Laptop de suprafață vs. Surface Pro: confruntare cu specificații și războaie ale factorilor de formă

Factorul de formă a tabletei 2-în-1 rămâne un punct de dezbinare, atât de mult decât Microsoft a dezvăluit recent o carcasă clasică de laptop.

Totuși, sunt de părere că Surface Pro rămâne o opțiune grozavă, chiar și cu configurația clapetă acum disponibilă. Dar este potrivit pentru tine? Să discutăm despre „pro” și contra (vedeți ce am făcut acolo? Pro?... scuze.)

Specificatii tehnice

Atât Surface Pro, cât și Surface Laptop sunt similare la interior, dar există câteva diferențe care merită remarcate. Noi am evidențiat cu aldine când un dispozitiv câștigă bătălia cu specificațiile.

Categoria Surface Pro (2017) Surface Laptop
OS Windows 10 Pro Windows 10 S (upgrade la Pro)
Marimea ecranului 12.3 inci 13.5 inci
Rezolutia ecranului 2736 x 1824 (267 ppi) 2256 x 1504 (201 ppi)
Procesor Intel Core m3, i5, i7 de a 7-a generație Intel Core i5, i7 de a 7-a generație
RAM 4 GB, 8 GB, 16 GB 4 GB, 8 GB, 16 GB
Grafică m3 și i5: Intel HD 620; i7: Iris Plus 640 i5: Intel HD 620, i7: Iris Plus 640
Depozitare 128 GB, 265 GB, 512 GB, 1 TB (SSD) + extindere microSD 128 GB, 256 GB, 512 GB
Opțiunea LTE da Nu
Camera din spate 720p Nici unul
Camera frontala 1080p (Cu autentificare facială) 720p (cu autentificare facială)
Senzor de lumină ambientală da da
Accelerometru da Nu
Giroscop da Nu
Porturi USB 3 complet.0, Mini DisplayPort, Surface Connect, mufă pentru căști USB 3 complet.0, Mini DisplayPort, Surface Connect, mufă pentru căști
Difuzoare Difuzoare stereo, Dolby Premium Difuzoare omnisonice, Dolby Premium
Înălţime 11.5 inci 12.13 inci
Lăţime 7.93 inci 8.79 inci
Grosime 0.33 inchi (fără tastatură) 0.57 inci
Greutate 1.69 de lire sterline (fără tastatură) 2.76 de lire sterline
baterie (listat) 13.5 minereu 14.5 minereu
Preț 799 USD până la 2.699 USD 999 USD până la 2.199 USD
  • Vedeți Surface Pro la Microsoft
  • Consultați Surface Laptop la Microsoft

Atât Surface Pro, cât și Surface Laptop folosesc cele mai noi procese de Intel, dar Surface Pro vine cu o opțiune m3 pentru a vă îngriji ceva și mai ieftin. Interesant este că versiunea i5 a Surface Pro este, la fel ca m3, fără ventilator, ceea ce înseamnă că va fi practic silentioasă în comparație cu omologul său i7. Fiecare versiune a laptopului. fanii sunt.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Modelele anterioare Surface Pro s-au luptat cu accelerarea din cauza generării de căldură. Procesoarele Kaby Lake Intel ar putea ajuta într-un fel să îmbunătățească situația, dar dacă preferați liniștea sufletească atunci când vine vorba de termice, laptopul Surface ar putea fi un pariu mai bun. Dar acesta este, din nou, ceva ce este greu de judecat fără o analiză anunțată.

În orice caz, ambele dispozitive ar trebui să funcționeze similar, laptopul Surface punând Surface Pro pe locul doi când vine vorba de durata de viață a bateriei. O parte din aceasta, totuși, s-ar putea datora Windows 10 S, care blochează programul Win32 precum Chrome despre care se știe că afectează durata de viață a bateriei.

Windows 10 S vs. Windows 10 Pro

Laptop-ul Surface vine cu Windows 10 S, noul sistem de operare super-securizat al Microsoft, blocat în magazinul verificat Windows 10. Este actualizabil gratuit până la sfârșitul anului 2017, oferindu-vă acces la întregul compliment al programelor Win32 de pe piață: Steam, Adobe CC și nu numai. După 2017, va costa în jur de 50 USD în zona unei licențe de upgrade la Windows 10 Pro, care este încă mai ieftin decât obiceiul.

Studenții vor obține probabil mult mai mult de la Surface Pro pentru luarea de note, datorită factorului de formă.

Surface Pro vine cu Windows 10 Pro ca standard, deoarece Microsoft se așteaptă ca acesta să fie folosit de artiști profesioniști care se bazează pe programe precum Clip Studio și Adobe Photoshop. Cred că Microsoft a ratat o oportunitate, totuși, cel puțin cu versiuni fără ventilator m3 și i5, deoarece cred că acestea ar fi pentru tablete destul de grozave cu Windows 10 S, dar poate că asta este pentru o altă discuție.

Deoarece Windows 10 Este atât de ușor de actualizat, nu ar trebui să ia în considerare decizia dvs. de cumpărare între cele două dispozitive, dar dacă sunteți student, pur și simplu căutați un clapetă standard care să ruleze eficient programele Office și un browser web, Surface Laptop este un pariu sigur și fără upgrade la Windows 10 Pro.

Acestea sunt spuse, studenții vor obține probabil mult mai mult de la Surface Pro pentru luarea de note, datorită factorului său de formă.

Războaile factorilor de formă

Deși Surface Laptop acceptă cerneala, nu este ceva ce îți va face plăcere. Ecranul nu se înclină înapoi la fel de mult ca Surface Pro și, fiind un laptop, nu poți să te ghemuiești cu el într-un scaun și să desenezi. Așteptați-vă să utilizați cerneala pe laptop mai mult în scopuri utilitare - semnarea și adnotarea documentelor, de exemplu - decât arta. Dacă intenționați să utilizați pe scară largă creionul - schițe, desen, luarea notificărilor de mână etc. - atunci tableta Surface Pro este o opțiune excelentă.

Configurația suportului/tabletei Surface Pro este adesea critică ca având „poate” slabă, i.e. este greu de folosit în poală ca un, ei bine, laptop. Suportul a fost creat încă o dată cu noul Surface Pro - este mai stabil pentru cei care scriu pe tură și mai flexibil pentru artiști care doresc să o plieze înapoi aproape plat (165 de grade complet). Acest lucru va funcționa bine cu noul suport Surface Dial, un alt impuls uriaș pentru artiști.

Preț

Aici lucrurile se complică puțin. Prețurile pentru Surface Pro includ doar tableta. Fără tastatură și fără stilou. Numai tastatura adaugă 160 USD la ecuație, introduceți noul stilou cu schimbarea de înclinare (pe care ne așteptăm să fie de 100 USD) și un Surface Dial (100 USD), iar acel Surface Pro începe să arate extrem de scump prin comparație. Dacă aveți factorul de formă a Surface Pro, sunteți șanse să aveți cel puțin stilul și gustul.

Laptop-ul Surface de 512 MB, Core i7, 16 GB RAM costă 2.199 USD, la fel ca Surface Pro. Introduceți capacul tastaturii și stiloul, iar Surface Pro devine 2.459 USD, ceea ce este o creștere semnificativă. Dacă cheltuiți bani la gama superoară, 260 USD în plus s-ar putea să nu vă deranjeze atât de mult, dar dacă puteți economisi bani pe dispozitivele de ultimă generație, acest lucru demn de luat în considerare. Va trebui să vă faceți cu adevărat desenul Surface Pro, configurația de cerneală pentru a justifica costurile suplimentare.

Ceea ce este potrivit pentru tine?

Noile Surface Pro și Surface Laptop sunt în mare parte egală în funcție de specificații și sunt destul de apropiate ca preț. Se reduce la o chestiune de factor de forma, iar aceasta este o dezbatere pentru veacuri. Dacă atracția dvs. este arta, scrisul de mana sau flexibilitatea, atunci designul tabletei 2-în-1 al Surface Pro este probabil cel mai bun pentru dvs. Dacă intenționați să tastați mult - sau pur și simplu nu aveți nevoie de cerneală digitală în viața dvs. - laptopul Surface ar trebui să se claseze mai sus pe lista dvs.

Bineînțeles, există și Surface Book de luat în considerare, reducând cu talent decalajul dintre tabletă și laptop. Deși acum, după dezvăluirea laptopului Surface și a noului Surface Pro, Cartea este relativ depășită când vine vorba de cipurile din interior.

Pentru moment, spuneți-ne părerea dvs. despre laptop vs. Război hibrid 2-în-1 în comentariile de mai jos. Pe care ai prefera să-l primești?

Ce Surface ar trebui să obțineți: Pro sau Laptop?

  • Vedeți Surface Pro la Microsoft
  • Consultați Surface Laptop la Microsoft

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here