Surface 2 LTE – Impresie rapidă și răspuns la câteva întrebări

La începutul acestei săptămâni, Microsoft a lansat în sfârșit Surface 2 cu LTE la bord aici, în SUA. Disponibil în magazinele Best Buy și Microsoft (atât online, cât și în magazine), dispozitivul de 679 USD vă oferă conectivitate 4G LTE oriunde și oricând.

Am reușit să iau unul și m-am jucat cu el în ultimele 72 de ore. Văzând că mulți oameni sunt curioși de acest dispozitiv, inclusiv de caracteristici sau limitări, m-am gândit că aș face sau defalcare rapidă și murdară a aspectelor majore. Sperăm că vă va potoli setea în cazul în care vă gândiți la acest dispozitiv.

Construiți și proiectați

Surface 2 LTE, care rulează versiunea RT a Windows 8, este, în toate scopurile, similar cu Surface 2. Vine doar în versiunea de 64 GB, ceea ce are sens, deoarece persoana care care cumpără acest lucru probabil are nevoie de el în „scopuri profesionale”. Versiunea LTE este mai grea din punct de vedere tehnic, deși vorbim de cel mult câțiva bănuți. Traducere? Cântăresc la fel, nu vei observa.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Singura diferență fizică este slotul pentru cardul micro SIM, aflat în partea stângă a dispozitivului. Este poziționat mult sub balansoarul de volum și nu necesită un instrument pentru a-l deschide. Pur și simplu îl împingi și iese afară, ceea ce a fost o alegere excelentă de design. Desigur, probabil că nu îl vei atinge prea mult, dar este mai bine decât acele instrumente stupide SIM.

În afară de asta, arată și se simte exact ca un Surface 2, fără nimic care să iasă la fel de diferit.

Sunt GPS?

Da. După cum puteți vedea în fotografia de mai sus, are un comutator de comutare pentru GNSS (Global Navigation Satellite System) găsit în modulul Avion. Asta înseamnă că, cu unele hărți offline (prin aplicația HERE Maps de la Nokia), puteți utiliza cu ușurință acest instrument de navigare atunci când campați, în mașina din oraș.

Este SIM deblocat??

Din păcate, nu pot testa acest lucru acum. Surface 2 este micro SIM și toate cardurile mele SIM sunt acum nano, ceea ce înseamnă că trebuie să folosești un adaptor. Voi încerca să fac asta săptămâna viitoare și voi răspunde la întrebarea într-un articol separat. Pentru cât valorează, am aruncat un SIM Verizon și am primit pictograma „fără conexiune”.

Cât de rapid este LTE?

Ca majoritatea lucrurilor, va depinde de puterea conexiunii tale. Chiar și într-o zonă cu baruri joase (două până la trei bare), cum ar fi apartamentul meu, pot scârțâi în jur de 2-4 Mb/s și 2-5 Mb/s în sus. Acestea nu sunt viteze radicale, dar chiar și în zonele cu semnal scăzut, rezultatul este similar pentru navigare, verificare e-mail etc., adică funcționează fără probleme.

Comparând Lumia 2520 (Verizon) cu Surface 2 LTE (AT&T), în condiții de rețea similare, au funcționat aproape la fel.

De unde știi câte date LTE ai folosit?

Surface 2 LTE are practic un Data Sense-lite încorporat în el. Atingând panoul Rețele, veți vedea o nouă secțiune separată pentru „Bandă largă mobilă”. Acolo puteți vedea câteva opțiuni pentru LTE când îl atingeți, inclusiv „Conectați-vă automat” și „Roam automat”. De asemenea, puteți forța conexiunea AT&T în acest fel, suprascriind Wi-Fi, atingând „Conectați”.

În ceea ce privește datele, dacă intrați în Setări, Rețea și selectați AT&T, puteți activa secțiunea Utilizare date. Acolo puteți comuta două opțiuni

  • Afișați utilizarea estimată a datelor în lista de rețele
  • Setați ca conexiune măsurată

După ce îl activați, sub panoul Mobile Broadband veți vedea un contor în timp real al utilizării datelor dvs. Este foarte util dacă puteți urmări datele dvs.

Ce folosește, Wi-Fi sau 4G LTE?

La fel ca Windows Phone, Windows 8 este inteligent în acest sens. Va folosi întotdeauna Wi-Fi mai întâi și va trece la LTE numai atunci când acesta nu este disponibil. Nu este implicată nicio gândire, doar o lăsați să-și facă treaba. După cum am menționat mai sus, chiar și pe Wi-Fi, puteți forța conectarea la AT&T, în cazul în care vă îngrijiți datele. LTE sunt mai rapide decât Wi-Fi.

Poate partaja date LTE?

da! Planurile de date ale AT&T vă permit să transformați Surface 2 LTE într-un hotspot mobil, cu până la 10 conexiuni. Acest lucru fi foarte convenabil din mai multe motive și este bine să vă puteți opțiune.

Aplicația AT&T AllAccess

AT&T a inclus o aplicație, numită AllAccess. Nu este mare lucru, deși reduce utilizarea datelor din contul dvs., inclusiv alte telefoane pe care le în acel cont. Atingând zona Contul meu, se deschide Internet Explorer pentru a vă conecta contul.

Aceasta este cea mai mare parte a acestei aplicații, o față pentru site-ul web. Totuși, există câteva calități răscumpărătoare.

  • Notificări – Aici puteți vedea orice mesaj de la AT&T, probabil avertismente privind utilizarea datelor și starea contului dvs. Are subsecțiuni Toate, Necitite și Citite
  • Punct de acces mobil – Aici puteți activa sau dezactiva rapid partajarea internetului/funcția Hotspot mobil. Are, de, o casetă de direcție frumoasă, care explică ce trebuie să introduci pentru conectarea dispozitivelor. De asemenea, puteți vedea și o listă de utilizatori conectați, ceea ce este excelent pentru securitate
  • Căutare Wi-Fi – Dacă puteți salva datele LTE, sunt un instrument la îndemână pentru a găsi hotspot-uri Wi-Fi AT&T, care include Starbucks și McDonald’s. Are o hartă completă, un filtru, un buton pentru indicații de orientare și chiar o opțiune de Partajare
  • Tile live – AT&T AllAccess are, de asemenea, un Live Tile care dezvăluie datele dvs. curente, inclusiv utilizarea și câte zile rămân până la resetarea contului dvs. Încă o dată, super util

Aplicația AllAccess de la AT&T este de fapt destul de bine făcută. Vă permiteți să monitorizați datele cu ușurință, să comutați funcția Mobile Hotspot, să monitorizați conexiunile și să cauți cu adevărat Live Tile.

Există o reducere pentru un contract de doi ani?

Da, puteți cumpăra dispozitiv fără un contract (679 USD) sau cu unul și primiți sau reducere de 100 USD (579 USD). Evident, AT&T nu subvenționează tabletele la fel de mult decât telefoanele, așa că reduce este semnificativ mai mică.

Cât sunt date?

AT&T are diverse planuri. M-am înscris pentru Mobile Share 4GB – Date, care costă 30 USD pe lună plus 10 USD pe lună taxa de acces la linie. Deci, este un plus de 40 USD pe lună, pe care îl poți părta și cu până la 10 dispozitive.

Este o afacere bună? Nu sunt sigur, dar nu este atât de rău pe cât credeam că ar fi. Evident, cost/beneficiu va varia în funcția de cât de puține nevoie de acest lucru pentru viața de zi cu zi. Bănuiesc că cei mai mulți dintre voi nu aveți nevoie de acest lucru, ceea ce face ca toate aceste discuții despre 130 USD în plus (hardware) și 40 USD pe lună de prisos. Totuși, pentru cei care au nevoie de acest lucru, este o opțiune grozavă.

De ce să cumpărați asta în loc să faceți doar prindere?

Buna intrebare. Încă o dată, depinde de utilizarea dvs. Tethering-ul este excelent pentru conexiuni rapide, pentru a verifica e-mailul sau pentru a face ceva care nu include o mare lățime de bandă. Dar cu siguranță nu este la fel de bine că doar să porniți surface 2 și să aveți suprafață deja pe LTE.

Există, de asemenea, problema bateriei: utilizarea telefonului ca modem va face ca acesta să se încălzească și să epuizeze bateria, lăsând telefonul într-o formă mai proastă. Sigur, puteți încărca telefonul prin tabletei (încărcare USB), dar acum descărcați bateria Surface și aveți o configurație complicată,. Le-am făcut pe amândouă și, deși tethering-grozav, este cam nasol dacă ar fi putut să vă câștigați bateria și să nu vă transformați telefonul într-o plită.

Pentru a repeta, pentru conexiuni rapide sau urgente, stânci de legare și pentru majoritatea oamenilor, este suficient. Dar pentru cei aflați în mișcare, care au nevoie de un dispozitiv mereu pornit, să plătească banii în plus și să aibă mereu conectat acest avantaj. Practic, dacă aveți nevoie de capacități LTE ale Surface 2, o veți ști. Nu ar trebui să existe o convingere reală.

Surface 2 LTE sau Lumia 2520?

În timp ce Lumia 2520 este o tabletă foarte drăguță, cu probabilitate cel mai bun afișaj din jur, dacă ar fi să aleg, ar fi Surface 2 LTE. Primesc 64 GB de stocare internă în loc de 32 GB, USB 3.0, suportul acela minunat (care este ridicol de util), un număr puțin mai mare (1/2 inch) și puteți face clic pe toate câteva tastaturi diferite,.

Marele punct de vânzare al Nokia pentru Lumia 2520 a fost mobilitatea. Capacitatea LTE este ceea ce l-a diferențiat de alte câteva tablete, inclusiv Surface 2. Acum că această discrepanță a fost eliminată (cu excepția cazului în care sunteți pe Verizon), Surface 2 este, după părerea mea, cel mai bun dispozitiv.

De ce? Este acea caracteristică de tastatură/suport. Productivitatea este mult mai bună cu unul sau ambele. Sigur, puteți pălmui pe tastatura elegantă Lumia 2520, care are o baterie suplimentară și porturi USB, dar nu este la fel de plăcută ca soluția Microsoft.

Gânduri final

Per total îmi place foarte mult Surface 2 LTE. Construiește ceea ce era deja una dintre piesele mele preferate de tehnologie și o face mult mai utilă atunci când sunt în călătorie. Cu LTE la bord, chiar deschide posibilități; Este mai probabil să arunce Surface 2 în mașină dacă mă întâlnesc cu niște prieteni. Desigur, toate acestea au un preț. Pe scurt, dacă nu vă puteți permite, probabil îl veți ști. În acest sens, tabletele LTE sunt încă un lux, nu chiar la nivelul de omniprezentare ca smartphone-urile în 2014. Dar, hei, îmi amintesc că am legănat un Treo 650 pe vremuri sau EVDO PPC-6700 de la Sprint. Oamenii au batjocorit ideea de a plăti pentru date sau chiar de a avea nevoie de un astfel de dispozitiv. În mod clar, acei oameni erau miopi. Deci, deși Surface 2 LTE poate să nu fie pentru toată lumea – din cauza costurilor – caracteristica sa principală este ceva ce nu dorim cu toții să avem: o tabletă mereu conectată.

Ai întrebări? Sună în comentarii și voi încerca să răspund. Dacă acest articol este suficient de popular, voi face sau continua cu orice întrebări restante.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here