdată, în ceea ce privește telefoanele cu Windows, Lumia 950, Lumia 950 XL și HP Elite x3 sunt toate compatibile. Fiecare dintre aceste telefoane folosesc două fluxuri.

Linia de laptopuri Dell Alienware este compatibilă cu MU-MIMO, precum și cu seriale lor Latitude 5000 și 7000. Laptopurile Acer Aspire V și Aspire R sunt ambele compatibile cu MU-MIMO, la fel ca și linia lor de jocuri Predator. Toate aceste laptopuri folosesc două fluxuri.

Dacă nu sunteți sigur dacă dispozitivul dvs. Este compatibil cu MU-MIMO, verificați pagina web a dezvoltatorului pentru o listă completă a specificațiilor sistemului.

Ce routere folosesc MU-MIMO?

Acum că SU-MIMO și MU-MIMO sunt înțelese, este posibil să fiți în căutarea unui nou router. Nu există o selecție enormă de routere-MIMO, dar dacă aveți idee de unde să începeți, avem un ghid excelent pentru cumpărătorul de routere care vă va ajuta să vă conectați.

Ghidul cumpărătorului de router

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here