Revizuirea experienței dureroase a lui Halo 3: ODST 8 ani mai târziu

Ieșind din vârful Halo 3, Bungie a decis să dezvolte un nou joc care să se abată radical de la stilul de stabilitate al lui Halo. Dorind o experiență mai grea și mai întunecată, compania s-a așezat să creeze o să relateze detaliată a invaziei Covenant pe care o vedem pe scurt în Halo 2. Rezultatul a fost Halo 3: ODST, o experiență care, chiar și în ciuda vechimii, reușește să iasă distinct în evidență față de celelalte jocuri din franceză.

Vedeți în magazinul Xbox

Realitatea războiului cu Legământul

ODST prezintă adevărate orori ale războiului cu Imperiul Covenant.

În mod obișnuit, Halo este un univers care se concentrează în jurul unor figuri eroice, supraomenești, care fac fapte eroice, supraomenești. Fie că este Master Chief sau Arbiter, Halo Rings sau Ark, trilogia originală Halo nu face întotdeauna să jucăm ca personaje extraordinare în setări expansive, extraterestre.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

ODST nu ar putea fi mai departe de această formulă. Încă de la început, ODST arată clar, prin mâzgălașul său de deschidere, că jocul va recunoaște pe deplin partea urâtă a Războiului Om-Legământ:

Anul este 2552. Omenirea este în război cu alianța extraterestră cunoscută sub numele de „Legământul”.Pierdem. Legământul ne-a ars luminos, ucigând miliarde în campania lor de genocid. Pământul este ultimul nostru bastion - un secret păzit cu grijă. Dar nu mai.

Ceea ce Halo: Combat Evolved nu evidențiază acest lucru exact ce face această deschidere. Ne spune că, chiar înainte de aventurile Master Chief pe inelul Halo, restul umanității din jurul galaxiei a suferit și continuă să facă acest lucru din cauza acestui imens imperiu extraterestru.

Aceasta este ceea ce are de făcut povestea lui Halo 3: ODST. Pentru a spune poveștile nespuse anterior ale individului comun într-un cadru comun în mijlocul unei galaxii pline de personaje herculeene și mister extraterestre.

A juca ca un soldat de picior obișnuit în armata UNSC subliniază cum este să stai împotriva mașinilor de război de neoprit a Covenant-ului ca o persoană normală.

Pe măsură ce Covenantul începe să invadeze și să cucerească orașul african New Mombasa, singurul lucru care le stă în cale sunt bărbații și femeile curajoși din forțele militare ale UNSC ale marinei și - după cum puteți vedea după titlul jocului — Orbital Drop Shock Troopers.

Hot aruncat prin drop pod în oraș, joci cea mai mare parte a jocului ca The Rookie, cel mai nou membru al echipei ODST Alpha-Nine. După ce te-ai despărțit de colegii tăi de echipă la intrare și ai căzut inconștient când poți să se izbească de o clădire, te trezești singur și noaptea, în mijlocul unui New Mombasa care se târăște cu patrule Covenant.

Pe măsură ce rătăciți pe străzile sterpe, pline de moloz, fie evitând, fie angajând forțe extraterestre, găsiți indicii despre locul în care se află echipa ta. De fiecare dată când o faci, noi, ca jucători, putem experimenta invazia ca fiecare membru al echipei în timp ce găsesc o modalitate de a se întâlni unul cu celălalt. Ne întoarcem apoi la perspectiva lui Rookie, până când el însuși se conectează cu Alpha-Nine. Apoi pentru a lucra împreună pentru a scăpa din oraș, pe măsură ce acesta devine complet de pășit de Legământ.

Narațiunea ODST evidențiază camaraderia și impulsul pentru supraviețuire pe care soldații le împărtășesc în fața unor șanse copleșitoare.

După cum am menționat mai devreme, adevărata forță a poveștii lui ODST constă în modul în care descrie universul Halo.

În loc de lumi extraterestre uimitoare și uluitoare de explorare, suntem cufundați direct în haosul unui oraș devastat și devastat de război, care a fost dezbrăcat de mulți locuitorilor săi umani de o amenințare extraterestră.

În loc să nu simțim constant ca o figură eroică în timp ce temele epice și bombastice ne asaltează timpanele, suntem doar o mică echipă de suflete care să împingă înutil împotriva unui val de neoprit, cu doar muzică sumbră și mai întunecată ca partitură. Momentele de victorie sunt rare și se simt trecător.

În loc să vedem Războiul Om-Legământ prin ochii unui super-soldat legendar, vedem acest război prin ochii bărbaților normali, medii. Bărbații care nu au armură de titan protejată sau reflexe supraomenești; doar inteligența, pregătirea și angajamentul lor față de fraternitatea lor.

Obiectivul nostru principal nu este nici măcar foarte important. Nu încercăm să oprim Potopul sau să distrugem un inel Halo. Pur și simplu încercăm să supraviețuim. Obiectivul principal al Alpha-Nine este de a supraviețui, de a scăpa de ororile a ceea ce a fost cândva New Mombasa.

Aici se află găsită frumusețe a scrierii lui ODST. Ne arată cum ar fi să fii „băieții” din universul Halo. Este o perspectivă care vă deschide ochii, pentru a vedea cât de puternic este cu adevărat Legământul. Ce pot face ei unui centru de populație. Cât de ușor pot măcelări mii și mii de oameni în câteva ore. Este ceva ce alte jocuri Halo nu o arata niciodata cu adevarat, dar acesta o face.

Tactică de joc, provocator și pedepsitor

Modul de joc al Halo 3: ODST este foarte diferit de alte intrări din franciză.

După cum am stabilit deja, povestea și atmosfera din Halo 3: ODST este o interpretare mult mai întemeiată și realistă a Războiului Om-Legământ. ODST, totuși, duce acest sentiment un pas mai departe, făcându-și astfel jocul să se simtă, de asemenea.

Ești un Orbital Drop Shock Trooper, nu un spartan. Și în timp ce armură ta ODST și corpul fizic de vârf pot primi o bătaie decentă, nu ești nici pe departe la fel de rezistent ca Master Chief. Acest risc crescut, împreună cu faptul că, spre deosebire de multe alte jocuri Halo, rănile tale nu se vindecă în timp, creează o atmosferă în care strategia ta împotriva AI trebuie să fie mai atentă.

Deoarece acum nu ești spartan, încărcarea cu capul întâi pentru a ataca sau patrulă nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Este posibil să câștigi așa, sigur, dar este foarte riscant. În schimb, ODST te încurajează să fii creativ, așa cum ar trebui să facă o persoană reală. Pistolul-mitralieră și arma de mână tăiate vă oferă opțiuni pentru a angaja pe furiș ținte singuratice. Alte arme sunt utilizabile, dar zgomotul vă dă poziția, forțându-vă să alegeți modul în care vă angajați.

Fără să încerce să sune clișeu, ODST este, în multe privilegii, Dark Souls din franciza Halo. Gameplay-ul său este pedepsitor și provocator, dar jucătorii inteligenți și creativi vor găsi succes în experiența lor.

Gândurile tale

Ce părere aveți despre Halo 3: ODST? Crezi că titlul ține bine și astăzi, la aproape un deceniu de la lansare? Care este partea ta preferată din joc? Sunteți de acord cu punctele mele despre povestea și modul de joc?? Spune-ne în comentarii.

Și, dacă nu ați jucat deja ODST, noroc, deoarece a devenit recent jucabil pe Xbox One, ca parte a Programului de compatibilitate inversă. Îl poți ridica cu 14 USD.99.

Vedeți în magazinul Xbox

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here