Resident Evil 3 ar putea fi o modalitate excelentă de a face față orelor pandemiei de COVID-19.

Sursa: Capcom

Marea întrebare care se află în mintea tuturor în acest moment pare să fie cum să facă față răspândirii COVID-19 și stresului pe care virusul îl pune nu numai asupra sănătății populației globale, ci și asupra infrastructurii noastre. Este greu să justificăm timpul de nefuncționare sau să nu ne distrăm atunci când nu putem părăsi casele și suntem blocați să nu uităm la guvernele din întreaga lume cum fac încurcături în gestionarea crizei.

Oamenii se ocupă de asta în moduri diferite, ceea ce este evident prin tipurile de media pe care le consumă. Pe de o parte, oamenii se pierd în furaje fermecătoare, fără conflicte, cum ar fi Animal Crossing: New Horizons, în încercarea de a scăpa de realitate, iar asta este acceptabil. Pe de altă parte, oamenii jocuri elimină frustrările în mai violente și intense precum Doom Eternal. E bine și asta.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cu atât mai derutant sunt oamenii care se evadează în mass-media care ajunge prea aproape de casă. Filme precum Contagion, un titlu din 2011 despre modul în care o societate abordează o pandemie, se află în fruntea topurilor recente de streaming. Jocuri precum Plague Inc., în care controlați sau ciumă în încercarea de a distruge populația lumii, înregistrați, de asemenea, o creștere a descărcărilor, ceea ce a forțat dezvoltatorii de la Ndemic Creations să emită o declarație despre modul în care jocul nu este un „model științific”. „pentru o situație reală. (De asemenea, a lansat mai târziu un mod alternativ care a permis jucătorilor să oprească un focar în loc să creeze unul.)

Nu vă înșelați – jocurile Resident Evil sunt toate întunecate. Dar sunt ele prea întunecate pentru o lume în mijlocul unei pandemii??

Pare corect atunci când săptămâna vom primi o altă intrare în franciza de lungă durată Resident Evil, care, dacă nu știți, este despre un virus eliberat în lume și despre cum distruge totul în cale. Jocurile, care variază în calitate, sunt toate, cel puțin, cathartice în felul în care sunt multe titluri axate pe luptă. Dușmanii tăi sunt de obicei zombi inumani sau creaturi parazite fără șansa de supraviețuire, așa că ești liber să-i dobori cât de mulți vrei, fără nicio disonanță ciudată. Cele mai multe dintre titlurile principale vă au, de asemenea, să opriți o conspirație guvernamentală sau un complot al nesfârșitului diabolic Umbrella Corporation și a lacheilor săi pentru a prelua lumea.

Chiar și atunci când folosiți armele pe care aveți la dispoziție pentru a finaliza jocul și a salva, este întotdeauna doar pentru o clipă. Încă nu puteți opri miile care oricum mor sau ravagiile pe care le provoacă asupra lumii în general. Chiar și atunci când Leon Kennedy oprește pe Umbrella și evadează din Racoon City în Resident Evil 2, trebuie să mărgă și să salveze pe fiica președintelui dintr-un complot parazit în Resident Evil 4. Redfields se confruntă în mod constant cu noi loturi de inamici, iar Albert Wesker, unul dintre cei mai emblematici ticăloși umani din serie, continuă să câștige putere și să lupte împotriva supraviețuirii tale.

Nu vă înșelați – jocurile Resident Evil sunt toate întunecate. De aceea, sunt experiențe excelente de supraviețuire horror. Sunt prea întunecate pentru o lume care se află în mijlocul unei pandemii??

Există o mulțime de asemănări între virusul T din inima primelor jocuri Resident Evil (inclusiv Resident Evil 3, care va fi lansat săptămâna aceasta) și COVID-19, care în prezent face drum în întreaga lume. Evident, este mai rău COVID-19, deoarece acest virus este întotdeauna fatal și te transformă într-un membru al strigoilor, dar ambele boli provoacă paranoii similare. Ambele pot fi prevenite asigurându-vă că oamenii nu ies afară și expunându-vă celorlalți, ceea ce vă expune riscul de a le contracta și apoi de a o răspândi și altora.

În remake-ul Resident Evi 3, Jill Valentine, un S.T.A.R.S. ofițer din Raccoon City, face echipă cu membrii Umbrella pentru a ajuta la salvarea supraviețuitorilor. Problema este că, așa cum Mikhail Viktor de la U.B.C.S. spune, majoritatea vor deveni membri ai strigoilor. Acesta este tariful standard pentru pandemie. Pe măsură ce populația așteaptă vindecarea, mulți vor muri. În funcție de severitatea bolii din centrul pandemiei, ar putea fi milioane. În media, o pandemie ar putea însemna sfârșitul lumii, indiferent dacă vă uitați la trilogia prequel Planet of the Apes sau The Walking Dead.

Diferența este că, în lumea reală, pandemie au fost temporare. Moartea Neagră a cuprins Europa și a ucis milioane de oameni, dar Europa a continuat oricum. Epidemia de gripă din 1918, ultima boală care a răspândit SUA.S. într-un mod similar cu COVID-19, nu a transformat țara într-un pustiu post-apocaliptic. Chiar dacă ne-am confruntat cu evenimente de apocalipsa de-a lungul istoriei noastre, am reușit totuși să supraviețuim. Acest lucru va rămâne adevărat cu COVID-19, chiar și după suferințe masive.

Cu siguranță nu este cazul virusului. Pandemia devine nouă normalitate pentru oamenii din acel univers și numai tu o poți opri.

Există siguranța conceptului de confruntare a pandemiei de a se putea face, indiferent dacă vă uitați la un film sau jucați un joc video. Acest lucru este făcut mai confortabil de cât de mult de siguranță nu simțim că în prezent, așteptăm lucrurile. Cu un joc precum Plague Inc., jucătorul are control direct asupra bolii. Îl pot face la fel de eficient sau ineficient pe cât doresc, profitând de factorii de mediu și societăți care se îngrijesc pe mai multe jocuri. Desigur, este doar un joc, așa că, odată ce runda s-a terminat, puteți lăsa jocul și plecați.

Sursa: Capcom

În jocurile Resident Evil, virusul T nu este doar o grămadă de celule care vă fac să vă aveți. El capătă o formă fizică transformând oamenii pe care îi infectează. Asta înseamnă că poți lupta direct cu boala. Este posibil să nu știți nimic despre dezvoltarea vaccinurilor sau despre ceea ce se întâmplă în producția și distribuția în masă a consumabilelor medicale. Totuși, poți mânui sau armă într-un joc video și poți doborî zombi. Resident Evil nu prezintă fantezia de putere supremă, dar oferă cel puțin o: fantezia controlului.

Diferența dintre jocuri și realitate este că, în lumea reală, pandemie au fost temporare.

Aut nenumărate studii despre motivul pentru care ne-am plasat jocurile video violente, dar ideea generală este că ele nu există un sentiment de control asupra unei povești dintr-un loc confortabil. Violența este modalitatea de ușoară de a introduce un conflict interacabil într-un joc, iar conflictul este necesar pentru o națiune tradițională. Cufundarea jucătorilor într-o poveste și oferirea lor o aparență de control asupra modului în care este formată este o modalitate excelentă de a-i. Totuși, cheia este asigurarea faptului că pot face acest lucru într-un mediu sigur. Aveți potențialul de a obține toate sentimentele bune pe care le aveți fără niciunul dintre pericolele reale.

„Acești jucători au o pușcă de adrenalină și este noradrenalină, și este testosteron și cortizol – aceștia sunt așa-numiții hormoni de stres”, a spus profesorul de la Universitatea de Stat din Iowa, Douglas Gentile, pentru NPR. „Este exact îl cocktail de hormoni pe care arunci în sânge dacă te-am lovit cu pumnul

Dar știi că ești în siguranță, a avea acel sentiment de stres cu adevărat intensificat poate fi distractiv."

Resident Evil face parte dintr-o moștenire lungă de jocuri de groază de supraviețuire care îți ridică nivelul de stres, privându-te de multă putere, dar oferindu-ți doar suficientă pentru a învinge inamici duri. Acesta este motivul pentru care a ieși în top se simte atât de bine; pentru că se simțea imposibil. Domnule. X în Resident Evil 2 și Nemesis în Resident Evil 3 sunt inamicii supremi în aceste scenarii, deoarece nu puteți învinge singur. Armele tale nu le doborî. Domnule. X a căzut doar după ce l-ai lovit cu un lansator de rachete. Nemesis este și mai dură. Este tot un sistem care funcționează pentru a-ți face să te simți triumfător după ce totul s-a terminat. Și amintiți-vă, puteți experimenta toate acestea de pe canapea.

Nu trebuie să ieși afară și să te confrunți cu o adevărată apocalipsă zombie și nici să te lupți cu COVID-19. doar să vă așezați și să experimentați fante. Apoi, poți să mergi mai departe cu viața ta. Nu face din Resident Evil 3 cel mai bun mod de a trece peste această pandemie actuală sau de a face față stresului și anxietății pe care mulți dintre noi le-am experimentat, dar ar putea ajuta.

Înrudit: recenzia noastră completă Resident Evil 3

Înfruntă groaza

Resident Evil 3 (Xbox One)

Doborâți-vă Nemesisul

Remakeul Resident Evil 3 urmărește să continue buna credință construită de Resident Evil 2. Experimentați acțiunea zombie clasică cu o piele nouă și strălucitoare în timp ce o jucați pe Jill Valentine care caută să lupte împotriva Umbrella Corporation.

  • 60 USD la Microsoft Store
  • 60 USD la Best Buy

Xbox

Principal

  • Ce este Xbox Game Pass?
  • Cele mai bune televizoare 4K pentru Xbox Series X și S
  • Căști Xbox One obligatorii
  • Căștile noastre fără fir Xbox One preferat
  • Cele mai bune jocuri Xbox viitoare pentru 2021
  • Xbox One X vs. Xbox Series S

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here