Căutarea RIM pentru dezvoltarea de aplicații după PlayBook 2.0

RIM a organizat un mic panel confortabil pentru dezvoltatorii la Mobile World Congress, unde vicepreședintele Relații cu Dezvoltatorii, Alec Saunders, i-a cerut pe oameni de la Zinio, Marmalade și Pacemaker să vorbească despre câte de minunat a fost dezvoltat pentru BlackBerry. În timp ce cea mai mare parte a conversației a fost previzibilă pozitivă, întrebările și răspunsurile cu presa a fost mai puțin critică. Am avut grijă să exprim câteva întrebări care au fost ridicate de voi și de colegii angaja CB. 

Cea mai mare problemă ridicată pe frontul dezvoltatorilor, mai ales că suportul pentru aplicațiile Android a fost lansat în BlackBerry PlayBook OS 2.0, este modul în care RIM intenționează să atragă, să promoveze și să rețină dezvoltatorii de calitate. Sprijinirea Android introduce câteva probleme; una care a fost adusă în discuție în întrebări și răspunsuri la pirateria. Se pare că au existat multe încercări de a trimite aplicații care au fost furate flagrant de la alți dezvoltatori.  Din fericire, RIM se angajează să facă diligență în acest sens și a prins deja câțiva dealeri dubioși. Alec a spus „Nu vrem „Vestul sălbatic” la Android Market în App World” – ceea ce este liniștitor. 

Una dintre cele mai mari preocupări ale mele este că strategia de dezvoltare pe mai multe direcții (de ex.e. care acceptă sau duzină de limbaje de programare diferite) va ajunge să permită dezvoltatorilor leneși, mai degrabă decât să fie o rampă atractivă pentru aplicațiile native. Deja, vedem o mulțime de aplicații în care dezvoltatorii nu ar putea fi deranjați să schimbe mențiunile despre Android sau aplicații web Flash care lasă în următoarele instrucțiuni pentru comenzile de la tastatură. Alec a răspuns că aplicațiile de calitate scăzută vor fi în mod natural respinse, dar pentru mine, asta spune doar că BlackBerry App World pentru PlayBook și în cele din urmă BB10, ar putea fi pur și simplu 90% aplicați prost portate de pe alte platforme. Există încă o mulțime de atractivitate în aplicații native, chiar dacă portarea unui produs existent în PlayBook (mai degrabă decât a scrie unul proaspăt nativ de la zero) este pur și simplu un fruct lent. După cum a spus CEO-ul Marmalade, Alex Caccia, „Nu poți scrie Call of Duty cu HTML5." 

RIM a evanghelizat în mod agresiv dezvoltatorii, iar prezența lor în secțiunea App Planet a Mobile World Congress a fost o dovadă a acestei strategii. Imaginea de mai sus este de la una dintre sesiunile de dezvoltatori BlackBerry pline de la MWC și, potrivit lui Alec, interesul european este încă foarte mare. Am văzut o mulțime de dezvoltatori plecând de la sesiuni ca aceasta cu PlayBook-uri gratuite, ceea ce este un început excelent, dar asta nu este o garanție de loialitate. Alec a spus că o parte a problemei pentru dezvoltatori s-a rezumat la sincronizare – în special, mulți dintre ei adoptau abordarea „așteptați și vedeți” până când BB10 iese în stradă, în timp ce alții plănuiau să lanseze primele aplicații concomitente cu noi aplicații. platformă.

Bănuiesc că chiar și după lansarea lui BB10, mulți dezvoltatori vor dori să vadă smartphone-urile RIM având mult mai mult succes decât tabletele lor înainte de a-și angaja resurse pentru a scrie o nouă aplicație BB10.

RIM se așteaptă, de asemenea, să limiteze fragmentarea brută a sistemului de operare BlackBerry anterior limitând raporturile de aspect ale afișajului dispozitivului lor. Rescrierea aplicațiilor BlackBerry pentru noi proporții de ecran a fost o mare pacoste pentru dezvoltatori în trecut. Este bine să vedeți că RIM este dispus să fie judecati atunci când alegeți ecranul pentru următorul lot de dispozitive. Operatorii au reprezentat un alt bloc pentru actualizările sistemului de operare, dar Alec ma asigurat că preîncărcările și serviciile operatorului vor putea fi actualizate separat de cea mai mare parte a sistemului de operare, ceea ce înseamnă că RIM ar putea să-și lase actualizările în mod. independent, în timp ce operatorii ar putea trece prin teste îndelungate. fără a bloca lucrurile.  

În timp ce OS 2.0 a fost o actualizare mare, există încă o mulțime de lucruri care trebuie ajustate și sunt pe cale. Alec m-a asigurat că lucruri precum orientarea portret în aplicația de mesaje de sine stătătoare vor fi remediate în scurt timp. Chiar și o dată unele dintre OS 2.0 sughițuri au fost rezolvate, există unele funcții pe care încă le așteptăm, cum ar fi DLNA, Wi-Fi Direct și unele opțiuni adecvate de meniu „Trimiteți către” așa cum le vedem în smartphone-urile BlackBerry. 

Una peste alta, mi-a fost clar ca RIM se straduia din greu sa angajeze dezvoltatorii - aș spune chiar mai mult decât oricare dintre ceiilalți producători de smartphone-uri de la MWC. Standul nebunesc pentru Android al Google a fost mai mult un loc de joacă decât unde dezvoltatorii ar putea ajunge la tălpi. Dezvoltatorii încă văd defalcarea cotei de piață la sfârșitul zilei și îmi fac griji că, chiar și cu toată implicarea din lume, BlackBerry ar putea rămâne jos pe lista de priorități pentru dezvoltatori.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here