Istoria reală care a inspirat Assassin's Creed și povestea sa

Cu Assassin's Creed: Origins gata să nu ofere cunoștințele din spatele creării Frăției Asasinilor în universul Assassin's Creed în octombrie, m-am gândit că va fi o distracție să explorez clanul secret care a inspirat întreaga serie din locul întâi: Hashashinii medievali. Într-adevăr, în timp ce povestea viitoare a lui Bayek și călătoria prin Egipt, nu vor spune originile Asasinilor din universul Ubisoft, Ordinul Asasinilor însuși s-a bazat pe această organizație din lumea reală a spionilor și (nesurprinzător) așasini.

Originile Hashashins

Potrivit lui Saladin și Căderea Regatului Ierusalimului1, Hashashins (în arabă și persană pentru „asasini”) au originea în 1094 în Siria (și ceea ce este acum nordul Iranului) sub conducerea lui Hassan-i Sabbah, un popular și musulman și bine respectat. , pentru a-și răsturna dușmanii în mijlocul tulburărilor religioase și politice din Țările Sfinte. Căutând un loc pentru a stabili un cartier general pentru Ordinul său, Sabbah a ales fortăreața de la Alamut, un loc robust, extrem de apărat după orice standard medieval. Datorită statutului său înalt, Sabbah a avut mici probleme în a câștiga un număr serios de urmăritori. Drept urmare, nu a trecut mult timp după stabilirea la Alamut, când Hashashini (numiți și Nizari Ismaili, considerați o ramură a musulmanilor și tradiționali) la început să folosească ajutor de spionaj, cât și de asasinat pentru a câștiga un punct politic și a elimina obiective cheie. Aceste acțiuni au deschis calea pentru extindere la scurt timp după.

Hassan-i Sabbah însuși. (Sursa: NewWorldEncyclopedia.org)

Crestere spre putere

Hashashinii au devenit rapid faimoși pentru viclenia lor în toată țara.

Hashashinii au reușit să captureze și să controleze mai multe forțărețe similare de-a lungul lanțurilor muntoase ale Siriei și, ca urmare, influența și dimensiunea lor au continuat să crească. Cu un accent mare pe antrenarea acestor noi, rândurile lor Ordinului s-au umflat, iar Hashashinii au devenit rapid notori pentru viclenia lor în toată țara. Potrivit The Old Man of the Mountain2, doar cei mai buni dintre cei mai buni au devenit asasini. Membrii responsabili de săvârșirea asasinatului au fost instruiți pe larg nu numai pentru a fi stăpâni ai luptei, ci și pentru a fi stăpâni ai minții. Multe dintre asasinatele atribuite au necesitat sau planificare extrem de meticuloasă și adaptabilitate pentru a evita securitatea inamicului și pentru a se apropia de tine. Asasinii trebuiau, de asemenea, să fie atât tineri, cât și în plină expansiune fizică, pentru a efectua pe furiș și rapid acțiuni fizice în misiunile lor. În problemele în care asasinarea nu a fost considerată necesară, alți ordonanța ai Ordinului au făcut uz de tactici neletale, cum ar fi diferite forme de război psihologic.

Castelul Masyaf, una dintre cele mai multe fortărețe ale Hashashini, așa cum se află în primul titlu Assassin's Creed.

Agenții Ordinului s-ar dovedi a fi una dintre cele mai mari amenințări la adresa armatelor creștine care au început să invadeze în 1095, marcând începutul primei cruciade. Hashashinii au fost adesea desfășurați în eliminarea liderilor cruciadei și a altor figuri importante și au avut, de asemenea, adesea succes. Deși este adevărat că cruciații l-au vizat pe Hassan-i Sabbah și Ordinul său, nu au reușit niciodată să-l învingă - deși cruciații au fost, de asemenea, implicați în război cu alte grupuri islamice din Țările Sfinte. Când Sabbah s-a îmbolnăvit și a murit în 1124 (a trăit 90 de ani - o viață excepțională de lungă pentru un om în epoca medievală!), un nou lider a ajuns la putere pentru Hashashini, iar aceștia au continuat să efectueze asasinate și alte activități atât împotriva cruciaților, cât și a facțiunilor islamice inamice deopotrivă timp de peste sau sută de ani, potrivit lui Hassan-i-Sabbah și Asasinii3.

Căderea și consecințele

În timp ce Hashashinii au continuat să aibă succes pentru o durată îndelungată după moartea fondatorului lor, acest succes nu va dura pentru totdeauna. După cum sa menționat în Campaniile mongole din Asia4, Imperiul Mongol a început să încerce să invadeze Siria în anii 1240 și, deși diferitele grupuri de acolo au reușit să le țină timp de peste un deceniu, au găsit în sfârșitul succesului în 1253 - asediând. fortărețele Hashashin. Aceste atacuri au fost devastatoare împotriva Ordinului și, în timp ce au dus sau luptă puternică, toate cetățile lor (inclusiv cartierul lor general de la Alamut) au fost jefuite până în 1256. Hashashinii au fost dintr-o dată într-o criză groaznică, agățandu-se de puținul teritoriu și puterea care le mai rămâne.

O vedere la cetatea Alamut. Această zonă este într-o stare destul de bună. (Sursă)

Când mongolii au fost împinși din Alamut de către alte forțe islamice, Hashashinii au reușit să-l recucerească pentru scurt timp în 1275. Până atunci, grupul era o umbră a fostului eu și nu era suficient de puternic pentru a se întoarce la gloriile anterioare. În această perioadă se credea că Ordinul s-a desființat. Nu există înregistrări oficiale de aici încolo, deși s-a zvonit că mulți Hashashini supraviețuitori au devenit mercenari.

Comparație cu jocurile

Fanii veterani ai seriei Assassin's Creed vor ști că Hashashinii sunt, de fapt, reprezentați în jocuri. Mai exact, ei sunt secta pe care o întâlnim în primul joc din 2007.

În timp ce multe dintre informațiile istorice din originalul Assassin's Creed sunt de fapt destul de precis, există unele diferențe mari între Hashashins din lumea reală și Assassin Brotherhood de la Ubisoft.

În primul rând, Hashashinii nu au purtat niciodată ținută emblematică cu glugă pe care să-l poarte Asasinii. Deghizarea a fost un element esențial al tacticii lor, dar Hashashin-ii au ales sau deghizare care îi făcea să pară cât mai obișnuiți posibil, în funcție de situație. De exemplu, Hashashinul responsabil pentru un asasinat pe străzi ar purta hainele unui țăran; dacă asasinatul a avut loc într-o petrecere extravagantă, atunci ucigașul ar fi purtat haine luxoase și luxoase.2

În al doilea rând, cele două Ordine împărtășesc idealuri fundamental diferite. În timp ce Hashashinii au luptat pentru credințele lor și pentru Hassan-i Sabbah împotriva dușmanilor săi politici1, motivația Frăției Asasinilor este mai globală. Ei luptă pentru a păstra libertatea și individualismul.

În cele din urmă (și din păcate, pentru că sunt atât de mișto), Hashashinii nu au folosit niciodată niciun fel de lamă ascunsă pe care Asasinii lui Ubisoft o folosesc frecvent, conform tuturor înregistrărilor din perioada de timp. Multe înregistrări, cum ar fi Templierii și Asasinii5, indică faptul că Hashashinii au folosit pumnale mici, ascunse.

Iată-l: istoria din lumea reală din spatele Assassin's Creed. Ce părere aveți despre modul în care Ubisoft și-a bazat ficțiunea Assassinhood pe asasinii istorici din viața reală? Mie, unul, iubesc și sunt extrem de interesat să văd cum plănuiesc să explice originile Asasinilor din joc în următoarea tranșă.

Assassin's Creed: Origins face un salt de credință pe rafturi pe 27 octombrie 2017 și va fi disponibil pentru Xbox One, PlayStation 4 și PC.

  • Precomandă Assassin's Creed: Origins pe Amazon
  • Precomandă Assassin's Creed: Origins în magazinul Xbox

Surse

[1 Lane-Poole, Stanley. (1906) Saladin și căderea Regatului Ierusalimului. G.P. Fiii lui Putnam.
[2 Nowell, Charles. (1947) Bătrânul muntelui. University of Chicago Press.
[3 Lockhart, Lawrence. (1930) Hassan-i-Sabbah și Asasinii. Universitatea din Londra.
[4 Benson, Douglas. (1991) Campaniile mongole în Asia. Benson, Douglas. (Autopublicat)
[5 Wasserman, James. (2001) Templierii și Asasinii. Simon & Schuster.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here