Indicele supapei vs. HTC Vive Pro: Ce este bine pentru tine?

VR premium pentru mai puțin

Indicele supapelor

Scump, dar impresionant

HTC Vive Pro

Valve Index este un sistem VR premium complet cu căști, senzori pentru stația de bază și controlere de mișcare. Are, fără îndoială, cel mai bun afișaj din orice cască VR pentru consumatori și este confortabil de purtat cu ajustări manuale pentru distanța obiectivului și IPD.

999 USD la Valve

Pro

 • Rată de reîmprospătare mai mare de 144 Hz pentru vizualizaj
 • FOV mai mare de 130 de grade
 • Lentile reglabile și IPD
 • Potrivire confortabilă cu sunet încorporat
 • Urmărire externă de precizie

Contra

 • Ecran LCD cu contrast mai puțin impresionant

Specificațiile hardware ale lui Vive Pro nu se potrivesc cu ceea ce sunt oferite Index, dar afișajele sale AMOLED vor oferi un contrast mai bun. Lentile pot fi ajustate și oferă o potrivire confortabilă, deși veți plăti mai mult pentru Vive Pro decât pentru Index.

1.399 USD pe Amazon

Pro

 • Ecran AMOLED cu contrast mai bun
 • Lentile reglabile și IPD
 • Potrivire confortabilă cu sunet încorporat
 • Urmărire externă de precizie
 • Adaptor wireless disponibil

Contra

 • FOV mai mic de 110 grade
 • Rată de reîmprospătare mai mică de 90 Hz
 • Considerabil mai scump

Indicele supapei vs. Specificații tehnice HTC Vive Pro

Iată o detaliere a specificațiilor găsite în fiecare sistem VR.

Valve Index HTC Vive Pro
Afişa LCD dublu AMOLED dublu
Rezoluţie 2880x1600 (combinat) 2880x1600 (combinat)
FOV Aproximativ. 130 de grad Aproximativ. nota 110
Rată de reîmprospătare 144 Hz 90 Hz
IPD Manual Manual
Audio Integra Integra
Urmărire Extern
Urmărire SteamVR 2.0
Extern
Urmărire SteamVR 2.0

Design, audio și urmărire

Valve Index și HTC Vive Pro au un design general similar, cu curată reglabilă pentru cap, căști care să atârnă în jos de benzile laterale, buton de reglare pe spate pentru strângere și o cutie de afișare mare cu căptușeală amplă. Indexul este doar puțin mai simplificat, cu mai puțin volum și un aspect mai modern. Veți obține o potrivire confortabilă de la oricare dintre sisteme și, deși niciunul nu ar trebui să considere durabil, Vive Pro pare cu siguranță că poate suporta mai multe abuzuri din partea patronilor sau testelor de joc.

Căștile sunt reglabile și complet detașabile pe ambele sisteme VR, făcând loc unei căști personale alese de dvs. Indexul include un 3.Mufă audio de 5 mm - deși într-un loc incomodă în spatele căptușelii faciale - în timp ce Vive Pro are un port USB-C. Dacă nu aveți un USB-C, va trebui să optați pentru adaptorul potrivit. Majoritatea utilizatorilor Index sunt fermi când vine vorba de soluția audio inclusă fiind tot ceea ce este necesar pentru o experiență de calitate, în timp ce mulți utilizatori Vive Pro fac trecerea la o cască personală. În cele din urmă, se va reduce la modul în care se potrivește setul cu cască și cu ce te-ai obișnuit în ceea ce verifică calitatea audio, dar dacă cauți cel mai bun sunet din cutie, Indexul ar trebui să fie prima ta alegere.

În ceea ce privește urmărirea, ambele afișaje montate pe cap (H) se bazează pe faptul MD) hardware și pe SteamVR 2.0 tehnologie de urmărire. Stațiunile de bază din a doua generație, puteți urmări precise la scară de încăpere, cu o zonă de acoperire până la aproximativ 33 x 33 picioare (10 x 10 metri) atunci când se poate patru piese. Sunt necesare doar două stații de bază pentru a scoate Index sau Vive Pro. Veți vedea cea mai bună urmărire din clasă de la oricare dintre sisteme, dar rețineți că numai Vive Pro poate funcționa wireless cu adăugarea adaptorului wireless Vive. Cu Index veți avea cabluri care rulează înapoi la computer.

În cele din urmă, controlerele de mișcare sunt o parte importantă a distracției VR. Pachetele Vive Pro sunt livrate cu baghete destul de simple, complete cu touchpad și butoanele (inclusiv declanșatorul) de care aveți nevoie pentru jocuri și experiență VR. Pachetul Index vine cu controlere de mișcare „Knuckles”, care sunt mult mai avansate. Au un design unic care se prinde de mână, permițându-vă să vă eliberați prinderea fără ca controlerele să cadă complet. Combinate cu urmărirea presiunii și a atingerii pentru degete, controlul Knuckles oferă o intrare naturală pentru lumea VR.

Controlerele Knuckles sunt mai avansate decât baghetele Vive Pro, dar, din fericire, sunt compatibile cu ambele sisteme. Dacă aveți un Vive Pro și nu sunteți multe controale incluse, puteți cumpăra Knuckles separat și puteți utiliza HTC.

Afișaj și linte

Sursa: Windows Central

Un lucru pentru care este critic Oculus Rift S este lipsa ajustărilor manuale ale distanței interpupilare (IPD). This caracteristică ține cont de distanța dintre ochi și vă permite să ajustați lentilele în consecință. Ambele Index și Vive Pro includ un cadran manual, astfel încât să puteți regla fin IPD-ul, oferind mai mulți oameni șansa de a vedea sau potrivire perfectă. Pe lângă IPD, ușurarea ochilor – cât de aproape sunt lentile de fața ta – poate fi reglată în ambele căști.

Odată ce HMD-ul este legat de cap, ești tratat cu o imagine impresionantă atât în ​​​​Index, cât și în Vive Pro. Ambele au ecrane duble care se combină pentru o rezoluție de 2880x1600, iar panourile AMOLED ale Vive Pro oferă un contrast profund. Ar trebui să vedeți negru mai profund și alb mai deschis decât veți obține de la vizualizajele LCD din Index. Cu toate acestea, specificațiile Indexului decolează de acolo.

Oferă sau rata de reîmprospătare nativă de 120 Hz și ajunge până la 144 Hz atunci când este overclockat, în timp ce Vive Pro ajunge la 90 Hz. De asemenea, are un câmp vizual considerabil mai larg la aproximativ 130 de grade, în timp ce Vive Pro gestionează aproximativ 110 de grade. În total, veți obține o imagine mai lină și mai largă cu Index. Adăugați și fapte că sunt de asemenea, mai mulți subpixeli decât Vive Pro și are efect de imagine cu mai puțin de ecran-ușă (SDE). Dacă urăști să observi o grilă de linii peste imaginea afișajului, Indexul va face o alegere mai bună.

Preț și cerințe PC

Cu orice sistem, în cele din urmă după cel mai bun PC desktop pentru VR pentru a obține cea mai bună experiență. Multe jocuri vor necesita mai multă performanță decât ceea ce producătorii de VR susțin ca cerințe hardware minime, așa cum poți obține asta atunci când stabilești prețul configurației. Totuși, HTC și Valve oferă un punct de plecare pentru hardware-ul PC. Recumpărați că ambele HMD necesită USB-A și DisplayPort pentru a se conecta, precum și Bluetooth pentru stațiile de bază.

Valve recomandă cel puțin un procesor dual-core (CPU), 8 GB de RAM și o placă grafică (GPU) NVIDIA GTX 970 sau AMD RX480, deși veți obține o experiență mai bună cu un procesor quad-core, 8 GB de RAM și un GPU NVIDIA GTX 1070. HTC, pe de altă parte, recomandă cel puțin un procesor quad-core, un GPU NVIDIA GTX 970 sau AMD Radeon R9 290 și 4 GB de RAM. Pentru o experiență mai bună, ar trebui să fotografiați pentru un GPU NVIDIA GTX 1070 sau AMD Radeon Vega 56 (sau mai bun). În ambele cazuri, veți avea nevoie de un GPU dedicat robust și de un procesor modern. Dacă puteți economisi bani hardware-ul PC, mergând cu un HMD mai mic, Index și Vive Pro nu ar trebui să fie aproape de partea dvs.

Sursa: Valve și HTC

Fără îndoială, prețul va juca un rol semnificativ în decizia ta finală, iar indicele sunt ritmul Vive Pro. Pentru o configurare completă, inclusiv Vive Pro HMD, două stații de bază și baghete actualizate, vrei să scapi de aproximativ 1.399 USD. Acest lucru vă oferă, de asemenea, șase luni de acces la Viveport Infinity, serviciul de abonament pentru jocuri de la HTC. Pentru a pune mâna pe o configurație completă Index, inclusiv HMD, controlere de mișcare Knuckles și două stații de bază, veți cheltui aproximativ 999 USD. Aceasta este o economii uriașă, care doar adaugă la atractivitatea Indexului.

cumpărați piese separate pentru ambele sisteme, deși încă veți plăti mai mult pentru Vive Pro. Numai HMD costă aproape 732 USD, în timp ce puteți lua singur un HMD Index pentru aproximativ 499 USD. Chiar dacă optați pentru Vive Pro HMD și treceți cu controlerele Knuckles, veți ajunge să plătiți ceva mai mult.

Valve's Index este cel mai bun VR pe care îl puteți cumpăra chiar acum

Valve Index oferă o experiență VR stelară la un preț mai accesibil în comparație cu HTC Vive Pro. Este posibil ca să-și afișeze LCD-ul să nu aibă același contrast ca AMOLED, este superior în aproape orice alt mod. Totul este conținut-un set cu cască modern și confortabil, iar controlul Knuckles oferă cea mai bună intrare urmărită de mișcare până acum.

VR premium pentru mai puțin

Indicele supapelor

Un pachet VR impresionant

Dacă vă puteți bucura de o experiență de realitate virtuală pe computerul de pe piață și de-a lungul timpului, ar trebui să fie necesar pentru a-și alege.

 • 999 USD la Steam

Scump, dar impresionant

HTC Vive Pro

VR de calitate profesională

Vive Pro de la HTC este un sistem VR de înaltă calitate, dar prețul său face dificilă alegerea față de Valve Index.

 • 1.399 USD pe Amazon
 • 1.399 USD la Walmart

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here