Folosiți „Studiul somnului” pentru a afla ce consumă bateria pe Surface Pro 3 și 4

Acum câteva zile, am făcut o instrucție pe InstantGo, alias Connected Standby, pe Surface Pro 3 și alte tablete Windows. Pentru a reîmprospăta, InstantGo este o nouă stare a bateriei cu consum redus, care permite sistemul să actualizeze e-mailul, Skype și alte aplicații moderne în timp ce dispozitivul este în modul de așteptare. Dar ce se întâmplă dacă crezi că ceva consumă bateria în mod anormal?

Pe blogul Windows Experience, Kevin Chin le prezintă cititorilor un nou instrument încorporat în Windows 8.1 botezat „Studiu de somn”.' Pe scurt, Sleep Study este un instrument de diagnosticare care dezvăluie în detaliu ceea ce consumă bateria pe Windows 8.1 dispozitiv cu InstantGo activat.

Ceea ce este fascinant este modul în care Microsoft a construit Sleep Study pentru a nu afecta bateria în sine. De fapt, nu adăugați acest instrument la sistemul dvs., ci mai degrabă generați raportul de diagnosticare. De exemplu, tocmai am rulat Sleep Study pentru prima dată pe Surface Pro 3 și a generat mai multe „sesiuni” din ultimele 3 zile când dispozitivul era în modul InstantGo. Așadar, nu este munca de făcut aici, deoarece Windows adună deja aceste informații. Din postarea de pe blog:

"Studiul somnului vă spune cât de bine a dormit sistemul și cât de multă activitate a experimentat în aceeași muncă. În starea de somn, sistemul încă lucrează, deși la o frecvență mai mică. Deoarece descărcarea rezultată a bateriei nu este ușor de perceptibilă (nu puteți vedea că se epuizează), am creat instrumentul de studiu al somnului în Windows 8.1 pentru a vă permite să urmăriți ceea ce se întâmplă. Ne-am gândit să folosim pur și simplu înregistrarea tradițională pentru a face acest lucru, dar în mod ironic, înregistrarea în sine ar consuma bateria. Având în vedere acest lucru, am proiectat instrumentul Sleep Study pentru a minimiza propriul impact asupra duratei de viață a bateriei, urmărind în același timp activitățile de descărcare a bateriei."

Chestii foarte tari.

Pentru a rula Sleep Study, veți avea nevoie de un dispozitiv care acceptă InstantGo, cum ar fi Surface Pro 3, Dell Venue Pro 8, Dell Venue Pro 11, Asus T100TA, ThinkPad Tablet 2, Surface și Surface 2. PC-urile și laptopurile obișnuite nu vor beneficia de acest lucru în acest moment, deși modelele mai nu ar putea în viitor dacă activează funcția, iar chipsetul sau acceptă.

De asemenea, va trebui să rulați promptul de comandă a unui nivel de administrator. face acest lucru tastând pur și simplu „Command Prompt” în bara de căutare Windows 8 și apoi faceți clic pe dreapta pentru a afișa meniul contextual. Selectați „Run as administrator” pentru a începe. De asemenea, veți dori să aveți un director temporar creat pentru a scoate raportul, cum ar fi C:Temp, așa că asigurați-vă că ați creat-o în prealabil. În cele din urmă, doar introdus în 'powercfg sleepstudy' la promptul de comandă pentru a produce analiza.

Raportul final este scuipat în directorul temporar ca 'sleepstudy-report.html', ceea ce înseamnă că poți deschide într-un browser web. Întregul proces a durat doar câteva secunde. Totul, de la informațiile de rețea la activitate software și hardware, se dezvăluie în raport. Are chiar coduri de culoare cu verde, galben sau roșu pentru intensitatea nivelului de activitate.

Nu voi explica ce înseamnă raportul pentru că este foarte, foarte detaliat, iar Chin a făcut o treabă excelentă explicând cum să-l citească. Așa că, odată ce ați început, accesați blogul Windows Experience linkat mai jos pentru a obține toate detaliile mai fine.

Trebuie să recunosc că Studiul somnului este un instrument fascinant și util. Toată lumea are conspirații despre ce este și ce nu consumă energie pe dispozitivele Windows atunci când dorm. Cu acest instrument, veți avea toate dovezile pentru a vă dovedi punctul de vedere, așa că obțineți minte dacă bănuiți că ceva nu este în regulă.

Sursa: Windows Experience Blog

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here