Samsung DeX ar putea învinge Continuum-ul Microsoft, dar încă nu este un slam dunk

Samsung a anunțat ieri Galaxy S8 într-o încercare îndrăzneață de a recâștiga terenul pierdut din cauza dezafectării bateriei Note 7. În cea mai mare parte, compania pare să fie pe drumul cel bun. Primele recenzii practice țâșnesc despre designul telefonului, setul de funcții și noile abilități. Una dintre aceste capabilități este DeX, care este un nume groaznic, dar și o caracteristică impresionantă.

DeX de la Samsung le permite proprietarilor de Galaxy S8 să se conecteze la un ecran mai mare - cu un dock pentru a deveni un computer ... cam. Sună mult ca Continuum-ul Microsoft, dar abordează o problemă diferită pentru Samsung: cum să muți Android pe desktop de pe mobil. Aceasta este problema opusa pe care Microsoft cauta sa o rezolve.

Cinci lucruri de știut despre Samsung Galaxy S8 și dock-ul DeX

Cu toate acestea, Samsung DeX, care deși este foarte impresionant ca 1.0, este cu greu o lovitură sigură. Iată câteva motive pentru a ține sub control ideea DeX ca o amenințare pentru Microsoft Continuum.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Samsung DeX nu este ieftin

Când HP Elite x3 a apărut pe piață, mulți consumatori au renunțat la prețul de 799 USD. Cu toate acestea, această sumă a inclus HP Desk Dock premium cu mai multe porturi USB și o mufă Ethernet.

În comparație, Samsung Galaxy S8 se vinde cu 750 USD fără stație de andocare, iar S8 Plus este cu 100 USD mai mult. Samsung nu a anunțat prețul și disponibilitatea dock-ului său de birou, dar unele rapoarte anterioare l-au fixat la 150 USD (are și un ventilator a răcirii lucrurilor, ceea ce este interesat; ce se întâmplă cu o conexiune wireless, dacă este posibil?).

Ideea aici nu este că Elite x3 este propunere de valoare, ci la 900 USD (plus taxe) Samsung S8 și DeX nu au prețuri pentru consumatorul tău mediu. Și asta nici măcar nu include monitorul de afișare „de rezerva” necesar.

Recuperează viziunea pe termen lung a Microsoft despre Continuum este pentru piețele emergente în care mulți oameni nu vor avea niciodată un PC desktop Core i7 complet. Suntem încă la câțiva ani de această idee, deoarece prețurile trebuie să scadă, dar nu este clar că consumatorii din clasele mijlocii și superioare sunt ținta cea mai viabilă pentru Continuum sau DeX în 2017.

Pentru cine este DeX?

Continuumul Microsoft a părut întotdeauna un concept îngrijit, dar chiar și cu Actualizarea creatorilor, este cel mai bine descris ca pe jumătate coapt. Cu toate acestea, companii precum HP văd o valoare reală în idee - chiar dacă nu este pe deplin realizată astăzi - pentru întreprinderi și piețe profesionale specifice în care securitatea și managementul sunt apreciate. Acestea sunt pariuri sigure pentru HP, deoarece nu sunt necesare pentru publicitatea consumatorilor și stocarea raftului magazinelor.

Mișcarea HP este, de asemenea, inteligentă, deoarece, așa cum au subliniat mulți critici în trecut, ce consumator obișnuit și-ar dori sau ar avea nevoie de Continuum astăzi? Tehnologia este costisitoare, un pic greoaie și lentă, mai ales în comparație cu un laptop sau tabletă pe care să-l îngrijească pe utilizatori probabil că le dețin deja.

Acestea sunt valabile și toate se aplică pentru Samsung DeX, doar la o scară mai mare. Nu numai că este încă scump, dar nu este clar că consumatorii au nevoie sau chiar doresc o soluție desktop Android.

Întreprinderile și companiile nu doresc Android din cauza complexității gestionării vulnerabilităților sale de securitate. De asemenea, este evident că Samsung nu vizează nici măcar companiile cu Galaxy S8 și DeX, ci doar prosumatorii.

Poate cea mai ciudată omisiune a Samsung cu DeX este modalitatea. Un lap dock ar părea mai potrivit pentru consumatori în 2017 decât un monitor desktop. Deși nimic nu împiedică Samsung să producă un astfel de dispozitiv mai târziu, este ciudat că nu a pornit mai întâi acolo.

Problema cu decalajul aplicației Samsung

În ciuda întregului succes al Google cu Android, un domeniu în care a eșuat sunt tabletele. Asta nu din lipsă de încercare. Samsung și multe alte companii de cercetare în continuare să câștige publicul cu Chromebookuri și tablete, fără succes. Chromebookurile înregistrează victoria în SUA.S. școli, dar cam atât.

O parte a problemei este că aplicațiile Android pur și simplu nu se scalează foarte bine. Dezvoltatorii trebuie să facă niște coduri grele pentru a face aplicații pregătite pentru tabletă și, din cauza lipsei de cotă de piață ca stimulent, mulți nu se deranjează.

Platforma Universal Windows (UWP) a Microsoft, pe de altă parte, oferă dezvoltatorilor Continuum gratuit. Dezvoltatorii au puțin, dacă este deloc, de lucru pentru a face o aplicație UWP pregătită pentru Continuum. Există câteva comenzi pentru mouse și cursor și ne asigurăm că elementele sale funcționează bine scalate, dar dacă rulează pe Windows 10 pentru PC, poate rula pe Continuum. Este atat de simplu.

Din cele șaizeci de aplicații instalate pe Elite x3, 95% dintre ele rulează în Continuum, Slack fiind cea mai mare rezistență. (Nu este UWP.) AccuWeather, Bank of America, Deus Ex Go, Enpass, Facebook, GroupMe, Instagram, iNi Reader, Huetro for Hue, myTube, Sygic GPS, The Guardian, Twitter și Uber sunt toate activate Continuum, deoarece nu este un mare lucru pentru dezvoltatori.

Problema Microsoft nu este cadrul aplicației, ci lipsa de stimulent pe piață pentru dezvoltatori să creeze mai multe aplicații pe care își doresc utilizatorii de telefoane. (Lipsa calității ar putea fi, de asemenea, o problemă.)

Aceasta nu este o problemă mică, dar soluția Microsoft pentru Continuum este integrată în Windows 10 și UWP. Prin comparație, soluție pentru Android este un pic neplăcută. Această fundație este un domeniu în care Microsoft este înaintea Apple și Google: OneCore și Composable Shell (CSHELL). Platforma este concepută de la zero pentru a fi agnostică hardware, în timp ce Android și iOS nu sunt.

O altă problemă semnificativă cu care se confruntă Microsoft și pe care DeX nu o abordează direct, aceste aplicații desktop Win32 „clasice”. Cel puțin cu Windows 10 pe ARM și emularea sa Win32, Microsoft are o cale. Android este blocat pentru totdeauna din acel ecosistem, cu excepția realizării, care nu este întotdeauna ideală.

De ce Microsoft continuă să lucreze pe Windows 10 Mobile: ARM, celular și următorul lucru important

Samsung, cu toate acestea, are multă putere de piață și impuls cu seria Galaxy. Dacă ar exista o singură companie care să vrea să existe ceva, Samsung ar putea fi aceea. Dar crede cineva cu adevărat că DeX va stimula adoptarea de aplicații compatibile care se extind la ecrane mai mari? Acest lucru pare puțin probabil, cel puțin pentru viitorul imediat.

Concluzia de pe Samsung DeX: Nimic din toate acestea nu este ușor

Nu vreau să diminuez ceea ce Samsung a realizat cu DeX. Să admitem că este evident că din poarta este mai impresionant decât Continuum-ul Microsoft astăzi. Acest lucru este foarte notabil și, sincer, este de bun augur pentru toate companiile care se străduiesc să creeze o punte între lumea computerelor mobile.

De asemenea, ar trebui să-l îngrijoreze puțin pe Microsoft, deși compania știa clar că DeX va veni - la urma urmei, a ajutat Samsung făcând suita Office scalabilă.

Ce va aduce CSHELL la Continuum mai târziu în acest an...dar este prea târziu?

Sigur, se așteaptă că Microsoft va aduce multe îmbunătățiri la Continuum în toamnă cu Redstone 3, care aduce CSHELL pe mobil. Această caracteristică va include, de asemenea, aplicații cu ferestre și performanță. Din păcate, astfel deri „vin în curând” față de lansarea DeX de către Samsung, la sfârșitul lunii aprilie.

Lucrul ciudat cu DeX și Continuum este că toată lumea crede că este îngrijit, dar consumatorii nu sunt încă la bord. Cel putin nu cu portofelele lor.

Conceptual, DeX este o idee distractivă, iar Samsung o împinge mai mult în mentalitatea consumatorilor. Asta e bine atât pentru Samsung, cât și pentru Microsoft. Microsoft pariază pe Windows 10 pentru că este hardware agnostic. Continuum, UWP, Windows 10 pe ARM, CShell și OneCore sunt bazele concepute pentru a ajunge acolo. Android și iOS se vor lupta cu această schimbare.

În timp ce DeX face furori, nu este clar că consumatorii vor grăbi să-l adopte. La fel ca Continuum, pare puțin probabil ca o persoană obișnuită să plătească încă 150 USD pentru această funcție. Ar renunța cineva la un laptop complet, indiferent dacă este Windows sau macOS, pentru DeX? Poate, dar haideți să nu-i spun deocamdată mainstream.

Calculul modular este viitorul, nu vă înșelați. Cu toate acestea, drumul de urmat este unul lung, iar DeX de la Samsung este doar o alta piatra de hotare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here