Recenzie State of Decay 2: O călătorie de la dezamăgire la dependență fără minte

Am fost un mare fan al originalului State of Decay și am revăzut cu bucurie când a fost relansat pentru Xbox One în urmă cu câțiva ani. În timp ce jocul era greoi, suferea de probleme cu motorul și avea o amploare medie, el reprezenta ceva cu adevărat unic într-un gen care continuă să fie saturat.

Există o mulțime de jocuri de zombi proeminente pe piață. Fie că sunt afaceri din lume deschisă, cum ar fi Dead Rising sau Dying Light, sau ceva mai competitiv/cooperativ, cum ar fi Day Z sau Left 4 Dead, fiecare oferă întorsăturile lor, dar aș spune că bucuros că sunt la fel de unici. ca State of Descompunere.

Același lucru este valabil și pentru continuarea State of Decay 2, care se lansează pe 22 mai 2018, pentru Xbox One și PC.

În State of Decay, nu ești un singur erou. În schimb, preiei comanda unei întregi comunități care caută să supraviețuiască unei apocalipse zombie devastatoare, care a distrus aproape toată infrastructura și societatea.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Ca fan al Undead Labs și al viziunii pe termen lung pe care studioul a avut-o pentru acest concept, am găsit o mulțime de motive să fiu dezamăgit de State of Decay 2. Cu toate acestea, pe măsură ce am intrat mai adânc în joc, m-am trezit în imposibilitatea de a-l lăsa jos. State of Decay 2 te va face să te simți ca regizorul propriului tău film cu zombi.

 • Vezi pe Amazon
 • Vezi la Microsoft

Oroarea familiarității

Pentru cei care care au jucat primul State of Decay, vă veți aminti câte de greoi a fost. Shoehorned în CryEngine, State of Decay a suferit de probleme cu rata de cadre, ciudatenii de fizică și alte supărări care au împiedicat serios joc. Am avut o senzație similară când am pornit State of Decay 2, care a trecut acum pe Unreal Engine.

State of Decay 2 nu este un joc frumos. La fel ca predecesorul său, prezenta valori de producție inferioare, cu animații ciudate, detalii sporadice de mediu și texturi slabe. Chiar și pe Xbox One X, jocul nu este atât de performant pe câte ați putea spera, destul de clar coborând sub 30 de cadre pe secunde în unele situații. Prezentarea State of Decay 2 nu deloc rea și este multă față de jocul anterior, dar nu este saltul masiv către modernizarea la care ați fi sperat.

Imaginile pot fi ajustate atâta timp cât jocul este solid și aici am fost întâlnit cu cea de-a doua dezamăgire, cel puțin inițial. State of Decay 2 pare să recicleze multe dintre aceleași animații din primul joc, inclusiv execuții zombie, atacuri generale și mișcare. Acea animație familiară de jogging incomodă revine, armele corp la corp aproape că te lovesc în față în timp ce sunt lipite de mână. Super zombie "freaks" prezenta, de asemenea, o mulțime de aceleași modele de atac, fără a oferi surprize.

Toată această familiaritate m-a făcut să simt că joc un remake, mai degrabă decât sau continuare. A fost multă lustruire pe toate aceste aspecte, cu siguranță. Dar, ca cineva care a fost aproape de primul joc, multe dintre lucrurile mici care m-au enervat par sa fiu pentru a continua, ceea ce-au revenit la lipsa de atentie la detalii.

Există multe copii mici pe care Undead Labs le-ar fi putut aduce pentru a avea nevoie de modul în care se simte. Luați, de exemplu, turnurile de cercetare. La fel ca Assassin's Creed, urci turnuri mari și cercetezi împrejurimile pentru a găsi clădiri pe care să le jefuiești pentru resurse importante. Dar în loc să scoți un telescop sau un binoclu

țintiți în vizorul armei dvs. Sigur, asta are sens dacă ții o pușcă cu lunetă, dar de ce ai face-o cu o armă de mână? Turnurile de cercetare au chiar și o pictogramă „binoclu” pe hartă. În plus, puteți cerceta în continuarea lucrurilor chiar și în negru de toamnă, ceea ce nu are deloc sens.

Acestea ar putea părea mici, minuscule, dar există o mulțime de mici supărări care se amestecă pentru a oferi o impresie generală a valorilor scăzute de producție, ceea ce evocă prețul jocului de 30 USD. Totuși, este ușor să ierți un joc pentru astfel de lucruri dacă jocul este distractiv. Din fericire, pe măsură ce intrați mai adânc în joc, aici State of Decay 2 începe să se livreze într-un mod mare.

Dirijați-vă propria apocalipsă zombie

State of Decay 2 include un joc de acțiune la persoana a treia într-un RPG de supraviețuire cu zombi în lume deschisă, introducând elemente de simulare strategică pentru o bună măsură. Acest amalgam unic de genuri cea mai mare putere a francizei, iar acesta este acest aspect al jocului în mod clar locul unde Undead Labs și-a petrecut cea mai mare parte a timpului.

Jocul începe să sugereze o simulare mult mai bogată decât predecesorul său.

Inițial am fost tulburat să constat că și bucla de joc a fost aproape identică cu primul joc. După o secvență narativă tutorial, care explică elementele de bază ale luptei și supraviețuirii, ți se oferă prima bază comunitară pe care să o construiești și să te aperi.

La fel ca primul joc, State of Decay 2 se învârte în jurul managementului comunității. În funcție de comunitatea de start pe care o alegeți, veți ajunge cu câteva personaje cu diverse abilități și trăsături – pozitive, unele negative și altele incompatibile. Aici jocul începe să sugereze o simulare mult mai bogată decât predecesorul său.

De exemplu, un personaj din grupul tău ar putea fi deosebit de susceptibil la glume iritante, în timp ce altul ar putea insista să spună glume iritante. Aceste personaje ar putea intra în conflict ca urmare, scăzând moralul comunității tale, ceea ce are tot felul de efecte negative asupra producției și eficienței. S-ar putea chiar să o ceartă pe mâini, ceea ce ar putea duce la irosirea inutilă a materialelor medicale. Fără provizii medicale înseamnă că membrii comunității tale nu vor mai vindeca pasiv rănile în timp ce se odihnesc între sesiunile de control, ceea ce ar putea duce la o moarte lentă și agonizantă. Și moartea înseamnă moarte în State of Decay 2; supraviețuitorii tăi individuali nu vor reapare.

State of Decay 2 sunt aceste elemente de simulare puse în cuie impecabil. Chiar și cele mai mici evenimente pot avea efecte în cascadă care vă pot ridica comunitatea, fie, dacă ați gestionat-o prost, o distruge complet. Nimeni nu va avea un play-through identic.

Afară în sălbăticie

Când nu vă gestionați comunitatea în mod direct, nu construiți noi facilități în interiorul bazei dvs. sau nu vă ocupați de probleme personale, sunteți pe teren. Pe măsură ce vă deplasați prin ruine, vă veți lupta direct cu zombii, veți căuta provizii și vă veți întâlni cu alte grupuri de supraviețuitori.

Deși Undead Labs nu și-a revoluționat jocul în lume deschisă, l-a jucat foarte mult față de primul. Manevrarea vehiculului este excelentă, lupta corp la corp, în timp ce arată puțin ciudat în departamentul de animație, este viscerală și satisfăcătoare, iar jocul de arme a fost, de asemenea, înăsprit. Există, de asemenea, un sentiment real de progres personal, pe măsură ce personajele tale dezvoltă setările de abilități prin exersare, învățând cum să îndeplinească noi sarcini, noi atacuri sau doar învățând cum să-ți îngrijești mai bine culturile.

Veți întâlni alți supraviețuitori care au diverse tipuri de solicitări, care formează dinamic baza narațiunii jocului. De exemplu, am descoperit un grup de alcoolici care doreau să-i ajut să construiască o distilerie de alcool – băutură este esențială și în apocalipsă, până la urmă. Etanolul este o resursă prețioasă pentru diverse lucruri, așa că a avea sau sursă ieftină prin acest grup mi-a părut o idee bună.

S-a simțit uimitor. #StateOfDecay2 #XboxOne #XboxOneX #gamer

O postare distribuită de Jez (@jezcorden) pe 14 mai 2018 la 17:37 PDT

L-am însoțit pe unul dintre membrii grupului la o fermă abandonată pentru a căuta părți și grău, când am fost năpădiți de un grup de zombi noi care ciumă de sânge. Spre deosebire de zedii obișnuiți, zombii ciumei sunt de fapt infecțioși, iar expunerea repetată la ei poate induce ciuma în supraviețuitorii tăi. Gestionarea bolii este posibilă numai cu o unitate de infirmerie modernizată în baza ta (și cu cineva cu abilități medicale pentru a o conduce), făcând acest brand special de zombi incredibil de periculos.

În timp ce am evitat să mă mușc, NPC-ul beat cu care eram a reușit să se infecteze. M-am confruntat cu o alegere, să-mi sacrific ultimul leac pentru ciumă de sânge – sau să o las să se transforme într-o coajă vicioasă. Ambele opțiuni au venit și cu propriul set de consecințe.

Acest tip de decizie formează drama dinamică a jocului, creând moment cu adevărat emoționantă, în ciuda valorilor haotice de producție.

Descoperirea unui sim mai profund

Pe măsură ce intram din ce în ce mai adânc în joc, simțeam că decojesc straturi de ceapă nesfârșită strigoi. Modulele de bază nu numai că pot fi actualizate cu noi capabilități, dar pot fi modificate și cu instrumente și echipamente găsite pe teren. Adăugarea unei imprimante 3D la atelierul dvs. vă poateți capacitatea de a vă repara și între ne echipamentul, în timp ce adăugarea unui colector de apă de ploaie la ferma dvs. vă poate randamentul alimentar. Adaugă un supraviețuitor cu abilități de grădinărit și poți face upgrade și mai mult.

De asemenea, puteți configura avanposturi, la fel ca în primul joc, care oferă avantaje pasive managementului de bază. Nu sunt suficiente paturi? Luați o casă cu paturi ca avanpost. Am nevoie de mai multă mâncare? Luați un restaurant ca avanpost. State of Decay 2 merge și mai profund, totuși.

Există avanposturi unice împrăștiate în întreaga lume care pot oferi avantaje mult mai puternice în schimbul resurselor. Am descoperit o centrală electrică, care, dacă ar fi capturată, ar oferi toată energia electrică de bază. Electricitatea îmbunătățește în mod natural producția anumitor facilități și este clar sau cerință pentru anumite upgrade - care altfel ar putea ocupa un slot de mod, prin intermediul unui generator personal.

Capturarea centralei a devenit obiectivul meu central în acel moment, dar atacarea ei ar necesita o mare influență (câștigată prin îndeplinirea sarcinilor, uciderea unor zombi puternici sau schimbul de bunuri cu alte enclave de supraviețuitori) și distrugerea unei inimi de ciumă.

Inimile plague o nouă mecanică în State of Decay 2. Acestea mobile gigantice de cadavre purpurate emit o ceață roșie în vecinătatea locală, de obicei situată în interiorul unei clădiri. De asemenea, dau naștere zombi de ciumă, care sunt printre cei mai periculoși inamici din joc și sunt, de asemenea, incredibil de greu de ucis. Nu numai că zombii localnici de ciumă vor reacționa și vor încerca să apere inima, dar și ați riscați constant să vă infectați. Din fericire, jocul vă oferă o mulțime de instrumente pentru a face treaba.

folosește articole care generează zgomot, cum ar fi artificial, combinate cu explozibili, pentru a crea capcane pentru grupuri mari de zombi. Jocul are, de asemenea, o mulțime de arme puternice de găsit, inclusiv lansatoare de grenade, puști cu lunetă și tot felul de arme corp la corp modificabil. Și, pentru prima dată, puteți chiar să faceți upgrade la mașini de moarte în stil Mad Max, permițându-vă să tăiați cu ușurință grupuri de zed.

După ce am trecut peste acea dezamăgire inițială, pur și simplu mi-a fost greu să pună cuvântul State of Decay 2 jos. Și datorită jocului multiplayer, vă puteți bucura de joc și cu câțiva prieteni. Totuși acesta este un domeniu care se îngrijește, să crească.

Structură multiplayer în declin

Microsoft va prezenta o companie de cloud, și într-adevăr este, rivalizat doar de Amazon în acest spațiu – deci de ce nu a investit Redmond în serverul dedicat pentru State of Decay 2?

Jocul folosește meciuri găzduite de jucători care sunt dezamăgitor de întârziere pe distanțe modeste și imposibil de așa distanțe mai mari. Ești european cu un prieten în SUA? Succes, pentru că dacă nu aveți viteză de conexiune nebună, Microsoft se pare că nu vrea să jucați State of Decay 2 împreună.

Microsoft ar fi trebuit să investească în serverul dedicat pentru State of Decay 2 și este de neitat că nu au făcut-o.

State of Decay 2 vă permite să chemați jucători la întâmplare în jocul dvs. pentru a vă ajuta să finalizați misiunile sau să scapați printr-un pistol. Desigur, puteți invita direct prin lista de prieteni Xbox pe consolă și computer. În timpul jocului gazdei, ești acolo pentru a-i ajuta, punând propria ta progresie în lume. Cu toate acestea, personajele comunității tale vor păstra orice experiență și niveluri de abilități pe care le obțin în lumea altuia, în plus față de progresul realizărilor Xbox și de păstrarea pradă. accesa în continuare propriul stoc de articole în timp ce vă aflați în lumea unei alte comunități (când nu este defectat... adică) și depuneți orice bunătate pe care le găsiți pentru când reveniți la single player. În plus, State of Decay 2 recompensează jucătorii care săra în jocurile altora pentru a ajuta, oferindu-le recompense din ce în ce mai profitabil cu câte petreci mai mult în jocul altuia.

Jocul folosește un sistem de tethering pentru a te împiedica să te îndepărtezi prea mult de gazdă, dar este destul de generos, la aproximativ 300 de metri în joc. Este posibil să mergi să scoți la gunoi în altă direcție, în timp ce prietenul tău complet o misiune separată.

Dacă puteți găsi o conexiune solidă, aspectele multiplayer ale jocului nu fac decât să ridice experiența, dar este înnebunitor de frustrant că Microsoft nu s-a obosit să investească în serverul dedicat aici. La naiba, lasă-mă să închiriez unul. Ca și Minecraft Realms, aș prefera să plătesc pentru unul decât să suporte întârzierea aici.

Gânduri final

State of Decay 2 nu este nicidecum un joc perfect. Păstrează ciudateniile predecesorului său, complet cu valori de producție mixte și o litanie de probleme mai mici. Acestea sunt spuse, jocul nu s-a lovit niciodată de mine și are o atmosferă minunată, cu muzică grozavă, sunet și utilizarea magistrală a luminii pentru a crea frică și tensiune.

Dacă pot fi ciudate, State of Decay 2 te va infecta cum pot face puțin alte jocuri.

Modalitatea de joc de luptă a fost întărită, dar nu a fost revoluționată, iar cei trei hărți mari deschise ale jocului ar trebui să vă atragă atenția timp de zeci de ore, în timp ce încercați să creați comunitatea de supraviețuitori perfecte.

Acolo unde State of Decay 2 eșuează cu adevărat este în implementarea multiplayer-ului, bazându-se pe jocurile găzduite de jucători cu conectivitate slabă și refuzând prietenilor posibilități de a împărtăși pe deplin o singură lume. Microsoft ar fi trebuit să investească în serverul dedicat pentru State of Decay 2 și este de neitat că nu au făcut-o.

Pro:

 • Un joc de simulare incredibil și dinamic.
 • Luptă viscerală și satisfăcătoare.
 • Narațiunea dinamică vă permite să vă creați propria poveste.
 • Preț excelent la 29 USD.99 / 9 USD.99 prin Game Pass.

Contra:

 • Lipsește atenția la detalii și lustruire.
 • Implementarea multiplayer este slabă.
 • Microsoft, compania de cloud, spune nu serverelor dedicate.

4 din 5

Unde urcă State of Decay 2 este în simularea sa, care are mai multă profunzime, dramatism și dinamism decât oricând înainte. Modalități în care vă puteți personaliza stilul de joc al comunității, concentrându-vă pe tranzacționare în detrimentul scavengingului sau pe forța brută față de diplomație și ascuns, sunt aparent nesfârșite. În funcție de eroul pe care îl promovați conducerea, se schimbă complet modul în care jucați, pe măsura ce profitați de facilități și bonusurile unice ale acestora.

Dacă pot fi ciudate, State of Decay 2 te va infecta cum pot face puțin alte jocuri.

State of Decay 2 este disponibil pe 22 mai 2018 pentru Xbox One și Windows 10, la prețul de 29 USD.99 cu suport Xbox Play Anywhere. Îl poți lua și pe Xbox Game Pass pentru 9 USD.99 pe luna.

 • Vezi pe Amazon
 • Vezi la Microsoft

Această revizuire a fost efectuată pe Xbox One X și un Surface Book 2 (GTX 1060) folosit o copie furnizată de Microsoft.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here