Recenzie Stardew Valley pentru Xbox One: când o muncă de dragoste se transformă într-un joc grozav

Cu excepția designului vizual și a detaliilor dialogului, ritmul și mecanica jocului sunt aproape exact aceleași. Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorul este înnebunit după Harvest Moon și a vrut să găsească o versiune pe care să o poată juca pe computerul său - dar nu a existat una. Așa că a făcut unul. Ceea ce a început ca un exercițiu de programare în C++ a devenit unul dintre cele mai distractive, implicate și ocupate jocuri pe care le-am jucat vreodată, ca să nu mai vorbim de cea mai iubitoare recreare a uneia dintre propriile mele serii de jocuri preferate.

Jocul începe cu o comunicare târziu din partea bunicului, afișată dormind în patul lui. Ți-a trimis ceva, dar nu poate decât să deschizi scrisoarea și să afli ce este atunci când este momentul potrivit.Mulțumesc, Old Timer! Obosit de slujba ta corporativă, deschizi scrisoarea și găsești actele la vechea fermă a bunicului. Fără nicio ezitare, îți faci bagajele și te muți la bețe. Primarul noii tale case, Pelican Town, te întâlnește cu autocarul și te însoțește la noua ta fermă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Trecerea la bastoane nu este o exagerare — ferma bunicului este o mizerie de copaci copaci, ramuri căzute și tot felul de resturi pe care va trebui să le curățați pentru a face loc culturilor și animalelor tale. Apoi îți vei expedia toate produsele și vei face o grămadă de bani și vei face ferma ta mai bună.

Si asta e. Îți vei petrece timpul împărțit de locuri de muncă aparent nesfârșite, dar vei plăcea fiecare minut pentru că tot ceea ce faci realizează ceva.

Jocurile în general uneori stresante, dar cel mai bun lucru despre Stardew Valley este că poți lua timpul și nimeni nu caută să te omoare.

În acest moment, ziua mea obișnuită în Stardew Valley se desfășoară astfel: trezesc și ud/recoltează recoltele, hrănesc/recoltează animalele, pun lor în coșurile de transport, verifică-mi ciupercile, o călătorie rapidă o dată prin toate zonele pe care le îngrijesc. le am deblocat, ca să pot căuta să caute pe care să le expediez, să merg pe tipul fără adăpost Linus și să-i dau ceva pentru că îi place, să încerce să ajung la etajul de jos în mină în timp ce strâng pietre prețioase și geode rare. Apoi mă voi duce acasă pentru că este ora 12 și dacă nu ajung acasă înainte de 2 dimineață, voi leșina și mă voi trezi acasă a doua zi cu energie încă epuizată la jumătate.

A doua zi s-ar putea sa meargă puțin diferit, poate plouă, așa că nu trebuie să-mi ud recoltele, așa că voi sări peste acea parte a dimineții și voi merge să mănânc până să deschideți fierarul unde plătesc el să-mi deschidă. geodele, voi duce orice resurse unice la bibliotecă și voi apoi colecta recompense, voi vorbi cu unii dintre orășeni, voi merge la panoul de locuri de muncă de la Pierre și voi vedea dacă cineva au făcut ceva de lucru. (de obicei, recuperare sau producție), apoi mergeți la plajă pentru un loc de pescuit înainte de a vă întoarce acasă pentru a trimite tot ce am căutat și prins.

De-a lungul sezoanelor, există evenimente comunitare la care să participe, care vă oferă adesea premii și recompense pentru participarea dvs. Participarea la aceste evenimente va dura de obicei o întreagă parte a unei zile, chiar dacă petreceți doar câteva minute făcând ceva la festival. Daca ajungi la 9.00:00 și pleacă la 10.00:00, ziua va trece înainte până la 10.00pm. În fiecare noapte în care te culci, totalurile tale de transport sunt adunate și jocul este salvat.

Instrumentele dvs. se află în bara de instrument din partea de sus a ecranului (puteți selecta să păstrați această statică în opțiuni) și puteți selecta între instrumentele utilizate declanșatoarele de pe controler.

Inițial, începeți cu următorul instrument:

 1. Topor: pentru tocat lemne, bețe și copaci mici.
 2. Sapa: pentru prelucrarea solului pentru pregatirea semintelor.
 3. Adaptator: retine apa si este folosit pentru a uda plantele pentru a le face sa creasca.
 4. Târnăcop: pentru spargerea pietrelor și minerit.
 5. coasă: taie iarba lungă și buruienile într-o mișcare de măturat.

În primele două zile, veți primi și:

 1. Sabie: pentru lupta cu monstri.
 2. Undița: folosește-ți tăițeii.

În mod implicit, marcatorul pentru a indica selecția dvs. la sol este dezactivat. Mi-a părut mult mai ușor să lovesc lucrurile și să ud plantele dacă îl pornesc. Deoarece folosirea unltelor folosește energie, nu s-au irosiți scuturând instrumentele în nimic.

În fiecare zi începi cu energie deplină. Folosirea unui instrument îl va epuiza cu o cantitate mică, dar dacă îl epuizați complet, veți leșina și veți fi trimis înapoi acasă. În funcție de locul în care aveți grijă, puteți fi găsit de un vecin, un membru al echipei de salvare Joja (care vă va percepe o taxă), sau dacă sănătatea dvs. scade la zero în mină, veți pierde 10 etaje de progres, o serie de obiecte din rucsac și o sumă de bani imediat regretabil de mare. Îți poți reumple energia când lucrezi când găsești sau la fermă și poți crea rețete pentru a obține sănătatea mai bună și creșterea energiei.

La ferma ta, lângă casa ta este o cutie de transport. În fiecare noapte, „la un moment dat”, primarul (deloc înfiorător) vă vizitează ferma pentru a vă colecta produse, lăsându-vă în schimburile dvs. vă cheltui aceste câștiguri pe atât de mult pentru a personaliza ferma și casa.

Cumpărați articole pentru a decora interiorul fermei dvs. sau cumpărați planuri pentru a extinde potențialul fermei dvs. Dar nu te vei ocupa doar de propria afacere, vei ajuta tot Pelican Town.

Stardew Valley se referă la progres răbdătoare și treptată. Gândește-te la întregul An 1 ca la curba ta de învățare.

Primarul insistă să contribuiți la aducerea Centrului Comunitar din orașul strălucirii de odinioară, pentru a preveni transformarea lui într-un depozit de către lacoma Joja Corporation. Centrul comunitar ascunde un secret, totuși, și de fapt Junimos (echivalentul Harvest Sprites de la Harvest Moon) sunt cei care care conduc subpovestea Stardew Valley. Acești băieți sunt vocea Pădurii și comunică doar cu cei care simt că sunt „Unul” cu ea. Se întâmplă să fii tu. Dacă căutați hrană, fermă, pescuiți și mine pentru acești mici prieteni, ei vor debloca noi zona din orașul Pelican pe care să le exploreze și, de asemenea, să vă răsplătiți cu o mulțime de semințe și lucruri bune care vă vor ajuta la ferma dvs., pe măsură ce Centrul comunitar este reparat.

Dacă ți-ai dori un joc în care te-ai mutat în țară și ai început să cultivi, atunci Valley ar fi.

Jocurile în general uneori stresante, dar cel mai bun lucru despre Stardew Valley este că poți lua timpul și nimeni nu caută să te omoare. Cu spațiu extensibil pentru rucsac, veți lua în cele din urmă mai multe articole cu dvs., permițându-vă să vă umpleți de energie fără a fi nevoie să vă culcați la ora 17:00. Mai târziu, alte zone se deschid, făcând reumplerea energiei mai ușoară și gratuită.

La începutul jocului, zilele se simt grăbite pentru că încă nu se întâmplă nimic. S-ar putea să nu faci mulți bani pentru că aștepți să crească primul tău lot de culturi și să fii blocat să cauți hrană pentru articole până când ai suficiente materiale pentru a începe să construiești lucruri în ferma ta. Dar Stardew Valley se referă la pacient și la progresia treptată. Gândește-te la întregul An 1 ca la curba ta de învățare. Numai în primul sezon există multe de învățat și probabil că veți fi în al doilea sau al treilea sezon înainte să nu vă mai pierdeți în drumul prin oraș. Dar câștigurile tale vor crește cu cât vă dezvolți mai mult ferma. Când ai vaci și găini, vei putea începe să faci lucruri în ferma ta pentru a face produsele mai valoroase. Ouăle pot fi transformate în maioneză, mărindu-i valoarea de transport. crea un borcan de conserve, care transformă fructe și legume în conserve și conserve care sunt mai valoroase decât ingredientele brute.

Cu cât vă folosiți mai multe instrumente, cu atât cresc mai repede la nivel, crescând-vă competența cu ele. Pe măsură ce treci de nivel, bara de sănătate poate fi crescută sau poate fi răsplătit cu noi rețete pentru crafting și gătit.

crea obiecte mai mici, cum ar fi cuptoare și tappers (pentru colectarea siropului din copaci) din meniul de meșteșuguri, sau puteți vizita tâmplarul care va construi hambare, cotețe și alte clădiri utile de fermă. - cu condiția să aveți materiale și bani. Jocul tău de zi cu zi va fi ocupat de colectare de resurse pentru a obține și a crea lucruri noi și a face donații către Juni și aproape niciodată nu este un moment în care să nu te poți gândi la un ultim lucru de făcut înainte de a te întorci. pentru noapte și expediezi totul.

Sincer, este genial, dar pentru un singur defect. Ei bine, mai multe de fapt: există destul de multe erori. Am întâlnit personal multe erori de salvare în care jocul se bloca și iese pe ecranul principal Xbox în timp ce salvam. Aceasta este o zi întreagă de activitate pe care va trebui să o repetați și dacă ați fost în mină și un monstru a aruncat un obiect puternic sau ați găsit un artefact... șansele ca asta să se întâmple din nou sunt mici. Am reluat aceeași zi de trei ori la rând înainte de a începe să-mi țin respirația de fiecare dată când am salvat, de a echipă să nu pot scoate din neatenție un țipăt de furie. Stardew Valley nu ar trebui să inducă furie - este calmantă și relaxantă. Nu vă temeți, totuși, deoarece dezvoltatorii Concerned Ape au declarat deja că există un patch pe drum.

Îmi place atitudinea relaxată a Stardew Valley. Aveți misiuni pe care le puteți face, dar nu există nicio penalizare reală pentru că nu le îndepliniți (în afară de o mică scădere a prieteniei care este ușor de înlocuit). Tocmai când crezi că lucrurile încep să încetinească și să devină puțin monotone, ceva se întâmplă și împrospătează întregul joc. Este un joc ciclic, care poate semnifica monotonie pe termen lung, dar amploarea totală a câte multe sunt de făcut îl face cel mai captivant și captivant joc pe care l-am jucat vreodată. Stardew Valley face cam tot ce face Harvest Moon, dar mai bine.

Cu excepția părții în care nimeni nu ar dansa cu mine la Dansul Primăverii! Sunt eu în colțul din stânga sus, stând singur. I-am întrebat pe fiecare cetățean dacă le-ar plăcea să danseze și să vă spun că nu, pentru că nu mă cunosc suficient de bine. Nici măcar sălbaticul pe care îl hrănisem de la ferma mea în fiecare zi. Incomodă...

rezumat

Stardew Valley este cel mai intrigant și captivant jocuri pe care le vei juca în 2016 și poate în 2017. Dacă puteți să vă relaxați și să vă relaxați în timp ce simțiți că reușiți, cumpărați-l. Cumpara asta acum.

Pro:

 • Ușor și în continuă schimbare
 • Nu te vei plictisi niciodată
 • Captivant și distractiv

Contra:

 • Câteva erori proaste, care distrug jocul (care sunt remediate)

4.5 din 5

Vezi pe Xbox Store

Această revizuire a fost efectuată pe Xbox One, a fost folosită o copie pe care a verificat-o pe Xbox One.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here