SMIC se pregătește să construiască cel mai mare fabric din China de până acum

Sursa: IBM

Ce trebuie sa stii

  • SMIC este un producător chinez de semiconductori.
  • Se angajează să construiască cea mai mare unitate de fabricare a napolitanelor din China.
  • Proiectul va costa puțin sub 9 miliarde de dolari.

Țările se află într-o cursă totală pentru a fi autosuficiente din punct de vedere tehnologic, o cursă care s-a intensificat doar sub presiunea penuriei globale de semiconductori. Multe națiuni rămân tensionate pentru aprovizionarea cu produse tehnologice. Având în vedere producția de orice, de la cele mai bune plăci grafice la cele mai bune laptopuri Windows, întârziate din cauza penuriei de cipuri, țări precum China lucrează din greu pentru a-și construi independența atunci când vine vorba de satisfacerea nevoilor cetățenilor lor.

Ca răspuns la creșterea industriei și nevoia de mai multe cipuri decât oricând, compania chineză de semiconductori SMIC plănuiește să deschidă cea mai mare unitate de fabricare a napolitanelor din țară, care va costa 8 USD.87 de miliarde (prin Tom's Hardware). Este un joint venture între SMIC și China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone Lin-Gang Special Area Administration ("Administrația Lin-Gang FTZ", pe scurt).

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Această fabrică va putea produce 100.000 de napolitane de 12 inci în fiecare lună, cu accent pe noduri de 28 de nanometri și mai mult.

După cum a fost documentat anterior, SMIC este pe cale de creștere, deoarece China își intensifică eforturile de a depăși U.S. în războiul fabricării de cipuri. Scopul țării este de a renunța la legăturile cu SUA.S. astfel încât să nu poată fi handicapat de sancțiuni, printre alte motive.

Dar U.S. se luptă să rămână și el în joc, guvernul său dedicând fonduri pentru a stimula activitatea semiconductoarelor. Multe țări folosesc metode similare pentru a se asigura că deficitul de semiconductori este rezolvat cât mai repede posibil. Singura întrebare este care țări vor fi dominante și vor fi parte integrantă a aprovizionării globale a lumii atunci când lipsurile vor trece.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here