În umbra a două magazine de aplicații

Sketch, o aplicație de design câștigătoare a Apple Design Award (ADA) pentru Mac, părăsește Mac App Store. Urmează BBEdit și Coda, iar motivele prezentate nu sunt diferite. De pe blogul Sketch:

Există o serie de motive pentru care Sketch părăsește Mac App Store - multe dintre acestea izolate nu ne-ar provoca sau îngrijorare mare. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor reclamelor, atunci când sunt agravate, ele fac dificilă justificarea rămânerii: App Review continuă să zeze cel puțin o săptămână, să existe limitări tehnice impuse de reguli Mac App Store (sandbox și așa mai departe) care limitează. unele dintre funcțiile pe care le avem. voi să aduceți la Sketch, iar prețul de upgrade rămâne indisponibil.

Reacția a reaprins dezbaterea despre viabilitatea Mac App Store (MAS) pentru dezvoltatori — cel puțin pentru dezvoltatorii de Mac indie și cei care fac mai multă nișă, mai multă productivitate și aplicații utilitare.

O mare parte a dezbaterii s-a concentrat pe motivele menționate în postarea Sketch, pe plantele perene – perioade de probă/rambursări, prețuri de upgrade, relații directe cu achiziții, de a face nisip, dezintermedierea revizuirii etc. Toate mecanismele și realitățile dintr-o perioadă înainte de mobilul au spulberat așteptări asociate afacerilor tradiționale cu software.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sunt ușor de indicat și au nostalgie de partea lor, dar este greu de spus ce ar face dacă ar face vreo diferență substanțială în lumea post-„aplicația pop”. Este unul dintre cele mai multe soluții motive pentru care prezentarea percepute la o problemă nu este niciodată la fel de productivă precum anunțarea lor și lăsarea acestora deschise către soluția potențială noi. Este capcana "cailor mai rapizi".

Trăim acum într-o lume în care aplicațiile sunt mai ieftine, mai abundente și mai disponibile ca niciodată. Companii precum Apple, Google și Microsoft oferă – chiar și preinstalare – software extrem de elaborare subvenționat de hardware-ul, servicii sau afacerile lor de întreprindere. Dezvoltarea fondurilor de capital de risc disociate de profitabilitate. Magazinele de aplicații și internetul modern permis o distribuție mai ușoară și mult mai accesibilă ca niciodată.

Clienții, în special marea majoritate, petrec mai mult timp pe web și pe telefoane decât pe software-ul desktop și pe computer, iar asta ne-a schimbat dramatic așteptările. Am devenit lipsiți de a plăți pentru lucruri, inclusiv muzică, videoclipuri, știri și, bineînțeles, aplicații. Nu doar din față, ci deloc.

Se schimbă și ceea ce înseamnă să fii sau aplicație. La fel cum servicii web au fost decuplate de site-urile web, caracteristicile aplicației au fost decuplate de aplicații binare. Acestea se extind deja în widget-uri și partajează foi, proiectează pe ceasuri, casete TV și tablouri de bord și transfer între platforme. Asta după mai puțin de un deceniu de App Stores. Ce se va întâmpla după încă câțiva ani? Cum se face acest tip de software/serviciu descoperit, disponibil și durabil?

Probabil că nu există răspunsuri simple, mai ales când începeți să luați în considerare repercusiunile. Dar rezolvarea problemelor grele este treaba Apple. Ei dețin cea mai mare putere în App Store, așa că poartă cea mai mare responsabilitate.

Nicio aplicație nu are dreptul să existe și cu siguranță nu există garanții pentru succes. Cu toate acestea, App Store-urile s-au simțit întotdeauna cel puțin părțial conceput pentru a oferi aplicații sau șanse mai bune, în special indies. Pentru a deschide distribuția de încredere pentru toată lumea.

Acestea sunt spuse, este posibil ca Apple să fie în regulă cu Sketch, BBEdit și Coda care părăsesc Mac App Store și multe aplicații nu intra deloc în el. La urma urmei, Apple a creat Gatekeeper pentru a permite livrarea aplicațiilor de încredere în afara Mac App Store. Face parte din ceea ce face ca Mac App Store să fie diferit de iOS App Store. Apple ar putea crede că MAS este cel mai potrivit pentru aplicațiile pop, iar aplicațiile pro sau de nișă pot și ar trebui să existe în afara lui.

De asemenea, este posibil ca Apple să nu vadă MAS ca o prioritate. Chiar dacă sunt distincte, Mac App Store împărtășește resurse și atenție cu iOS App Store. Deoarece Mac App Store este o piață mult mai mică și câștigă o mică parte din venituri, aproape toate aceste resurse și atenție merg către iOS App Store. Nu există un singur director executiv la nivel de companie care să conducă și să susțină întregul App Store ca produs, cu atât mai puțin de Mac App Store în sine.

Ca urmare, Mac App Store este mult în urma Magazinului de aplicații iOS în ceea ce privește controlul funcțiilor pentru dezvoltatori precum TestFlight și analize, precum și pentru a cumpăra, cum ar fi cadouri de aplicații, pachete, funcții per categorie, previziuni video și multe altele. (Aceasta Mac App Store.aplicația nu a văzut actualizări majore de la lansare ar trebui, de asemenea, să dezactiveze pe oricine noțiunea de a se separa de la iTunes.aplicația, în sine, realizează orice.)

Pentru a aduce Mac App Store la egalitate cu iOS App Store, ar necesita probabil stabilitatea unei poziții de nivel înalt în cadrul Apple, direct responsabilă pentru succesul Mac App Store, cu o echipă distinctă dedicată furnizării acestuia. Și asta ar necesita probabil campioni în cadrul echipei de produse Mac și o lansare majoră pe care să o poată utiliza. Ceva care o face o prioritate la nivel executiv. Nu pentru că dimensiunea pieței sau veniturile o cer, ci pentru că mărimea generală și este pe bună dreptate un punct de mână.

Acea echipă ar putea afla apoi ce caracteristici și mecanisme, dacă există, trebuie adăugate la Mac App Store pentru a face din aceasta o experiență de primă clasă. Poate caracteristici și mecanisme vechi, poate noi, poate ambele. Dar cu scopul constant de a aduce MAS nu doar în prezent, ci și în viitor. Nu doar pentru că ar fi bine pentru dezvoltatori, pentru a cumpăra și pentru Apple.

Dacă Apple dor aplicații Sketch și BBEdit și Coda din lume în Mac App Store. Și dacă se dovedește că unele aplicații chiar nu se potrivesc cu MAS, dacă este mai mult pentru aplicații pop decât pentru aplicații de nișă, atunci se poate datora activității, nu inactivității, ceea ce este infinit mai bun pentru toată lumea.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here