Sfaturi și trucuri pentru ca Bluetooth să funcționeze pe iPhone, iPad, Apple Watch și Mac

Sursa: iMai mult

Bluetooth una dintre cele mai mari ale tehnologiei moderne, deoarece nu permite să se conecteze periferice fără fir la computerele noastre și la alte dispozitive portabile. Cele mai frecvente utilizări ale Bluetooth sunt, desigur, căștile fără fir și conectarea la mașini pentru utilizarea mâinilor libere, dar există mulțime de alte dispozitive la care nu putem conecta fără fir Bluetooth.

Dar ce se întâmplă dacă întâmpinați probleme cu Bluetooth-ul să funcționeze pe iPhone, iPad, Apple Watch sau Mac? Nu vă îngrijorați, suntem aici pentru a vă ajuta cu câteva sfaturi de depanare.

 • Sfaturi generale
 • Pe Mac-ul dvs
 • Pe iPhone sau iPad
 • Pe Apple Watch

Sfaturi generale

Reduceți interferențele wireless

Deoarece Bluetooth folosește tehnologia fără fir pentru a conecta dispozitive între ele, uneori este posibil să întâmpinați probleme înervante, cum ar fi dispozitivele care nu se conectează sau rămân conectate, sunetul Bluetooth se oprește, se bâlbâie sau are zgomote statice sau bâzâit sau mișcarea indicatorului este. neregulată sau slăbită. Acest lucru ar fi cauzat de interferențe fără fir de la alte dispozitive din apropiere și pentru a rezolva acest lucru, va trebui să reducă interferența.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

 • Primul lucru pe care ar trebui să-l încercați este să vă apropiați de dispozitivele Bluetooth. Bluetooth funcționează doar într-un anumit interval (de la 10 la 100 de metri, în funcție de clasă), astfel încât câte dispozitivele Bluetooth sunt mai aproape de altele, cu atât este mai ușor să vă conectați.

 • Evitați să utilizați dispozitivele Bluetooth în apropierea surselor cunoscute pentru interferențe, cum ar fi cablurile de alimentare, cuptoarele cu microunde, luminile fluorescente, camerele video fără fir și telefoane fără fir.

 • Încercați să reduceți numărul de dispozitive active pe aceeași bandă de frecvență wireless. Atât dispozitivele Bluetooth, cât și cele Wi-Fi folosesc 2.benzi de 4 GHz, dar Wi-Fi poate folosi și 5 GHz dacă există un router capabil de asta. Dacă o faceți, încercați să vă fie mai multe dispozitive Wi-Fi pe banda de 5 GHz loc de cea de 2.4GHz.

 • Dacă aveți Wi-Fi permisiunile pentru a vă configura-Fi, încercați să îl schimbați sau să îl scanați către un canal care are cea mai mică interferență. Scanarea are loc de obicei atunci când routerul este raportat sau resetat.

Sursa: iMai mult

Dispozitivele USB 3 sunt grozave, dar pot provoca și interferențe wireless, ceea ce vă poate provoca mai multe probleme cu Bluetooth. Iată câteva sfaturi de încercare dacă credeți că USB 3 provoacă interferențe.

 • Utilizați cabluri USB 3 ecranate de înaltă calitate cu dispozitivele dvs. USB 3.
 • Mutați dispozitivele USB 3 mai departe de dispozitivele dvs. fără fir.
 • Încercați să vă conectați dispozitivele USB 3 la porturile care sunt cele mai îndepărtate de antenele Wi-Fi sau Bluetooth ale computerului dvs.
 • Opriți dispozitivele USB 3 când nu le utilizați.

Credeți sau nu, dacă lucrurile sunt fără fir, puteți obține interferențe fizice ale anumitor materiale. Încercați să nu aveți obstacole fizice în calea semnalelor fără fir.

 • Interferență potențială scăzută: lemn, sticlă, multe materiale sintetice.
 • Interferență medie potențială: apă, cărămizi, marmură.
 • Interferență potențială mare: ipsos, beton, sticlă antiglonț.
 • Interferență potențială foarte mare: metal.

Asigurați-vă că Bluetooth este activat

Se întâmplă celor mai buni dintre noi, dar uneori Bluetooth poate fi dezactivat din orice motiv. Poate l-ați oprit înainte și ați uitat să îl reporniți sau nu a fost pornit de la început. Este o soluție ușoară.

Pe iPhone sau iPad:

 1. Lansa Setări.
 2. Atingeți Bluetooth.
 3. Atingeți comutatorul pentru a vă asigura că este verde pentru PE.

Sursa: iMai mult

Pe Apple Watch:

 1. Lansa Setări.
 2. Rotiți Coroana digitală pana vezi Bluetooth.
 3. Atingeți Bluetooth.
 4. Asigurați-vă că comutatorul este verde pentru PE.

Sursa: iMai mult

Pe Mac:

 1. Lansa Preferințe de sistem.
 2. Clic Bluetooth.

  Sursa: iMai mult

 3. Clic Porniți Bluetooth pentru a porni.

  Sursa: iMai mult

Dacă Bluetooth este activat și nu funcționează corect, încercați să dezactivați Bluetooth și apoi să raportați din nou. Dacă acest lucru nu funcționează, raportează dispozitivul oprindu-l și pornindu-l din nou. lucru rezolvă, de obicei, majoritatea problemelor în general.

Asigurați-vă că dispozitivul dvs. Bluetooth este încărcat

Multe dispozitive Bluetooth sunt reîncărcabile, necesită baterii separate sau trebuie conectate la curent. Dacă întâmpinați probleme, asigurați-vă că verificați dacă dispozitivul dvs. Bluetooth este efectiv încărcat sau conectat la o sursă de alimentare. Dacă folosește baterii (cum ar fi AA sau AAA), încercați să le înlocuiți.

La urma urmei, dacă dispozitivele dvs. nu au curent, nu vor putea porni și conecta!

Pe Mac-ul dvs

Iată câteva sfaturi și trucuri care sunt specifice pentru gestionarea Bluetooth pe Mac.

Resetați configurația Bluetooth

Dacă întâmpinați probleme cu conectarea dispozitivelor la Mac prin Bluetooth, poate fi necesar să resetați configurația Bluetooth.

Am subliniat toți pașii pentru a face acest lucru chiar aici. Vă rugăm să cumpărați acest sfat implică utilizarea Terminal.aplicația, dar dacă urmați pașii din link fără să vă rătăciți, nu ar trebui să fie nici o problemă.

Resetarea configurației Bluetooth este, practic, doar o resetare a Bluetooth pe Mac. Uneori, asta este tot ceea ce este nevoie și ar trebui să fii bine să mergi cu acele dispozitive Bluetooth neplăcute. Vă puteți obține că poate fi să vă reconectați și celelalte dispozitive Bluetooth după ce ați efectuat acest lucru.

 • Resetarea configurației Bluetooth

Încercați să remediați problemele Bluetooth pe care le aveți

Sursa: iMai mult

Există un meniu ascuns pe pictograma Bluetooth din bara de meniu a Mac-ului dvs. Mulțumim cititorului gardnervh pentru că ne-a amintit de acest sfat.

Pentru a accesa acest meniu secundar, obțineți apăsat butonul Shift și Opțiune tastele în timp ce faceți clic pe Bluetooth pictograma din bara de meniu. Făcând acest lucru va dezvălui un nou Depanați meniu, cu opțiunea de Resetarea modulului Bluetooth, Resetați din fabrică toate dispozitivele Apple conectate, Eliminați toate dispozitivele, împreună cu alte opțiuni noi din meniul standard Bluetooth.

Când selectați opțiunea Depanare, aceasta va elimina orice eroare din Bluetooth-ul Mac-ului dvs. fără a fi nevoie să reparați ulterior dispozitivele conectate.

Îmbunătățiți-vă calitatea sunetului pe Mac cu căști Bluetooth

Sursa: iMai mult

Știați că computerul dvs. va avea două moduri audio diferite? Unul este pentru sunet de calitate superioară și altul atât pentru ascultare, cât și pentru vorbirea prin microfon. Când computerul folosește microfonul căștilor Bluetooth, calitatea și volumul audio sunt reduse și este posibil să auziți sunetele statice sau zgomotoase.

Dacă nu sunteți mulțumit de modul în care sună sunetul dvs. prin căștile Bluetooth de pe Mac, verificați din nou pentru a vă asigura că nu sunt deschise aplicații care folosesc microfonul căștilor dvs. Bluetooth. De asemenea, vă ajutați să vă asigurați că dvs Preferințe de sistem nu este deschis în Panoul de sunet.

Dacă toate celelalte nu reușesc, încercați să selectați din nou căștile Bluetooth în Ieșire fila din Panoul de sunet în Preferințe de sistem.

Pe iPhone sau iPad

Sursa: iMai mult

Iată câteva sfaturi pentru a rezolva problemele Bluetooth pe iOS sau iPadOS.

Asigurați-vă că Bluetooth este activat pentru anumite aplicații

Un lucru unic despre iOS este că accesorii Bluetooth pot fi aplicații specifice. Dacă întâmpinați probleme cu obținerea unui dispozitiv Bluetooth foarte specific să funcționeze cu o anumită aplicație, asigurați-vă mai întâi că Bluetooth este activat pentru aplicare.

Iată cum se verifică:

 1. Lansa Setări pe iPhone sau iPad.
 2. Derulați în jos și atingeți Confidențialitate.

  Sursa: iMai mult

 3. Selectați Bluetooth.
 4. Asigurați-vă că comutatorul este verde si PE pentru aplicația de care aveți nevoie.

  Sursa: iMai mult

Pe Apple Watch

Sursa: iMai mult

Întâmpinați unele probleme cu conexiunea Bluetooth cu Apple Watch? Iată câteva sfaturi.

Verifică-ți conexiunea Apple Watch

Mulți dintre noi avem Apple Watch care nu au Cellular sau este posibil să nu avem un plan de date autonom pentru ceasul nostru. Dacă acesta este cazul, atunci când Apple Watch se bazează pe Wi-Fi și Bluetooth pentru a primi notificări, mesaje și apeluri.

Dacă vezi o X rosu sau Pictograma iPhone cu o linie prin ea, atunci asta înseamnă că Apple Watch și iPhone-ul tău nu sunt conectate în. Pentru a le conecta, veți dori să vă asigurați de următoarea:

 • Modul avion ar trebui întors OFF.
 • Ambii Wifi si Bluetooth ar trebui să fie PE.
 • a verifica rapid acest lucru activând Centrul de Control pe iPhone-ul tău.
 • Repornire atât iPhone-ul, cât și Apple Watch.

Dacă pașii anterior nu au făcut truc, va trebui să încercați Deconectare și reîmperechere Apple Watch-ul tău.

 • Cum să deconectați și să restaurați Apple Watch
 • Cum să configurați un nou Apple Watch
 • Cum să remediați problemele de conexiune cu iPhone și Apple Watch

Întrebări?

Bluetooth este un lucru grozav, dar uneori poate fi siguranța atunci când nu funcționează. Sperăm că aceste sfaturi și trucuri vă vor ajuta cu orice problemă legată de Bluetooth. Dacă aveți mai multe sfaturi de împărtășit despre depanarea problemelor Bluetooth, anunțați-ne în comentarii!

Toate cele 20 de povești din pachetul nostru Spotlight on Bluetooth 2019, toate într-un singur loc. Fie că este un punct de istorie Bluetooth, un pic de umor sau memorie wireless, sau o analiză atentă asupra viitorului tehnologiei cu rază scurtă de acțiune, îl veți găsi chiar aici, prin amabilitatea oamenilor de la iMore, Android Central și Windows Central.

Bluetooth general

 • Introducere în Spotlight 2019 pe Bluetooth
 • De unde provin numele și logo-ul Bluetooth?
 • Un istoric al tuturor lansărilor și actualizărilor Bluetooth majore
 • Încotro se îndreaptă Bluetooth și provocările pe care trebuie să le depășească pentru a ajunge acolo
 • Bluetooth 5: Este de fapt mai bun și nevoie de el?
 • De ce Bluetooth este atât de grozav (și atât de groaznic): O poveste spusă prin meme
 • De ce Bluetooth-ul din mașina ta este nasol (și va fi întotdeauna)
 • 12 gadget-uri Bluetooth ciudate pe care echipa Mobile Nations le folosește în fiecare zi

Apple și iOS

 • Secretul ecosistemului Apple
 • Cum să rezolvi probleme Bluetooth comune pe iPhone, iPad și Apple Watch și Mac
 • Bluetooth vs AirPlay 2: care este tehnologia wireless superioară?
 • Tehnologia Bluetooth preferată a personalului iMore

Windows

 • 5 repere majore Bluetooth la Microsoft
 • Cum să stăpânești Bluetooth pe Windows 10
 • De ce Xbox One (încă) nu folosește Bluetooth
 • De ce șoareci de gaming fără fir folosesc încă receptoare RF în loc de Bluetooth
 • Gadgeturile Bluetooth preferate ale personalului Windows Central chiar acum

Android

 • O privire mai atentă asupra tehnologiei Google Fast Pair și a modului în care se bazează pe Bluetooth
 • Sfaturi de top pentru ca dispozitivele dvs. Android să se joace frumos cu Bluetooth
 • Da, Bluetooth este nasol, dar a fost suficient de bun pentru a ucide mufa pentru căști de pe telefoane

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here