Thunderbolt 4: Tot ce trebuie să știi

Sursa: Windows Central

Thunderbolt 4 preia Thunderbolt 3, care a fost standardul de bază din 2015 pentru conectivitate de mare viteză. Nu s-au schimbat multe din punct de vedere fizic între cele două standarde și s-ar putea să vă întrebați de ce upgrade-ul este atât de mare. Când săpăm puțin mai adânc, benefice Thunderbolt 4 devin evidente. Iată ce trebuie să știți despre Thunderbolt 4.

Sari la:

  • Ce este?
  • Cum se compară?
  • Ce zici de USB4?
  • Ce laptopuri îl folosesc?

Ce este Thunderbolt 4?

Interfața Thunderbolt este creația Intel (ajutată de Apple) din 2011. Primele două standarde (Thunderbolt 1 și 2) au folosit un conector fizic Mini DisplayPort înainte de a trece la un conector fizic USB-C cu Thunderbolt 3. Frumusețea Thunderbolt este că sunt împreună PCIe, DisplayPort și putere. Asta înseamnă că poate avea transferuri rapide de date, suport robust pentru afișaj extern și încărcare cu un singur cablu. Thunderbolt 4 este următorul pas în evoluția Thunderbolt.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Intel a dezvăluit noul standard în iulie 2020, anunțând că PC-urile alimentate cu procesarele Tiger Lake din a 11-a generație (CPU) vor fi primele care vor consolida Thunderbolt 4. Dispozitivele care nu folosesc aceste procese specifice pot beneficia de continuarea de Thunderbolt 4 cu controlul stabilit.

Thunderbolt 4 folosește în continuare factorul de formă USB-C și este compatibil cu versiunile mai vechi de Thunderbolt. Este, de asemenea, capabil să manipuleze USB, cu o creștere până la conformitatea USB4 alături de versiunile mai vechi. Aceasta este cea mai bună modalitate nouă de conectare a dispozitivului extern, cum ar fi stocarea de mare viteză, monitoare de înaltă rezoluție și stații de andocare. Conexiunile în lanț cu până la șase dispozitive conectate ar trebui să fie posibile cu Thunderbolt 4.

Cum se compară Thunderbolt 4 cu Thunderbolt 3?

Sursa: Intel

Thunderbolt 4 se bazează în continuare pe lățime de bandă de 40 Gbps, cum ar fi Thunderbolt 3, dar unele dintre celelalte capacități ale sale au fost bune. Dublează în mod eficient suportul video, permițând afișaje duble 4K la 60 Hz sau un afișaj 8K la 30 Hz de la un singur port. Dacă sunteți un utilizator puternic cu mai multe afișaje de înaltă rezoluție, Thunderbolt 4 ar trebui să vă ușureze viața mult.

Lățimea de bandă PCIe minimă necesară cu Thunderbolt 4 este de două ori mai mare, crescând 16 Gbps până la 32 Gbps. Pentru cei care folosesc adesea cele mai bune hard disk-uri externe, acest lucru se traduce prin transferuri mai rapide până la aproximativ 3.000 MB/s. Același lucru este valabil și pentru utilizatorii externi de GPU care doresc să maximizeze performanța.

Sursa: Intel

Thunderbolt 4 adaugă protecție DMA suplimentară prin tehnologia de virtualizare pentru I/O direcționată (VT-d) pentru a ajuta la gestionarea amenințărilor conectate. Și acum veți putea să scoată computerul din hibernare folosește orice dispozitiv conectat la o stație de andocare Thunderbolt.

Cele mai bune hub-uri și stații de andocare Thunderbolt 4 vor putea oferi până la trei porturi Thunderbolt în aval, precum și cabluri care măsoară până la doi metri. Cablurile de la cinci metri la 50 de metri sunt, de asemenea, în lucru, deși probabil pentru un viitor standard.

Este Thunderbolt 4 la fel cu USB4?

Thunderbolt 4 nu este asemănător cu USB4, deși cele două sunt compatibile cu ele. USB4 nu sunt caracteristici și aceleași necesități unele minime de îngrijire a ajutorului la asigurarea tuturor produselor Thunderbolt 4 funcționează în esență la același nivel de performanță.

Viteza minimă a USB4 este de până la 20 Gbps (sau până la 40 Gbps), în timp ce viteza minimă a lui Thunderbolt 4 este blocată ferm la 40 Gbps. Puterea minimă prin porturi este, de asemenea, redusă la jumătate, cu 7.5W în loc de 15W. Sunteți garantat doar pentru un afișaj extern cu USB4, în timp ce Thunderbolt 4 oferă ecrane duale 4K la 60 Hz cel puțin. Dezbaterea aici este că USB4 și Thunderbolt 4 sunt strâns legat, acesta din urmă oferind sau de bază mai solidă pentru performanța așteptată.

Aceste laptopuri includ Thunderbolt 4?

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Din ce în ce mai multe laptopuri vin pe piață cu porturi Thunderbolt 4 incluse. Acestea au, în general, procesează Intel Core din a 11-a generație și, în general, sunt ultrabook-uri bune, cu accent pe performanță într-un corp subțire și ușor.

Dell XPS 13 9310 este o alegere bună pentru un notebook. Are două porturi Thunderbolt 4, până la un procesor Core i7-1175G7, grafică integrată Intel Iris Xe și până la 32 GB de RAM LPDDR4x. Ia 13.Ecran de 4 inchi la atingere sau non-touch, până la rezoluție 4K.

Caut un decapotabil? HP Spectre x360 14 este cel mai bun laptop Windows în acest moment. Are două porturi Thunderbolt 4, până la un procesor Core i7-1165G7 și un ecran tactil FHD+ sau 3K cu raport de aspect 3:2.

Cea mai mult versiunea Intel a Acer 3 este o bună de buget dacă recent S Thunderbolt 4. Acest laptop sunt certificate Intel Evo, procesor Core i7-1165G7, port Thunderbolt 4 și afișaj 3:2 cu rezoluție 2256x1504.

O nouă intrare îndrăzneață

HP Spectre x360 14 (2020)

Spectre x360 14 oferă un afișaj superb 3:2, boxe cvadruple remarcabile, trackpad excelent și numărul potrivit de porturi acestui laptop convertibil de nivel superior. Alimentat de procesare Intel de generația a 11-a, autonomie a bateriei pe tot acest lucru pentru zile și o opțiune pentru OLED de a vedea, acest laptop nu are efect.

  • De la 1.300 USD la HP
  • De la 1.500 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here