Spotify vs Apple Music: la care ar trebui să vă abonați?

Centrală algoritmică

Spotify Premium

Făcând pași mari

Apple Music

Spotify este grozav pentru ascultătorii de pe rețelele sociale care nu cumpără muzica și au încredere în Spotify pentru a oferi ceea ce este popular sau ceea ce algoritmii spun că le place. Abilitatea Spotify Connect de a vă transfera coada de așteptare între practic orice dispozitiv este, de asemenea, neprețuită.

10 USD/lună la Spotify

Pro

 • Selecție grozavă
 • Calitate mai bună a sunetului decât Apple Music
 • Cel mai bun transfer de redare din clasă între dispozitive
 • Cel mai bun pachet de streaming pentru studenți

Contra

 • Limita bibliotecii de 10.000 de melodii este ușor de atins
 • Fără integrare în cloud pentru muzica onată sau încărcată
 • Experiență de asistență inferioară, în special pe Android

Apple Music poate să fi întârziat relativ la scena streaming, dar serviciul a făcut progrese considerabile, în special pe Android în ultimele luni. Chiar dacă telefonul tău nu are un măr pe spate, Apple Music poate funcționa destul de bine pe el.

10 USD/lună la Apple

Pro

 • O selecție mai largă de muzică cu Apple Music Exclusives
 • Interfață de utilizare mai bună cu opțiuni de temă Light/Dark
 • Gestionarea mai ușoară a bibliotecii și integrarea muzicii voastre

Contra

 • Funcțiile sunt încă întârziate pentru Android
 • Algoritmii nu sunt la fel de buni ca cei de la Spotify
 • Navigarea este puțin mai dificilă

Muzica îmi face lumea să se învârtă și, dacă o face și pe a ta, atunci știi exact câte de importante este să ai un serviciu de streaming în care poate avea încredere pentru a difuza melodiile de care ai nevoie pe toate dispozitivele tale. Apple Music a făcut unele progrese, dar încă nu sunteți pregătiți să detroneze Spotify.

Calitatea sunetului și limitările dispozitivului

Spotify Premium oferă calități de streaming audio până la 320 kbps la „Calitate extremă” și până la 256 kbps în timpul redării pe Chromecast, în timp ce Apple Music redă în flux la 256 kbps. Cu toate acestea, în experiența lumii reale, cu excepția cazului în care ești cu adevărat un snob audiofil - caz în care, de ce nu folosești TIDAL? — ambele servicii sună grozav atunci când sunt redate prin difuzoarele telefonului, căștile Bluetooth și transmiterea în flux către difuzoarele conectate.

Spotify Apple Music
Aplicația Wear OS ✔️
Aplicația Android TV ✔️
Aplicația Android Auto ✔️ ✔️
Web client ✔️ În Beta
Compatibilitate cu Chromecast ✔️ În Beta
Compatibilitate cu Asistentul Google ✔️
Calitate audio maxima 320 kbps 256 kbps
Limitele dispozitivului Numai pentru offline (5 dispozitive) 10 dispozitive
Limitați offline 5 dispozitive 10.000 de melodii 10 dispozitive

Apropo de difuzoarele conectate, Apple Music a adăugat în sfârșit suport Chromecast la versiunea beta a aplicației Apple Music pentru Android, ceea ce elimină una dintre problemele mai mari pe care le are serviciul pentru utilizatorii de Android. De asemenea, a lansat un player web în versiunea beta – care aduce Apple Music pe Chromebookuri și pe computerele de serviciu pe care nu ați putut instala iTunes – și a adăugat o aplicație Android Auto pentru ca nu ne bucurăm de melodiile noastre de siguranță și de siguranță. ușor în timp ce conduceți.

Apple Music încă nu este disponibil prin serviciul de muzică al Asistentului Google și, până nu este, Spotify are în continuare avantaj atât în ​​​​ceea ce identifică limitele dispozitivelor, cât și redarea pe mai multe dispozitive. Spotify Connect se conectează la o varietate mai mare de difuzoare și dispozitive decât orice alt serviciu muzical de pe planetă și rămâne singurul serviciu care se integrează cu difuzoarele inteligente Google, Amazon, Apple și Sonos.

Limita de cinci dispozitive a Spotify poate suna mai mică decât limita de 10 dispozitive a Apple, dar deoarece limita dispozitivului a Apple Music se aplică tuturor autorizațiilor pentru dispozitive, iar cea a Spotify se aplică numai dispozitivelor pentru a descărca muzică, este mult mai ușor. să atingeți limita dispozitivului Apple decât cea a Spotify. Apple Music are un mic avantaj în sensul că, dacă ai un telefon cu multă spațiu de stocare, poți descărca mai mult de 10.000 de melodii, care este limita de dimensiune a Spotify atât pentru descarcări, câte și pentru bibliotecă.

Bibliotecă și caracteristici

Atât Apple Music, cât și Spotify au peste 50 de milioane de melodii disponibile utilizatorilor pentru a le transmite în flux, dar Apple Music are o selecție mai bună de artiști și melodii, mai ales când vine vorba de mai multe genuri de nișă, cum. ar fi muzicale și J-Pop. Spotify are mai mult conținut indie, dar Apple a profitat de puterea acumulată de iTunes ca primul și cel mai folosit magazin de muzică digitală din anii 2000 și arată.

Limita de cântece a Apple Music este de 100.000 de cântece, de zece ori mai mare decât cele 10.000 de la Spotfy. De asemenea, Apple Music nu ia în melodie mai calculată adăugată în biblioteca dvs. prin iTunes Match în limita de 100.000 de melodii, ceea ce este un mare avantaj pentru ascultătorii care încă cumpără muzica care nu ajunge în catalogul de streaming (ca mine).

Spotify Apple Music
Cântece disponibilă 50 de milioane+ 50 de milioane+
Limită bibliotecă 10.000 de cântece 100.000 de cântece
Limitele de dimensiune a listelor de redare 10.000 de cântece 100.000 de cântece
Versuri Versuri Genius (afișare pe dispozitiv și Chromecast) ✔️
Redare fără întreruperi Numai crossfade (și nu la proiectare) În funcție de album și platformă
Tematica aplicației Tema întunecată
File de jos
Teme albe și întunecate
File de jos
Sprijină calitatea Mai multe funcții noi
Remedierea erorilor pe Android este foarte lent
Mai lent pentru a adăuga funcții noi
Devenind mai bun la remedierea erorilor Android

Posturile automate Spotify și melodii sugerate să fie puțin mai precis în predicții decât cele ale Apple Music, deși ambele nu reușesc încă să-mi atingă gusturile pe jumătate la fel de bine decât YouTube Music. Descoperirea și navigarea în general sunt mai bune pe Spotify, dar dacă aveți tendința de a asculta muzica, care vă place deja mai mult decât conținut nou, Apple Music face mai ușor să căutați și să gestionați muzica din biblioteca dvs. decât să facă față Spotify.

Când vine vorba de interferență și interfață de utilizare, frumusețea este într-adevăr în ochiul privitorului, dar trebuie să mărturisesc că interfața de utilizare a Apple Music a crescut considerabil pentru mine de la adăugarea unei opțiuni de temă întunecată și adoptarea navigării în fila de jos. , ceva ce Spotify a avut de ani de zile. Apreciez că filele de jos de pe Apple Music pun Biblioteca mai degrabă în stânga decât în ​​​​dreapta, deoarece tind să-mi țin telefonul cu o singură mână în mâna stângă în timp ce țin băuturi sau genți, dar fila Acasă de la Spotify. ceva ce pentru tine pur și simplu nu înlocuiește bine.

Aspectul în redare acum la Apple Music este, de asemenea, mult mai curat decât cel de la Spotify, iar spațiul suplimentar dintre comenzile de redare și bara de căutare ajutor la evitarea sărituri și căutări accidentale în timp ce încercați să întrerupeți sau să derulați înapoi. Stilul de afișare a versurilor de la Apple Music depășește stilul bazat pe carduri Spotify, Apple și versuri pentru o selecție mai largă de melodii. Cu toate acestea, abilitatea lui Spotify de a selecta mai multe melodii în coadă. utilizare ale Apple Music pentru deplasarea între coada și Now Playing sunt mult mai fluide.

Planuri și prețuri

Spotify Premium for Family și planurile de familie ale Apple Music sunt ambele de 15 USD pe lună și oferă până la șase utilizatori propriul cont de abonament premium. Toți cei care au un plan de familie Spotify trebuie să locuiască la aceeași adresă și nu poți schimba adresele odată ce acesta începe; dacă vă mutați, trebuie să fie să mergeți la planuri individuale, să vă ștergeți conturile și să o luați de la capăt. Planul Apple Music nu sunt aceste restricții, iar Apple Music are, de asemenea, sau opțiune de facturare anuală pentru planurile individuale, care vă permite să economisiți 20 USD pe an.

Spotify Apple Music
Nivel gratuit ✔️
Perioada de probă 3 luni (individ și student)
1 luna (duo și familie)
3 luni
Destul de lunar 10 USD/lună 10 USD/lună
Pret anual Numai lunar 99 USD
Reducere pentru studenți 5 USD/lună
Include Hulu și SHOWTIME
5 USD/lună
Plan de familie 15 USD/lună 15 USD/lună
Integrarea bibliotecii personale Integrare locală mp3 potrivire itunes
Țări disponibile 79 115

Dacă ești la facultate, totuși, Spotify Student este ceea ce îți dorești, fără îndoială. Include Spotify Premium, Hulu (suport de reclame) și Showtime pentru 5 USD pe lună, ceea ce este mult mai bine decât să obțineți Apple Music pentru 5 USD pe lună. Singurul pachet pentru studenți care se apropie chiar de a concura cu Spotify Student este reducerea pentru studenți de la YouTube Premium, dar pentru mulți utilizatori, în acest moment, YouTube Music este pur și simplu prea nepoluat pentru utilizarea zi cu zi.

Spotify are un nivel de serviciu gratuit, susținut de reclame, în ce Apple Music necesită un bun plătit pentru a-ți utiliza timp, dar nivelul gratuit la Spotify este destul de enervant de utilizare, deoarece ești blocat la shuffle tot timpul. Spotify a mărit recent perioada de încercare pentru studenți și conturile individuale Premium pentru a se potrivi cu perioada de încercare de trei luni a Apple Music, dar dacă aveți un plan de familie, perioada de încercare este încă de doar 30 de zile.

De asemenea, merită remarcat faptul că pentru multe țări, Apple Music este singura ta opțiune dacă Spotify nu a ajuns încă acolo, dar ambele sunt mult mai disponibile decât restul serviciilor de streaming de pe piață.

Centrală algoritmică

Spotify Premium

Vino pentru pachetul de studenți, rămâi pentru mixurile magistrale.

Pachetul pentru studenți de la Spotify este imbatabil și este greu să te desprinzi de cântecul de sirenă al amestecurilor Spotify și al mixajelor Discover Weekly odată ce această reducere se încheie. Dacă vă plac melodiile noi și shuffle-urile noi, Spotify și caracteristica sa de neegalat Spotify Connect sunt pentru dvs.

 • 10 USD/lună la Spotify

Făcând pași mari

Apple Music

Apple începe în sfârșit să aibă sens pentru utilizatorii de Android.

Chiar și acum șase luni, Apple Music nu avea prea mult sens pentru utilizatorii care nu foloseau cel puțin partial hardware-ul Apple. Odată cu adăugările beta ale suportului Chromecast și ale playerelor web, Apple Music devine în sfârșit un concurent real pentru utilizatorii de Android.

 • 10 USD/lună la Apple

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here