Steam Deck vs. Modelul Nintendo Switch OLED: pe care ar trebui să-l cumpărați?

Hardware nou

Steam Deck

Încercat și adevărat

Model OLED Nintendo Switch

Noul dispozitiv portabil Steam Deck de la Valve este prezentat ca un PC portabil pentru jocuri. Include hardware-ul pentru a realiza acest lucru și, teoretic, oferă utilizatorilor acces la fiecare joc pe care să îl dețin pe Steam. Există chiar și stocare SSD opțional, la un preț mai mare.

De la 399 USD la Steam

Pro

 • Specificații impresionante pentru handheld
 • Stocare SSD opțională
 • Utilizați Steam
 • Acces la biblioteca PC pe Steam

Contra

 • Modelele superioare sunt scumpe
 • SteamOS înseamnă că unele jocuri ar putea să nu funcționeze

Modelul Nintendo Switch OLED este o revizuire a Nintendo Switch. Deși nu sunt mai impresionante, ecranul OLED va avea culorile în, în timp ce suportă unele jocuri specifice, cum ar fi o joacă portabilă mai ușoară.

350 USD pe Amazon

Pro

 • Jocuri exclusiv Nintendo Switch
 • Preț mai ieftin
 • Joy-cons oferă opțiuni alternative de joc
 • Ecran OLED

Contra

 • Specificații mai slabe
 • Puține creșterea față de Nintendo Switch existent

Este un moment grozav pentru jocurile portabile, cu câteva opțiuni diferite pentru oricine este interesat să se implice chiar acum. Valve a făcut o intrare îndrăzneață odată cu anunțul Steam Deck, în timp ce Nintendo continuă să revizuiască hardware-ul actual cu modelul Nintendo Switch OLED. În afară de asemănările evidente, există câteva diferențe cheie de care ar trebui să fie conștienți potențialii cumpărători. Am adunat cele mai importante informații despre ambele sisteme.

Steam Deck vs. Model Nintendo Switch OLED: Hardware

Sursa: Windows Central

Când vine vorba de specificațiile tehnice Steam Deck și de noutățile cu modelul Nintendo Switch OLED, există un contrast destul de puternic. Steam Deck are un hardware decent capabil, în timp ce modelul Nintendo Switch OLED este, în esență, doar o revizuire a Nintendo Switch-ului original care a fost lansat în martie 2017. consulta specificațiile ambelor mai jos.

Model Steam Deck Nintendo Switch OLED
Afişa LCD de 7 inchi (diagonală), 1200x800 px OLED de 7 inchi, 1280x720 px
Procesor APU AMD, Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz APU AMD, ARM quad-core, 1.02 GHz
Grafică 8 RDNA 2 CU, 1.0-1.6GHz NVIDIA Tegra X1, 307.2-768 MHz
Amintirea 16 GB RAM LPDDR5 4 GB LPDDR4 SDRAM
Depozitare 64 GB eMMC/256 GB SSD/512 GB SSD 64 GB eMMC
Stocare extensibilă Da, slot pentru card microSD Da, slot pentru card microSD
Bluetooth Bluetooth 5.0 Numai controlere
Wifi Radio Wi-Fi cu bandă duală, 2.4GHz și 5GHz Radio Wi-Fi cu bandă duală, 2.4GHz și 5GHz
Mufă pentru căști 3.Mufă stereo de 5 mm pentru căști/căști 3.Mufă stereo de 5 mm pentru căști/căști
Intrare de încărcare 45W USB Type-C PD3.0 sursa de alimentare USB-C
Baterie Baterie de 40 Wh, 2-8 ore de joc Aproximativ 4.5-9 minereu
Dimensiuni 11.7 x 4.6 x 1.9 inci 4 x 9.5 x 0.55 inci
Greutate 1.47 de lire sterline (669 de grame) 0.93 de lire sterline (422 de grame)

În general, Steam Deck ar trebui să poată rula jocuri mai noi cu mai multă ușurință, cu opțiunea de stocare mai mare și mai rapidă prin modelele SSD opționale. Pe de altă parte, nu are un ecran OLED, ceea ce înseamnă că culorile ar putea să nu apară la fel ca pe modelul Nintendo Switch OLED, care are și o baterie puțin mai bună, deși acest lucru va fi de la caz la caz, în funcție de joc.

De asemenea, merită menționat faptul că versiunea de top și cea mai scumpă a Steam Deck include „sticlă premium gravată anti-orbire”, totuși Valve nu a optat pentru a oferi detalii în această. Aceasta este, de asemenea, singura diferență fizică între diferite versiuni ale Steam Deck în spațiul de stocare, deoarece GPU/CPU și alte componente importante sunt identice.

Steam Deck vs. Model Nintendo Switch OLED: Jocuri

Sursa: Larian Studios

Unde aceste sisteme diferă dramatic este în jocuri. Steam Deck folosește SteamOS, ceea ce înseamnă că jucătorii pot, teoretic, să-și acceseze biblioteca completă Steam cu unele dintre cele mai bune jocuri pentru PC disponibile. Vrei să iei Baldur's Gate 3 din mers? Acum poti. Cu toate acestea, există o avertizare importantă, în ceea ce privește acest modul în care funcționează. Steam Deck folosește Proton, un strat de compatibilitate care "traduce" jocurile Windows pentru a rula pe Linux. Cu toate acestea, unele jocuri nu vor funcționa cu Proton, iar altele pot rula, dar vor întâmpina probleme.

Modelul Nintendo Switch OLED este destul de simplu, oferind exact aceea bibliotecă disponibilă pe alte unități Nintendo Switch, cu mai bune jocuri Nintendo Switch, cu o gamă largă de asistență terță și indie.

Steam Deck vs. Model Nintendo Switch OLED: preț și date lansării

Modelul Nintendo Switch OLED va fi disponibil pentru 350 USD, o creștere cu 50 USD față de Nintendo Switch obișnuit. Între timp, modelul de bază pentru Steam Deck este de 400 USD. Versiunile superioare sunt disponibile la 529 USD și 649 USD, care include un SSD de 256 GB și respectiv 512 GB. Evident, există o diferență uriașă dacă alegeți versiuni de top, dar la nivelul de bază, modelul Steam Deck și Nintendo Switch OLED au doar o diferență de 50 USD.

Se așteaptă ca Steam Deck să înceapă livrarea în decembrie 2021, unele comenzi durand ceva mai mult și mai mult deschise la un moment dat în 2022. Modelul Nintendo Switch OLED este programat să fie lansat în octombrie. 8, 2021, care este aceeași dată de lansare a viitorului Metroid Dread.

Ceva nou

Steam Deck

PC portabil la un pret

Steam Deck împachetează hardware-ul potrivit pentru a face să vă luați biblioteca Steam oriunde posibilitatea o posibilitate reală. Totuși, va trebui să vă deschideți portofelul dacă există cu adevărat spațiu pentru o mulțime de jocuri.

 • De la 399 USD la Steam

Doar o revizuire

Model OLED Nintendo Switch

Experimentați biblioteca completă Nintendo

În afara unui ecran OLED care poate oferi culori mai bogate, acest model Nintendo Switch oferă ecrani minime. Totuși, este mai ieftin decât un Steam Deck, cu o gamă dovedită de software exclusiv.

 • 350 USD pe Amazon
 • 350 USD la Best Buy
 • 350 USD la GameStop

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here