Recenzie Razer Raptor 27: Ecranul perfect pentru a lucra din greu și pentru a juca mai greu

Sursa: Daniel Rubino/Widnows Central

Nu există lipsuri de afișare pentru jocuri de calitate, dar compania de jocuri Razer nu a făcut niciodată unul cu flerul și stilul său. Razer Raptor 27 a avut un drum lung de anunțul „faza de proiectare timpurie” în urmă cu aproape un an, până când a ajuns în sfârșit pe rafturile magazinelor.

Am folosit ecranul de 27 inchi HDR 2560 x 1440 cu o rata de reîmprospătare de 144 Hz în ultimele săptămâni. Iată ce trebuie să știți despre el și de a cumpăra unul.

Aproape perfect (dar scump)

Razer Raptor 27

Costă 700 USD

Concluzie: Un superb monitor pentru jocuri de 27 de inchi, care poate vorbi. Raptor 27 este uimitor pentru munca zilnică pentru editare foto și video, vizionarea unui film și pentru jocuri. Caracteristicile unice și un design cool îl deosebesc de restul. Deși prețul de 700 USD este mare, merită pentru aceste abilități.

Pro:

  • IPS WQHD fără strălucire.
  • Precizie remarcabilă a culorii.
  • HDR + 144 Hz.
  • Managementul și proiectarea cablurilor.
  • NVIDIA G-Sync și AMD FreeSync.

Contra:

  • Scump.
  • Cabluri proprietar.
  • 700 USD la Razer

După cifre

Specificațiile Razer Raptor 27 dintr-o privire

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Razer este binecunoscut pentru proiectarea de produse pentru jucători, așa că nu ar trebui să fie surprinzător că Raptor 27 bifează toate casele potrivite pentru acest gen.

Specificații de categorie
Marimea ecranului 27 inci
Rezoluţie 2560 x 1440 (WQHD)
Rată de reîmprospătare 144 Hz
HDR Da (HDR400)
Calibrat din fabrică da
Sincronizare Compatibil NVIDIA G-Sync
AMD FreeSync
Raportul de aspect 16:9
Panou IPS anti-orbire
Unghiuri largi de vizualizare de 178°
Timp de raspuns 1 ms
Luminozitate 420 cd/m² (350 tipic)
Raport de contrast 1000:1
VESA Nu
Porturi Un DisplayPort 1.4
Un HDMI 2.0b
Două USB tip A 3.2 Transmitere
Un PD USB de tip C (DP1.4 în modul Alt)

Merită menționat că Raptor 27 acceptă și imaginează în imagine (PIP). Acest lucru vă permite să rulați o sursă de afișare secundară către Raptor 27, pe lângă computerul principal. Utilizatorii pot alege imediat din afișaj sau doar colțul pentru a afișa acest al doilea ecran.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pe hârtie, toate acestea sunt caracteristici excelente pe care trebuie să le aveți în vedere orice generație, în special unul care funcționează în mod unic transversal jocul și grafica. Dar există mult mai mult la acest monitor decât doar numerele brute.

Cool, dar și funcțional

Designul Razer Raptor 27 este remarcabil

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Razer aduce câteva caracteristici unice la masă cu Raptor 27. Cel mai evident este accentul radical pe managementul cablurilor. În timp ce majoritatea companiilor rezolvă gestionarea cablurilor HDMI și DisplayPort punând o gamă în suportul de afișare și numindu-l, Razer a creat o abordare complet nouă.

Raptor 27 se înclină la 90 de grade, dezvăluind toate intrările din spatele afișajului. Cablul trece apoi prin suportul monolit (care este convenabil și pentru un controler Xbox) și le pune în canale separate. Fiecare canal are apoi un capac metalic cu fixare care blochează cablul poziție, oferind în același timp un aspect curat.

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Aceste cabluri sunt de culoare verde strălucitor și plate, cu conectori înclinați. Arată fantastic, dar sunt proprietare (deși orice cablu poate funcționa). Raptor 27 a ascuns firele, spre deosebire de orice alt vizualizaj, dacă le-ați spiona din spate, arată super cool.

Toată această configurație este puțin plictisitoare cu rularea cablurilor plate, fixarea lor etc., dar pentru puriștii designului minimal, merită cele 15 minute suplimentare de configurare.

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Ecranul are un spate din pânză care se simte premium. Există o siglă Razer (care nu strălucește), iar ecranul are și sloturi de reglare a înălțimii.

Razer a reușit să atingă un echilibru remarcabil între jocuri, grafică profesională și un design elegant.

Poate cea mai bună caracteristică, totuși, este joystick-ul fizic din partea din spate jos, din dreapta. Acest nob poate fi folosit pentru a toate setările monitorului și, în comparație cu multe alte reguli, este o bucurie de utilizare. Desigur, dacă utilizați un cablu de tip C sau tip A pentru a rula înapoi la computer, puteți utiliza software-ul Razer pentru a controla toate setările în acest fel - un alt truc frumos.

Niciun periferic Razer nu ar fi complet fără RGB Chroma. Din cutie, partea de jos a afișajului parcurge toate culorile, dar utilizatorii pot configura luminozitatea (inclusiv oprirea), culorile și stilurile prin intermediul software-ului Razer Synapse.

Acesta este un vizualizaj bun

Precizia și performanța culorilor Razer Raptor 27

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central Ecranul IPS al lui Raptor oferă unghiuri de vizualizare strălucitoare.

Multe monitoare de gaming care au un cost mai mic împing rate de reîmprospătare ridicate în detrimentul acurateței culorii. Am rulat câteva dintre aceste prezente, dar Razer modifică echilibrul potrivit între acuitatea vizuală și funcțiile pentru jucătorii care nu sunt trucuri.

De exemplu, Raptor 27 are o reîmprospătare de 144 Hz cu răspuns de 1 ms. Multe afișaje pentru jocuri împing 240 Hz, dar adesea în detrimentul unghiurilor de vizualizare și al tehnologiei non-IPS. Rulez un HP Omen Obelisk cu un Core i9-9900K cu 64 GB de RAM și un NVIDIA GeForce RTX 2080Ti cu SSD-uri RAID-0. Numărul de ori când un shooter AAA la persoana întâi poate ajunge aproape de 200 de cadre pe secundă fără a reduce calitatea grafică la scăzută este foarte minim. Razer care folosește 144 Hz este punctul ideal pentru jocuri, punct.

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Pentru acuratețea culorilor, Razer oferă. Compania susține 95 la sută pentru DCI-P3 – ceea ce este nebunesc de mare pentru afișaj pentru jocuri, deoarece se apropie de categoria monitorului grafic profesional. Unitatea mea de evaluare a atins 96 la sută. Adobe RGB este de 90 la sută, în timp ce sRGB este de 100 la sută, punând acest lucru într-o singură categorie care traversează genurile de jocuri și grafică. Razer susține că toate afișajele sunt calibrate din fabrică și asta pare să țină.

Caracteristici precum HDR400 sunt de asemenea binevenite. Deși nu este HDR „adevărat” unde se preferă 1.000 de nit de luminozitate maximă, HDR400 face vizionarea filmelor și a conținutului video mult mai bună. Luminozitatea maximă a lui Raptor 27 este aproape de 450 de niți în testele mele, în timp ce setările non-HDR sunt mai aproape de 350 de niți. Luminozitatea maximă este, de asemenea, afectată negativ prin activarea neclarității reduse a mișcării.

Sursa: Windows CentralThe Raptor 27 a depășit de fapt propria estimare a lui Razor cu privire la acuratețea culorilor DCI-P3.

Deși acesta nu este un monitor oficial NVIDIA G-Sync (sau G-Sync Ultimate), deoarece îi lipsește hardware-ul fizic, este un afișaj compatibil G-Sync. Distincția este trivială dacă ecranul evită ruperea în timpul jocurilor și asta am experimentat - funcționează exact așa cum era de așteptat. Ultra-Low Motion Blur (ULMB), combinat cu rata de reîmprospătare variabilă calibrare din fabrică, oferă o experiență de joc excepțională. Pentru cei cu plăci grafice AMD, aveți și AMD FreeSync, făcând acest lucru neutru pentru alegerea plăcii grafice.

Sursa: Daniel Rubino/Windows CentralSoftware-ul Razer Synapse vă permite să controlați iluminarea, performanța, PiP și multe altele.

Învelișul anti-orbire este, de asemenea, superb pentru cei care lucrează în camere luminoase și detestă reflexiile.

Nu a existat nicio scurgere vizibilă a iluminării de fundal a utilizării testului lightbleed.com.

Câteva reclamații

Lucruri care nu vă vor plăcea la Raptor 27

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

S-ar putea deplânge prețul lui Raptor 27 la 700 de dolari. Dar excelentul ASUS ROG PG279Q 27 (165Hz), care îi lipsesc HDR400, AMD FreeSync și DisplayPort 1.4, este de 640 de dolari la Amazon, punându-l în stadionul lui Raptor. Același lucru este valabil și pentru LG 27GL850-B 27 (625 USD), în timp ce MSI Optix-MPG27CQ curbat este de aproximativ 450 USD. Aceasta înseamnă că plătiți cel mult 75 USD mai mult pentru Raptor 27, dar cu acesta, obțineți un management și un design excelent al cablurilor, HDR400, iluminare RGB dulce și acuratețe excepționale a culorilor, fără scurgeri de lumină. (Popularul AOC Agon AG271QG, în schimb, este cu 50 USD mai mult decât Raptor 27).

Aceste cabluri verzi plate sunt personalizate pentru Raptor 27. În timp ce orice cablu poate funcționa din punct de vedere tehnic, Razer este unic pentru a completa estetica generală. Din fericire, toate firele sunt incluse, așa că, cu excepția cazului în care sunteți predispus la schimbarea frecvente de fire, nu ar trebui să fie o problemă. Dar dacă pierdeți un cablu sau rupe unul (ceea ce pare puțin probabil), va trebui să contactați Razer pentru un înlocuitor.

O decizie ușoară

Ar trebui să cumpărați Razer Raptor 27?

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Raptor 27 m-a cucerit din câteva motive. DCI-P3, acuratețea culorilor AdobeRGB, non-reflecție și rezoluția WQHD fac din aceasta o alegere potrivită pentru editarea foto și video. Pentru munca mea zilnică în spatele unui computer, acest monitor nu a fost decât o bucurie de utilizare. Este ușor pentru ochi, HDR400 aduce un impuls ușor vizionarii videoclipurilor și arată pur și simplu pe un birou cu iluminare Philips Hue și alte periferice Razer (cum ar fi Razer Basilisk Ultimate, covorașul Firefly V2 și difuzoarele Razer Nommo ).

Comand Razer Raptor 27 cât mai curând posibil. Dacă aceasta nu este o susținere, nu sunt sigur ce este.

Dar Raptor 27 nu este totul de lucru, spre deosebire de alte monitoare grafice „pro”. Când vreau să joc, Raptor 27 oferă acea reîmprospătare ideală de 144 Hz, răspuns de 1 ms, reducere a neclarității mișcării și sincronizare adaptivă.

De asemenea, voi spune că WQHD (2560 x 1440) este rezoluția mea preferată pentru un monitor desktop. Sigur, 4K este remarcabil, dar este dificil să găsești unul cu HDR, G-Sync/FreeSync, răspuns de 1 ms și 144 Hz fără a sparge banca (deși Acer Predator XB273K este aproape de 830 USD).

Apoi este aspectul lui Raptor 27. Se rupe mucegaiul. Razer, totuși, nu a făcut-o doar să arate cool adăugând RGB – o bară joasă – ci a rezolvat o problemă cu gestionarea cablurilor cu aspectul proaspăt. Este o soluție extremă, dar există o mulțime de jucători de PC care nu doresc altceva decât un design strâns, curat și minimal, iar Raptor 27 umple acea nișă, spre deosebire de orice alt ecran de pe piață.

4.5 din 5

Deși nu este un monitor low-cost, Razer a reușit să găsească un echilibru remarcabil între jocuri, grafică profesională și un design elegant care a lipsit din această categorie. Trebuie să returnezi această unitate de revizuire, îmi comand propriul Razer Raptor 27 pentru a-l înlocui cât mai curând posibil. Dacă aceasta nu este o susținere, nu sunt sigur ce este.

Un echilibru perfect

Razer Raptor 27

Perfect pentru jocuri sau lucrări grafice

Primul monitor al lui Razer atinge echilibrul potrivit între jocurile de vârf, consumul de conținut video și editarea fotografiilor. WQHD anti-orbire de 27 de inchi oferă o acuratețe excepțională a culorilor, luminozitate și o sincronizare de reîmprospătare adaptivă la 144 Hz care vă va satisface pe fanii AMD și NVIDIA. Dar managementul excelent al cablurilor, aspectul unic și iluminarea RGB încheie afacerea, făcând din aceasta afișaj perfect pentru muncă sau plăcere.

  • 700 USD la Razer

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here