Ce face cu adevărat software-ul antivirus?

Știm cu toții că este o idee inteligentă că avem software antivirus pe computerele noastre. Este cea mai bună și mai eficientă linie de securitate cibernetică atunci când vine vorba de a vă asigura că nu ajungeți să descărcați sau să deschideți fișiere nefaste care ar putea să se deterioreze computerul sau să vă pot furniza informații esențiale.

Te-ai întrebat vreodată ce face software-ul antivirus de fapt? Desigur, ai! La suprafață, sună ca un fel de magie arcană care face față treaba în fundal, lăsându-te pe nimeni mai înțelept. Citiți mai departe și vom spune totul despre ce face cu adevărat-ul antivirus, oferindu-vă o perspectivă asupra acestui lucru este un instrument atât de util pe care îl aveți pe computer.

Avira Antivirus Pro

Avira este una dintre cele mai bune soluții antivirus plătite și, cu ușurință, cea mai accesibilă la care vă puteți găsi acum.

9 USD.99 pe an la Avira

Îți protejează fișierele

Mai simplu spus, software-ul antivirus este acolo pentru a vă proteja fișierele. Fiecare dintre următoarele exemple sunt toate semnele ale modului în care te protejează software-ul antivirus, dar în cele din urmă răspunsul exact acest lucru - te ține în siguranță. Gândește-te la asta ca la un pachet de asigurare pentru dosarele tale sau la un bodyguard virtual.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Computerul dvs. conţine o mulţime de lucruri valoroase, fie că este vorba despre detaliile dvs. bancare online, conturile de cumpărături sau doar fotografiile iubite. Indiferent de fișier, este important pentru tine. Software-ul antivirus ajuta într-un fel să-l păstreze în siguranță pentru tine.

Scanează în mod constant în fundal

Cel mai elementar, software-ul antivirus este mereu cu ochii pe tine, un fel de gardă de corp pentru datele tale. De fiecare dată când descărcați un fișier nou sau chiar răsfoiți un site web potențial dubios, software-ul dumneavoastră antivirus oferă o privire rapidă pentru a vedea dacă se potrivește cu vreun comportament suspect pe care software-ul a fost antrenat să îl detecteze.

Software-ul antivirus folosește câteva metode diferite pentru a detecta fișiere suspecte. Fiecare scaner de virus are propria bază de date cu virusul și programul malware cunoscut, așa că în momentul în care se detectează unul dintre fișiere, vă da un avertisment în timp ce blochează amenințarea.

Multe instrumente software antivirus avansate detectează, de asemenea, dacă un fișier se comportă ciudat sau acționează ca un virus, chiar dacă nu știe sigur că acest caz. Aceasta este cunoscută ca o formă de analiză a comportamentului și de învățare automată, software-ul care detectează așa-numitele amenințări zero-day înainte ca compania să știe oficial că este o problemă. Este o soluție mult mai eficientă decât să bazezi doar pe găsirea de virusuri sau programe malware cunoscute, deoarece este mai rapidă și mai predispusă să detecteze noi amenințări înainte ca software-ul tău să fie actualizat.

Software-ul antivirus permite scanarea manuală

Deși orice software antivirus bun vă monitorizați fișierele automate, este întotdeauna util să rulați ocazional sau să scanați manual pentru a confirma totul în siguranță. O scanare manuală poate fi deosebit de utilă dacă poate să scanați un anumit fișier pe care este posibil să vă descărcați, verificând dacă este felul de sigur pe câte sperați să fie.

Scanările manuale vă oferă, de asemenea, un sentiment de control, ceea ce înseamnă că sunteți întotdeauna responsabil de computerul dvs. și de conținutul acestuia.

Îndepărtează sau blochează codul rău intenționat

Când un instrument software antivirus detectează un cod rău intenționat, îl îndepărtează automat de pericol. Aceasta poate fi o simplă casă de a vă opri să deschideți fișierul, dar unele software antivirus îl mută și într-un mediu „sandbox”. Aceasta înseamnă că puteți rula fișierul fără să vă afectați fișierele de sistem, testându-l efectiv pentru a vedea dacă este sigur sau nu. Acesta din urmă este deosebit de util atunci când software-ul dumneavoastră antivirus va analiza comportamentală pentru a detecta o problemă, mai degrabă decât așa-numitele fișiere de semnătură care vă garantează că aveți un virus.

Orice strat suplimentar de siguranță că fișierul suspect este ținut departe de restul computerului, oferindu-vă șansa fie să-l ștergeți, fie să alegeți să interacționați cu el într-o formă oarecare.

Majoritatea programelor antivirus vă monitorizează traficul în rețea

Un număr tot mai mare de instrumente software antivirus vă monitorizează traficul de rețea pentru a vedea ce vine în computer, precum și ce se întâmplă. Asta pentru că, dacă se întâmplă să fii infectat cu programul malware, acesta încearcă să transmită date, încercând să comunice cu sistemele de la distanță pentru a-și atinge scopul obiceiului nenorocit.

Prin monitorizarea traficului de rețea, software-ul dumneavoastră antivirus poate opri acest lucru. Chiar dacă sunteți infectat cu malware, dacă antivirusul dvs. îl împiedică să se transmită în exterior, va reduce daunele cauzate.

Intimitatea ta este protejata

O mulțime de software antivirus includ funcții de securitate suplimentare, cum ar fi extensiile browserului. Extensia de browser urmărește site-urile web pe care le-ați vizitat, avertizându-vă cu privire la problemele de confidențialitate și orice fișier potențial suspecte pe care vă puteți întâlni. Deși cookie-urile de urmărire nefaste sunt rareori periculoase, ele sunt adesea o pacoste și înseamnă că companiile pot afla mai multe despre tine decât vrei să știi.

Cu o extensie eficientă de browser, puteți evita probleme fără a fi să faceți altceva decât să aveți nevoie să instalați software-ul antivirus. Este o excelentă de a vă simți în siguranță, fără costuri suplimentare.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here