Sony este în discuții pentru a-și vinde divizia de PC - diferite opțiuni sunt pe masă

Vă bucurați de unul dintre PC-urile Sony VAIO Windows (cum ar fi Sony Duo pe care tocmai l-am revizuit)? Dacă da, s-ar putea să fii puțin surprins când auzi că compania intenționează să-și vândă divizia de PC-uri. Gama de PC-uri Sony a avut rezultate slabe pentru companie, mai ales în comparație cu divizia de jocuri și divertisment acasă.

Potrivit rapoartelor de la Nikkei, Sony Corporation intenționează să-și vândă divizia de PC-uri cu până la 50 de miliarde de yeni (490 de milioane de dolari). S-a raportat că Sony caută să vândă divizia unei noi companii și apoi să investească participații în firmă, fie să formeze o societate în comun cu producătorul chinez de computer, Lenovo.

Un reporter japonez NHK a exprimat afirmația inițială că o societate mixtă Lenovo ar putea fi în proces sâmbătă. Sony a răspuns spunând declarația NHK este inexactă dar a declarat că compania se uită, de fapt, la diferite posibilități pentru viitorul proiectelor lor VAIO. Lenovo nu a fost dispus să dea niciun comentariu oficial la știri în acest moment.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Într-un raport complementar, Engadget afirmă că a vorbit cu un reprezentant Sony care a spus că se uită la diferite opțiuni pentru VAIO, dar o asociere în comun cu Lenovo nu era ceva care se află în prezent pe masă.

„Un raport de presă din 1 februarie 2014 a afirmat că Sony Corporation („Sony”) discută cu Lenovo Group („Lenovo”) posibilă înființare a unui joint venture pentru afacerea PC-urilor. Așa cum Sony a anunțat anterior, Sony continuă să abordeze diferite opțiuni pentru afacerea PC-urilor, dar raportul de presă despre o posibilă alianță de afaceri PC-uri între Sony și Lenovo este inexact."

Sony s-a concentrat întotdeauna pe computerele cu Windows de ultimă generație și se pare că nu a reușit să atingă cifrele pentru a concura în spațiu fără pierderi financiare. Sony a făcut un comentariu că posibilă schimbare de strategie pentru VAIO vine într-un moment în care smartphone-urile și tabletele „își distruge afacerea cu PC-uri”.

Nu a existat nicio declarație concretă că VAIO va fi vândut în acest moment, dar Sony nu o respinge ca o posibilă opțiune. Ne aşteptăm să vedem o restructurare a strategiei interne de produs un produs cel puţin în viitorul apropiat.

Sunteți în prezent un utilizator Sony VAIO – cum v-ați simți dacă ar vinde marca??

Sursa: Engadget, Nikkei; prin Reuters

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here