Razer lucrează pentru a reduce zgomotul excesiv al ventilatorului pe Blade 14" de la sfârșitul anului 2016,

Dacă ați cumpărat un laptop Razer Blade la sfârșitul anului 2016 și ați experimentat un zgomot excesiv de ventilator în timp ce laptopul este inactiv, Razer este pe carcasă. Au existat o mulțime de feedback cu privire la problema pe forumurile oficiale ale Razer, acum un reprezentant Razer a intrat în conversație pentru a clarifica faptul că compania analizează într-adevăr problema pentru a găsi o soluție.

De la Razer:

Știm că am fost liniștiți în ceea ce ați găsit toate feedback-urile și am vrut să clarificăm deschis că luăm în considerare acest lucru și că echipa noastră de ingineri lucrează din greu la actualizarea firmware-ului pentru a regla curba temperaturii ventilatorului, care va reduce zgomotul atunci când Razer Blade este la relați. Înțelegem că, deși acest zgomot pe care îl experimentați este o supărare, nu există probleme funcționale sau de performanță ca urmare a acestui fapt.

Pentru un pic de fundal, problema pare să provină de la ventilatorul Blade care rămâne aprins chiar și timp ce laptopul este inactiv. Este o problemă relativ minoră în marea schemă a lucrurilor, dar ar putea fi incredibil de energie, în funcție de toleranța dvs. la zgomotul ventilatorului.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Re cumpărați acest lucru pentru Razer Blade de la sfârșitul anului 2016 fără procesare Intel Kaby Lake. Cea mai recentă actualizare cu Kaby Lake care a debutat la începutul acestui luni nu pare să sufere de aceeași problemă. Și, deși nu există o ETA privind momentul în care ar fi disponibilă o remediere, este bine de știut că Razer este conștient de problemă și lucrează la o remediere.

Vezi la Razer

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here