Este posibil ca discuțiile dintre NVIDIA și SoftBank despre vânzarea Arm Holdings să fi avansat, dar aceasta este încă o idee foarte proastă.

Sursa: Windows Central

Actualizare, 31 iulie (9:50 ET): Bloomberg raportează că discuțiile dintre NVIDIA și SoftBank au progresat și s-ar putea ajunge la un acord în următoarele câteva săptămâni.

Sunt fan NVIDIA. Compania este cel mai bine cunoscută pentru realizarea de GPU-uri super-puternice care conduce de unul singur industria jocurilor de noroc, dar face și lucruri precum servere de învățare automată, mașini cu conducere autonomă, roboți și cea mai bună cutie Android TV creată. vreodată. Cred că toate produsele lor sunt grozave și chiar le-a plăcut să folosească telefoane alimentate cu NVIDIA înainte ca Qualcomm să scoată compania din industrie.

Sunt echipa NVIDIA pentru majoritatea lucrurilor. Nu chestia asta, totuși.

Spune-mă fanboy, spune-mi orice, îmi place compania și lucrurile pe care le îngrijesc. Dar urăsc ideea ca NVIDIA să controleze Arm, compania care realizează designul de referință pe care se îngrijește de producător de cipuri de telefoane îl folosește pentru a construi procesul.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Totul este doar un zvon și, ca multe zvonuri, s-ar putea să nu fie nici pe departe adevărate. Dar știm că SoftBank – firma japoneză care deține controlul asupra Arm Holdings – nu se teme să cumpere și să vândă alte companii. A auzit un director SoftBank spunând public că compania se gândește să vândă Arm Holdings nu m-ar surprinde deloc.

De asemenea, nu este de mirare că NVIDIA ar fi interesată să folosească Arm. Când te gândești la NVIDIA, probabil că te gândești la plăcile grafice. Compania produce, de asemenea, un cip bazat pe CPU ARM foarte bun, care combină un procesor rapid cu nuclee GPU pentru calcul și este unul dintre cei mai puternici cipuri bazate pe ARM pe care să poată cumpăra acum. Uitați să alimentați un telefon sau o tabletă, ceva ca un Jetson Xavier NX poate rula un server sau poate alimenta o mașină cu conducere autonomă.

Sursa: Jerry Hildenbrand / Windows Central

Problema este că Arm Holdings (compania) acordă licențe ARM (toate majuscule și numele designului pe care îl face Arm) proiectarea CPU pentru, ei bine, tuturor. Miezurile ARM se află la baza principală precum cip din fiecare dispozitiv mobil fabricat astăzi, precum și milioane de servere, dispozitive științifice, plăci de hobby Raspberry Pi și dispozitiv Internet of Things Nest Mini sau Nest Wifi.

NVIDIA ar licența în continuare design-urile ARM pentru toată lumea, dar acele modele s-ar schimba încet.

NVIDIA ar putea să continue să licențieze designul dacă ar fi responsabil și ar face-o pentru că este profitabil. Forțarea pe oricine cumpără Armă să continue programul de cențiere va fi siguranța unei licențe dintre prevederile autorităților reglementate a vânzărilor din SUA.S. si tu.K. — Arm are sediul în Cambridge — loc pentru orice lucru. Nu sunt îngrijorat că NVIDIA ar împiedica Qualcomm sau Apple sau Samsung să producă procese bazate pe design ARM.

Sunt îngrijorat de desenele în sine. NVIDIA – sau orice altă companie care produce astăzi cipuri ARM – ar dori ca proiecte viitoare să beneficieze de dezvoltarea actuală. Cred că NVIDIA face un cip al naibii, așa că nu este neapărat un lucru rău, dar Apple și Qualcomm fac, de asemenea, un cip al naibii și acele companii nu ar fi foarte încântate de schimbările care le forțează să rezolve probleme.

Sursa: Jerry Hildenbrand / Windows Central

Acest lucru s-ar întâmpla cu siguranța orice compania care construiește cipuri bazate pe ARM trebuia să cumpere Arm Holdings, nu doar NVIDIA. De aceea ar trebui să fim împotrivă și autoritățile de reglementare trebuie să nu o permită. Dacă design-urile ARM ar favoriza încetarea preferinței de dezvoltare a cipurilor NVIDIA, orice inovație care ar putea veni de la Qualcomm sau Samsung ar fi înăbușit. Așa stagnezi o industrie care este deja foarte dependentă de un singur produs: procesarele ARM.

O companie neutră care nu construiește jetoane trebuie să cumpere Arm și să-l umple cu număr.

Oricât de mult mi-ar plăcea să văd NVIDIA capabil să proiecteze și să construiască un pachet complet de cipuri de la zero și, oricât de grozav cred că ar fi acel cip, pur și simplu nu vreau să văd că se întâmplă. Ar fi rău pentru tehnologia în ansamblu, ceea ce este mai important. NVIDIA ar trebui să continue să construiască adaptoare grafice uimitoare și dispozitive legendare Android TV, dar să nu înceapă să proiecteze referința la care depinde fiecare companie de tehnologie din lume.

Actualizare, 31 iulie (9:50 am ET) - Bloomberg raportează despre discuțiile dintre NVIDIA și SoftBank au avansat.

Potrivit unei surse anonime prin Bloomberg, discuțiile dintre NVIDIA și SoftBank au fost în desfășurare, iar cele două companii sunt aproape de a ajunge la înțelegere. De asemenea, se remarcă faptul că, conform acestei surse, NVIDIA este singura companie interesată în prezent să cumpere ARM.

Reprezentanții NVIDIA, SoftBank și Arm Holdings au refuzat să comenteze atunci când au fost contactați de Bloomberg.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here