Ce credeți că vă faceți Microsoft cu serviciul de editare video Clipchamp?

Sursa: Clipchamp / Microsoft

Când Microsoft și-a anunțat accesul în zona Clipchamp, editorul nostru de jocuri Jez Corden a speculat că Microsoft ar putea introduce Clipchamp în Microsoft 365 sau Xbox Game Pass. Opțiunile de editare video de la Microsoft sunt cu mult în urma concurenței, așa că o infuzie de tehnologie Clipchamp ar putea fi un impuls major pentru editarea clipurilor de jocuri pe consolele Xbox sau crearea de videoclipuri pe computerele cu Windows 11.

Cumpărarea companiilor nu este o noutate pentru Microsoft, dar modul în care Microsoft procedează după următoarele diferă foarte mult de la caz la caz. Uneori, Microsoft menține un produs în funcțiune. Alteori, evidențiază aspectele unice dintr-o companie și le integrează în alte produse Microsoft. În unele cazuri, Microsoft aproape clonează produsul principal al unei companii pe care o fac. Sondajul de săptămână aceasta vă solicită predicțiile despre ce vă face Microsoft cu Clipchamp.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Ce crezi că va face Microsoft cu Clipchamp?

În 2015, Microsoft a fost populară aplicație pentru lista de activități Wunderlist. Microsoft a petrecut ani de zile construind Microsoft To Do, deși acest proces durează mai mult decât se așteaptă. În cele din urmă, Microsoft To Do a atins paritatea caracteristicilor cu Wunderlist, a înlocuit vechea aplicație pentru lista de activități și a fost integrat cu Microsoft 365 și mai multe aplicații Microsoft.

Dacă Microsoft ar urma ruta Wunderlist, și-ar crea propria platformă de editare video și ar migra încet oamenii de la Clipchamp la noua sa ofertă.

Istoria lui Mixer este o altă poveste. Pentru a simplifica lucrurile prea mult, Microsoft a funcționat serviciul de streaming de jocuri în plină expansiune (cunoscut pe atunci sub numele de Beam), l-a redenumit și a încercat să-l mențină pentru o vreme. În cele din urmă, Microsoft l-a ucis pe Mixer, lăsând în următorii streamerii. În timp ce Mixer ca serviciu a murit, tehnologia Microsoft a câștigat din cele mai bune Mixer trăiește în alte produse.

Sursa: Windows Central

Microsoft probabil nu ar dori să retrăiască drama închiderii Mixerului, dar un rezultat similar este o posibilitate. Microsoft ar putea să-i placă o parte din tehnologia care facilitează editarea video bazată pe web, dar nu-i pasă de Clipchamp ca platformă. Microsoft iubește tehnologia multiplatformă care permite colaborarea și crearea în timp real. Ar putea elimina orice lucru unic și valori de la Clipchamp și să-l folosească pentru a avea alte servicii.

Spre deosebire de Mixer, care a trăit doar o perioadă scurtă de timp după ce a fost folosit de Microsoft, Skype există încă. Microsoft a accesat Skype în 2011 pentru 8 USD.5 miliarde. Skype nu este platforma video dominantă, dar nu a fost ucis ca Mixer. Microsoft a luat fragmente de tehnologie de la Skype și le-a integrat cu alte produse și produse, menținând în același timp servicii Skype ca platformă de comunicare proprie.

Urmând un traseu similar cu Clipchamp, serviciul de editare video continuă să trăiască. Între timp, Microsoft ar putea lua cele mai bune părți din Clipchamp și le poate folosi pentru funcții precum editarea clipurilor de jocuri în aplicația Xbox și colaborarea la videoclipuri în cadrul Teams.

Sursa: Windows Central

Există momente în care Microsoft vizează o companie și o lasă în mare parte să-și facă treaba. Microsoft a preferat LinkedIn pentru 26 USD.2 miliarde în 2016 și, în cea mai mare parte, a lăsat-o în pace. Microsoft a integrat LinkedIn cu unele dintre celelalte servicii ale sale de vânzare, cum ar fi Outlook, dar LinkedIn nu a făcut modificări radicale sau nu a fost înlocuit de un produs Microsoft concurent.

Acest tip de rezultat pare puțin probabil pentru Clipchamp, deoarece nu se apropie de dimensiunea LinkedIn.

Ce crezi că rezervă viitorul Clipchamp? Spune-ne în sondajul de mai sus și explică-ți părerile în comentariile de mai jos.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here